Türkiye Yayıncılar Birliği Frankfurt’ta ayrı stand açıyor

METİN CELÁL’den (Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri) Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu imzalı bir e.posta aldım.

"Kültür ve Turizm Bakanlığı, Frankfurt Kitap Fuarı’nda Türkiye ulusal standını Basın Yayın Birliği’nin organize etmesi kararını aldıktan sonra birçok yayıncı ve yazardan tepki gelmişti ama bakanlık bu kararını değiştirmedi. Bunun üzerine yayıncılardan gelen talep üzerine Türkiye Yayıncılar Birliği ayrı bir standla Frankfurt Kitap Fuarı’na katılma kararı aldı."

Daha önce bir yazımda, bu duruma değinmiş, Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin Türkiye Yayıncılar Birliğini’ni tanıdığını, onu muhatap saydığını belirtmiştim.

Bu durumda Frankfurt Kitap Fuarı’nda biri bakanlığın desteklediği Basın Yayın Birliği’nin standı, diğeri de Türkiye Yayıncılar Birliği’nin standı olmak üzere iki standda Türk yayıncılığı temsil edilecek.

6. HALLE’DE 114 METREKARELİK YER

FUAR,
bu yıl 4-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye Yayıncılar Birliği’nin standı; 6. Halle’de (salon) konuk ülke Hindistan’ın yanında 114 metrekarelik bir yer.

TYB Yönetim kurulu, üyelerine birer mektup göndererek durumu, koşulları açıkladı.

Katılım bedeli de 1000 Euro olarak saptandı.

İlk müracaat eden 30 yayınevine 0.75 x 1.80 metrelik bir alan tahsis edilecek. Birlik, ayrıca sivil toplum kuruluşlarına, yazar birliklerine birer mektup yazarak fuardaki Türk standında etkinlik yapabileceklerini bildirdi.

Yayınevleri, katılmak istedikleri takdirde 14 Ağustos 2006 Pazartesi günü saat 18.00’e kadar birlik merkezine başvurularını yapmaları gerekli.

HANGİ ESERLER SERGİLENECEK

STANDDA
2005-2006 yıllarında basılan Türk yazar ve sanatçılarının eserleri ile prestij kitaplar ve Türk yazarlarının yabancı dillere çevrilmiş ve diğer ülkelerde basılmış kitapları sergilenecek.

Fuarı bilenlerin dikkat etmesi gereken bir husus, Türk standında sergilenecek kitapların özellikle Türk yazarlarının yabancı dillere çevrilmiş kitapları olmasıdır. Çünkü yabancı ziyaretçiler onlara ilgi göstermektedir. Gelen Türk ziyaretçilerin, Almanya’da yaşayanların zaten oradaki kitapçılardan, internetten Türkçe kitapları bildiğini düşünürsek, başka dile çevrilmiş kitapların önemi daha çok ortaya çıkar.

SON BAŞVURU TARİHİ

YAYINCILARIN en geç 21 Ağustos 2005 Pazartesi günü saat 18.00’e kadar
aşağıdaki adrese fuara gönderecekleri kitapları teslim etmeleri gerekiyor:

Prof. Dr. Kázım İsmail Gürkan Caddesi. No: 12. Ortaklar Han. Kat: 3. Cağaloğlu/İstanbul
Yazarın Tüm Yazıları