Türkiye’nin hayallerinde olan kent

Son yıllarda inşaat sektöründe hareketli günler yaşayan İzmir, yerli ve yabancı yatırımcıların ilk tercihlerinden biri haline geldi.

Haberin Devamı

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., İzmir’in konut alanındaki gelişen bölgelerini araştırdı. Ayrıca, ilçelerdeki konut fiyatlarını değerlendirdi. Şube Müdürü Bilge Beller Özçam, İzmir’in gayrimenkul satın alacaklar için Türkiye’nin hayali olmaya devam ettiğini aktardı. İzmir konut piyasasında nitelikli konut stoğu açısından en çok tercih edilen bölgelerin batıda Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla olduğunu ifade eden Özçam, “Kuzeyde ise Çiğli ve Karşıyaka’nın bir bölümü ile Bostanlı yer alıyor. Doğuda, Bornova ve Bayraklı’nın bir bölümü ile Evka-3 Profesörler Sitesi civarı dikkat çekiyor” dedi.
Geçmişten günümüze süren merkezde yaşama eğiliminin değişmesiyle insanların kent merkezindeki hareketten, kalabalıktan, trafik, otopark problemlerinden uzak, ama kent merkezine ulaşılabilirliği yüksek merkezleri yaşamak için seçtiğini vurgulayan Özçam, bu nedenle son yıllarda kaliteli lüks konut yatırımlarının Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla aksında hızla ilerlediğini dil getirdi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin hayallerinde olan kent

A plus gelişim gösteriyor
Narlıdere’nin Çeşme Yarımadası’na yakınlığı ile çekim merkezine dönüştüğünü dile getiren Özçam, şunları söyledi:
“Narlıdere, İzmir’de konut sektörünün en hızlı geliştiği ilçeler arasında yer alıyor. Narlıdere, mevcut, nitelikli konut stoğu ve yeni inşaat edilen A plus inşaatlarıyla gelişim gösteriyor. Narlıdere’den, çevre yolu bağlantıları ile şehir trafiğine takılmadan İzmir’deki tüm ilçelere kolay, hızlı ve rahat bir ulaşım sağlanabiliyor. Son yıllarda kaliteli lüks konut yatırımları, Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla aksında artıyor. Güzelbahçe, İzmir’in konut gelişim akslarından biri olup, genel anlamda nitelikli konut projelerinin yer seçtiği bölgelerden. İlçe, denize ve Aydın-Çeşme otoyoluna yakınlığı sayesinde konut kullanımı açısından tercih ediliyor.”

Nitelikli konutta önde
Bornova’nın mevcut konut stoğu ve yeni inşaat kapasitesiyle dikkat çektiğini dile getiren Özçam, “Çevreyolu bağlantılarına erişilebilirlik, metro, Ege ve Yaşar Üniversitesi kampüslerinin burada bulunması bölgenin artı değerleri. Ayrıca, Forum Bornova, Ege Park gibi alışveriş merkezlerinin yanı sıra küçük sanayi sitelerinin ilçe sınırları dahilinde yer alması, konut sektörünün gelişmesini tetikliyor. Nitelikli konut projeleri açısından baktığımızda ise Evka3 - Profesörler Sitesi olarak anılan bölge ve Özkanlar semti Bornova’da ilk akla gelen bölgeler. Bayraklı ise, Bornova Özkanlar semtinin devamı niteliğinde olan Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerindeki nitelikli konut inşaatları ile ön plana çıkıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Piyasada rekabeti artıracak
Karşıyaka’nın Bostanlı ve Mavişehir bölgelerinin yıllardır süregelen cazibesi ve düzenli yerleşimi ile İzmirliler’in konut alımında ilk tercih ettiği alanların olduğunu anlatan Özcan, sözlerine şöyle devam etti;
“Konut gelişiminin gelecekteki potansiyeline baktığımızda ise, yukarıda saydığımız tüm bölgelerin cazibesini artarak koruyacağı, Aliağa-Menderes banliyö hattının hizmete açılması ile de Gaziemir, Menderes aksında zamanla daha nitelikli konut projelerinin inşa edileceği düşünülüyor. İzmir için nitelikli konut projeleri açısından en büyük potansiyele sahip olan Yeni Kent Merkezi’nin, kentin kalbinde, ulaşım çeşitliliği, rezidans hizmetleri, A plus inşaat kalitesi ile konut piyasasındaki rekabeti artıracağı öngörülüyor.”

Haberin Devamı

İLÇELERE GÖRE KONUT METREKARE FİYATLARI
Bilge Beller Özçam, ayrıca konut metrekare fiyatlarını da ilçe ilçe değerlendirdi. Yapılan değerlendirmenin sonuçları ise şöyle;

KONAK
Tamamına yakını ortalama 30 yıllık binalar olan 1. Kordon’da ortalama 4.500 TL. Bölgede yeni yapılan rezidanslar ise 5-6.500 TL’ye kadar çıkıyor. Kültür Mahallesi’nde ortalama 2-2.200 TL metrekare fiyatı var. Fiyatlar Yeşilyurt Mahallesi’nde 1.000 TL, Üçkuyular Mahallesi’nde 1.600- 1.800 TL, Hatay semtinde ise 1.200-1.500 TL aralığında değişiyor.

BORNOVA
Atütürk Mahallesi’nde ortalama 1.000- 1.350 TL aralığında iken merkezde yer alan Ergene ve Kazımdirik’te fiyatlar 1.500-2.000 TL arasında değişiyor. Özkanlar’da ise bu rakamlar 1.600-2.100 TL aralığında.

Haberin Devamı

BAYRAKLI
Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Bayraklı Belediyesi hizmet binası çevresindeki yeni konutların metrekare fiyatı 1.600-2.100 TL arasında. Yeni Kent Merkezi Projesi kapsamında inşa edilecek konut/recidence metrekare fiyatlarının ise 2.500-4.500 TL olacağı öngörülüyor.

KARŞIYAKA
Aksoy Mahallesi’nde 1.350-1.550 TL, Atakent Mahallesi’nde 1.400-1.600 TL arasında, Bostanlı-Demirköprü Mahalleleri tarafında 1.300-1.850 TL arasında, Nergiz-Örnekköy Mahalleleri tarafında 1.250-1.500 TL, Mavişehir Mahallesi’nde ise 2.300-2.800 TL arasında değişiyor. Nitelikli projelerde ise ortalama 3.500 TL’ye yükselebiliyor.

ÇİĞLİ
Egekent Mahallesi’nde 700-900 TL, Küçük Çiğli Mahallesi’nde 750-1.000 TL arasında; İstasyonaltı tarafında, 1.100-1.500 TL arasında değişiyor, bazı kesimlerde ise 2.500 TL’ye kadar yükselebiliyor.

Haberin Devamı

BALÇOVA
Balçova genelinde konut metrekare ortalama fiyatları 1.500-1.700 TL arasında değişiyor. Bölgenin prestijli mahallelerinden olan Korutürk’de metrekare fiyatları 2-2.500 TL arasında. Eğitim Mahallesi’nde 1.300-1.500 TL, Onur Mahallesi’nde 1.400-1.600 TL, Teleferik Mahallesi’nde ise 1.800-2.100 TL arasında değişiyor.

NARLIDERE
İlçede metrekare fiyatları ortalama 1.800 ile 1.900 TL aralığında. Ilıca’da bu rakam 2- 2.200 TL’ye ulaşıyor. Yenikale Mahallesi’nde de 2.400-2.700 TL arasında değişiyor.

BUCA
Buca genelinde konut metrekare ortalama fiyatları 1.000-1.100 TL arasında. Dicle, Güven, İnkılap, Kozağaç, Menderes mahallelerinde fiyatlar ise 900-1.000 TL. Akıncılar, Atatürk, Barış, Efeler, Hürriyet, Yıldız, Yiğitler, Vali Rahmi Bey, Yenigün, Yıldız, Yiğitler mahallelerinde 1.000-1.100 TL,
Çatalkaya’da 1.700-1.800 TL, Huzur Mahallesi’nde 1.900-2.000 TL arasında değişiyor.

GAZİEMİR
Bölgede konut metrekare fiyatları Irmak ve Yeşil mahallelerinde 1.300-1.550 TL, Gazi Mahallesi’nde 1.400-1.700 TL, daha nitelikli konutların yer aldığı Atıf Bey Mahallesi’nde ise ortalama 1.700-2.200 TL arasında.


12 ay yaşam vaadediyor
PCS İnşaat, 22 yıla dayanan tecrübesi ve güvenilirliği ile yepyeni bir projeye daha imzasını attı. Firmanın son projesi GardenHills, toplam 7.800 metrekare üzerinde 22 adet dubleks villadan oluşuyor. GardenHills, şehrin gürültüsünden bunalanları, Çeşme’nin doğal güzelliklerini yaz kış yaşamaya davet ediyor.
Şehir merkezine sadece bir kilometre uzaklıkta Değirmendağı mevkiinde konumlandırılan GardenHills villalarından Çeşme’nin birçok önemli noktasına da kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. GardenHills, Dalyan’a, Boyalık Sahili’ne, Çeşme Marina’ya ve otoban çıkışına sadece 2 kilometre uzaklıkta. Konut sahiplerine yılın 12 ayını GardenHills’te geçirtmeyi amaçladıklarını anlatan PCS inşaat Genel Müdürü Hüseyin Yiğit, “Projenin oluşum aşamasındaki çıkış noktamız, yaz kış Çeşme’den vazgeçemeyen, şehir içinde ama şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzak olmayı arzulayanlara istedikleri yaşam alanını yaratmaktı. Bu nedenle hem iç, hem de dış cephelerinde ses ve ısı izolasyonundan çocuk oyun alanlarına, birinci sınıf pvc doğramalarından, her villaya özel para kasasına, Amerikan mutfağından, uydu sistemi ve internet bağlantısına kadar her ayrıntının üzerinde özenle durduk. Projemizin her aşamasında son teknolojiyi kullanmaya önem verdik” dedi. Yiğit, villaların ilk etap satışlarının tamamlandığını, kalan son dört villanınsa yoğun ilgi gördüğünü belirtirken, ikinci etap satışlarının yılsonunda planlandığını da sözlerine ekledi.

Türkiye’nin hayallerinde olan kent

Yazarın Tüm Yazıları