Ve Kurtlar Filistin’e indi

‘Kurtlar Vadisi Filistin’ dün vizyona girdi. Rambo tek başına Afganistan’la başa çıkıyor da Polat Alemdar İsrail’in hakkından gelemez mi?

Senaryo aşamasından beri çok konuşulan ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ dün Türkiye’de ve 80 civarı ülkede vizyona girdi. Mavi Marmara baskınında ölenlere atfedilen film için geçen hafta bir ön gösterim yapıldı. Davetliler de ‘Kurtlar’ havasına girmiş olacak ki, etraf siyah takım elbiseli adamdan geçilmiyordu.
Film hakkında yorum yapacak değilim. Konunun uzmanlarına bırakıyorum. Ben sadece filmi izlerken aklıma takılanları sordum, yanıtlarını aldım. Mesela, filmde herkes Türkçe konuşuyor. Çünkü ‘Kurtlar Vadisi Irak’ta dört farklı dil kullanılmış ve altyazı verilmiş ama izleyici bundan pek memnun kalmamış.
Bitmek bilmez çatışma sahnelerinde kullanılan binlerce mermi ve bomba gerçek değil. Özel efekt uzmanı Mark Meddings ve ekibi tarafından hazırlanmış.
Taş atan çocukların karşısında silahları görmek insanın canını yakıyor...
Filmin bazı yerlerinde “Şimdi bu nasıl oldu!” dedirten sahneler de var tabii ama o kadar kusur kadı kızında da oluyor. Hangi Hollywood filminde “Orayı da siz bulun” tarzında senaryo boşluğu yok ki...
Rambo tek başına Afganistan’la başa çıkıyor da Polat Alemdar İsrail’in hakkından gelemez mi...

Almedia’nın transfer detaylarını açıklıyorum!

Beşiktaş, Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, yabancı fon finansmanıyla müthiş bir transfer yaptı. Real Madrid’in de aralarında olduğu pek çok dünya devinin transfer listesindeki 26 yaşındaki Portekizli Hugo Almeida’yı aldı. SPK, fonun yapısı ve finansman modeli hakkında gerekli bilgi verilmediği için inceleme başlattı. Bu gizemli transferin tüm detaylarını öğrendim:
* İşin arkasında, futbolcu transferine odaklı yatırım modeli geliştiren İrlanda merkezli bir yatırım fonu var. Bu yatırım modelinde, transfer yapacak kulübe kaynak sağlayıp karşılığında da kulüple anlaşma yapılıyor. Transfer edilecek futbolcularda da, gelişme potansiyeli olması, 22-28 yaşları arasında bulunması ve ileride satışından ciddi gelir elde edilebilmesi gibi kriterler aranıyor.
* Hugo Almeida’nın transferi için Werder Bremen tarafından talep edilen iki milyon Euro, söz konusu fon tarafından Beşiktaş’a verildi. Yapılan anlaşma uyarınca, menajerlik ücretleri ve oyuncunun alacağı ücretin Beşiktaş tarafından karşılanması kararlaştırıldı.
* Beşiktaş ile Almeida arasında yapılan sözleşmenin süresi üç yıl. Bu süre bitmeden Hugo Almeida’nın başka bir kulübe satışı gerçekleşmezse, Beşiktaş fon tarafından verilen iki milyon Euro’yu, yıllık yüzde 10 faiziyle birlikte geri ödeyecek. Yani üç yılın sonunda, 2 milyon 600 bin Euro karşılığında, Beşiktaş ile fon arasında Almeida’nın transferi nedeniyle hiçbir yükümlülük kalmayacak.
* Bu süre zarfında ünlü futbolcu bir başka kulübe satılırsa ana paranın üzerinde kalan bedelin yüzde 45’i fona, kalan yüzde 55’i Beşiktaş’a gidecek. Böylece her iki taraf da kazanacak.
Tam bir (win-win) kazan-kazan modeli olan bu sistemi Türkiye’de ilk kez Beşiktaş, Almedia için kullandı. Böylece nakit ödeme yaparak hem ünlü futbolcuyu değerinin altında bir paraya transfer etti hem de diğer kulüplerin önünü açtı. Almedia’yaysa tıpkı hafta içi Trabzonspor maçında olduğu gibi sadece ‘gol atmak’ kaldı...

Erol Büyükburç kıvamında bir Cem Özer

Ay, önüm arkam sağım solum Cem Özer! Hangi kanalı açsam karşımda o! Hangi gazeteye, dergiye baksam ‘eziğim, kaybedenler kulübünün üyesiyim’ diye bağıran açıklamaları...
En son Instyle Dergisi’nden Buket Baydar’a konuşmuş ve yine mazlum kontenjanından puan toplayıp, aşkı beceremediğini anlatmış. Yıllardır aynı terane. Hangi kadınla olsa boy boy aşk röportajları, hangi kadından ayrılsa yine boy boy ‘ben bu işi beceremedim’ safsataları... Zaman zaman da, üstü örtülen skandalları.
Kadınlardaysa tam tersi, bir sus pus hali...
Özer bir dönem büyük bir TV yıldızıydı doğru ama bir dönem herkes bir şeyin yıldızıydı zaten.
Erol Büyükburç gerçek bir stardı hatırlatırım, şimdi “Uzaylılar spermlerimi çaldı” açıklamaları yapıyor.
Birkaç yıl sonra Cem Özer de artık aşklarını, ayrılıklarını ve kadınları anlatamayacağına göre; kendisine yeni malzemeler bulacak; eyvah!
Yazarın Tüm Yazıları