Ülkemizde kumar tutkusu alkolizmden daha yaygın

Kumar, uyuşturucu gibi kolay anlaşılmıyor, iş işten geçene kadar. Ayrıca alkolizmden çok daha yaygın.

Haberin Devamı

Sayın Güzin Abla, sizi kutlamak istiyorum. Kişilik bozukluğuyla ilgili aldığınız okur mektubuna karşılık yaptığınız açıklamalar tek kelimeyle fevkalade.
Benzer bir vaka için haftalarca internette araştırma yaptım. Sonunda psikoloji sitelerinde tanısını, belirtilerini, tedavi edilemediğini vs. buldum.
O sitelerden ve uzmanlardan öğrendiğim her şeyi çok basit bir dille okurlarınıza anlatmışsınız. Sizi içtenlikle kutluyorum. Bu vesileyle size, okurlarınızı kumar alışkanlığı konusunda da uyarmanızı tavsiye ediyorum.
Birçok kişinin hayatı kumar yüzünden mahvoluyor. Ülkemizde her köşe başında ‘kahve’ denilen kumarhane müesseseleri var. Başka ülkelerde böyle yerler yok.
Kumar, uyuşturucu gibi kolay anlaşılmıyor, iş işten geçene kadar. Ayrıca alkolizmden çok daha yaygın.
Okurlarınız eşlerinde sürekli para sıkıntısı, ilgisizlik, dalgınlık, gerginlik, eve ulaşmayan ihtarname ve postalar, evden kaybolan eşyalar ve ziynet konusunda dikkatli olurlarsa, felakete karşı önlem alabilirler.

Haberin Devamı

Rumuz: Kumar belası

Sevgili okurum, övgüleriniz için teşekkür ederim. Aynı zamanda çok da mutlu oldum, çünkü benim okurlarımdan tek beklediğim şey anlaşılabilmek. Onlara söylemek istediklerimin yerine ulaşması.
Kumar konusunda size sonuna kadar katılıyorum. Hele kumarın alkolizmden daha beter, neredeyse uyuşturucu bağımlılığı gibi bir tutku olduğunu ben de sizin gibi hep tekrarlar dururum.
Bu nedenle de tıpkı uyuşturucu tedavisi gibi kumar tutkunlarının tedavi olmaları gerektiğine inanırım.
Mahalle kahveleri hadi bir derece; orada küçük oyunlar oynanıyor. Ama asıl kumar oynatılan özel kulüplerde sürdürülen oyunlar çok daha endişe verici. Duyduğum kadarıyla bunları yasaklamak, cezalandırmak pek mümkün olmuyor. Biri kapansa, diğeri açılıyor.
Bu nedenle yapılması gereken, kişileri kumardan vazgeçirmek, oralardan uzaklaştırmak. Ben en çok da gençlerin kumar bağımlısı olmalarından endişe ediyorum. Bu yüzden gençleri spora yöneltecek spor salonları yapılması konusuna ilgi bekliyorum.

Babam başka kadınlara bakıyor

Haberin Devamı

Ben bir ilkokul öğrencisiyim. Babam hep başka kızlara, kadınlara bakıyor. Annem de bu yüzden çok sinirleniyor.
Bugün bir de baktım ki annem ve babam kavga ediyorlar. Anneme bunun nedenini sordum. Babamın cep telefonunda bir kadının fotoğrafı ve mesajları varmış. Güzin Abla annem ne yapmalı? Ne olur bana cevap yaz, ben de annem gibi çok üzülüyorum.

Rumuz: Annem ve babam

Canım küçük kızım benim, üzüntünü çok iyi anlıyorum. Daha şimdiden erkeklere karşı güvenini kaybettiren babana ben de çok kızdım işte şimdi.
Anne ve babalar, kendi yaşamlarının curcunası içinde çocuklarının bu yaşadıklarından nasıl da kötü etkilendiklerinin farkında bile değiller.
Hayata yeni bir insan yetiştirirken, bunun dünyanın en kutsal görevi olduğunu unutmuşa benziyorlar.
Eskiden aileler çocuklarının yanında tartışmaktan bile kaçınırlardı. Şimdiki çocuklar ne yazık ki her şeyden haberdar oluyorlar. Sana tavsiyem, bu olaylardan uzak durman ve büyüklerinin yaşamlarına karışmaman.

Yazarın Tüm Yazıları