Türk Telekom kuruş bırakmaz

Bir tahsilat makbuzu...Nereden verilmiş? Türk Telekom’dan. Tahsil edilen tutar ne kadar? 0,01 TL. Yani? Bir kuruş. Evet, evet, yalnış okumuyorsunuz. Bir kuruşluk bir makbuz. Ödeme türü de nakit.

Haberin Devamı

Türk Telekom, hemen herkesin yaşamında. Daha önce ben de burada gündeme getirdim. Evime gelen faturalardan söz ettim. Hani yaklaşık 30 lira ödeyip de, bunun en çok 6-7 lirası konuşma ücreti olan faturalardan. Bu Türk Telekom bir alem gerçekten.

Şimdi yukarıda bir makbuzdan söz ettim ya. Tabii ki gişedeki görevli bir kuruşu almaya çabalamadı, makbuzu verdi. Asıl olan Türk Telekom’un, bu makbuza konu olan borç bildirimi. Bu telefon dört yıldır, Kuşadası Davutlar’da kullanılıyor. Ama abone Ufuk Şenel, yalnızca yazın, bir-iki aylığına geliyor. Çünkü Almanya’da yaşıyor. Ve borç bildirimi zarflanıp Hannover’deki Ferdinand Wallbrecht Strasse’deki adresine gönderiliyor. Zarfta pul yerine PTT’nin ücret damgası var. Şenel ne yapsın? ‘Kural, kuraldır’ diyerek, yıllardır Alman disipliniyle de yaşadığından, telefonun konuşmalara kapatılmaması için, bildirimi Türkiye’ye gönderiyor. Çünkü olur mu olur, bir kuruşluk borç için telefon da kapanabilir.

Şimdi, ‘Olması gereken bu, işler bilgi işlem sistemiyle yürüyor’ falan denilecektir. Ben yalnızca, ‘Alacağına şahin’ Telekom’dan bir kuruşluk bir serüven aktarmak, okuyanı gülümsetmek istedim.

Haberin Devamı

Beyaz Ödüller ve Maruflu

Bornova Anadolu Lisesi Vakfı’nın (BALEV) Geleneksel Beyaz Ödülleri cumartesi günü Ege Palas’ta verilecek.

Beyaz Yorum Ödülü’nü Kitapçı Dükkanı, Kelepir Ev, Savrulanlar kitaplarıyla tanınan 1987 mezunu Esmehan Aykol, Beyaz Yatırım Ödülü’nü Yaşar Holding Boya ve Kimya Grubu Başkanı, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi ve Başkan Vekili, Boya Sanayicileri Yönetim Kurulu Başkanı 1976 mezunu Ahmet Yiğitbaşı, Beyaz Düşünce Ödülü’nü 182 milyon bilinmeyenli denklemi çözebilmiş ve 2009 yılından itibaren ‘IEEE Fellow’ seçilmiş olan 1982 mezunu Levent Gükrel alacak.

Ve Beyaz Yaşam Ödülü, (BALEV açıklamasından aktarıyorum) ‘İzmir’i Sevenler Platformu, Ulusal Uyanış Platformu ve bunun gibi bir çok sivil toplum örgütünün kurucusu ve başkanlığını yapan, İzmir’deki kentlilik bilincini artırmaya yönelik girişimleriyle Türkiye’de örnek oluşturmuş, İzmir sevdalısı gazeteci-yazar-halkla ilişkiler uzmanı, HİSDAŞ Halkla İlişkiler Yönetim Kurulu Başkanı’ Sancar Maruflu, yani ‘Sancar Baba’ alacak.
Hepsini yürekten kutluyorum.

2010 Yıl sonu Balosu ve Beyaz Ödül Töreni’nde tüm basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Yazarın Tüm Yazıları