Uyum çok önemlidir

Sonları çok severim. Bana hep yeni başlangıçlar yapmak için ilham verir sonlar.

Haberin Devamı

Belki de bu yüzden hazırladığım sofralarda da yemeğin finaline ayrı bir önem veririm. Ynsanın damağında kalan son lezzet en uzun süre hatırlanır bence.
Sıcak başlangıçlar iyidir, soğuk başlangıçlar havalı, ana yemekler kendinden emin ve kararlı. Son yemeklerse tüm mönünün kaderini belirler. Meyve mi tatlı mı yoksa ikisi birden mi? Tatlıysa hangisi, meyveyse hangileri?
Ama hangisi olursa olsun ben yemeğin sonunda mutlaka tatlı yedirmek isterim; çünkü “Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım” demiş büyüklerimiz, ben büyük sözü dinlerim.
Yşte tam bu noktada dikkatli olmak lazım. Konuklara tatlı yedireceğim diye sonraki dört saat boyunca bir türlü sindiremeyecekleri çok şekerli ağır bir tatlı sunmak pek de düşünceli bir davranış değil. Bu yüzden çorbadan tutun da servis yapılan içkiye kadar mönüyü oluşturan tüm öğelerin birbiriyle uyumlu olması, özellikle sunulan son yemek olan tatlı için çok önemlidir.
Tüm yemeklerinizin ziyafete dönüşmesi dileğiyle; afiyet şeker olsun.

HAVUÇ DOLMASI

Haberin Devamı

YAPILI?I
Havuçların içlerini oyun ve yıkayın. Kabuklarını bıçakla kazıyın. Soğanları incecik yemeklik doğrayın.
Kıymayı derin bir kaba koyup üzerine soğan, salçalar, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ve bir kahve fincanı suyu ilave edin.
Hazırladığınız içi çok sıkışık olmamak şartıyla havuçların içine doldurun. Havuçların ağzını ya kapaklarla kapatın ya da art arda, birbirine kapak olacak şekilde dizin. Üzerine ağırlık koyup tuz serpin. Havuçların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip pişirin ve isterseniz üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirerek servise sunun.
Not: Biz sarı havuç yerine Konya havucu kullandık.

· Yarım kg orta yağlı kıyma · 1,5 kg sarı havuç · 1,5 su bardağı pirinç
· 2 adet orta boy kuru soğan · 1 tatlı kaşığı biber salçası · 1 tatlı kaşığı domates salçası · 2 çay kaşığı tuz, karabiber
· Ayrıca; sarmısaklı yoğurt

Yazarın Tüm Yazıları