Tüketici menfaati

PROF. Dr. Osman Coşkunoğlu, CHP’nin eski milletvekilliği dışında, bilim uzmanı olarak 01.10.2011 tarihinde ‘Ustalık dönemi harikası’ başlıklı bir yazı yazarak “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 27 Eylül’de aldığı kararla ülkemizdeki GSM operatörlerinin (Turkcell, Vodafone, Avea) uluslararası aramalarda ödediği veya aldığı ara bağlantı ücretlerini serbest bıraktı” demişti.

Haberin Devamı

Bu yazıya düne kadar sadece Avea CEO’su Erkan Akdemir açıklama yaptı.
Akdemir “Birkaç hususu aydınlatmak istiyorum” diyor.
“Öncelikle şunu vurgulamak isterim ki; Avea olarak üzerine son derece önemle eğildiğimiz ara bağlantı konusu öncelikle tüketici menfaatine ilişkin önemli bir konudur. Bunun da nedeni ara bağlantı ücretlerinin düşmesi şebeke dışı aramaların daha düşük fiyata yapılmasını sağlamaktadır. Yıllar içerisinde bu değişimin tüketici nezdinde sağladığı fayda çok açık biçimde gözlemlenmiştir. Nitekim uluslararası alanda da bu ücretlerin hızla düştüğü görülmekte, hatta Avrupa Birliği üyesi ülkelerde operatörler söz konusu ücretleri çok daha hızlı bir biçimde düşürmeye zorlamaktadır.
TÜKETİCİYİ ETKİLEMEZ
BTK’nın yaptığı son düzenleme, yurtdışından gelen çağrıların ücretlerinin BTK düzenlemelerinin kapsamı dışında kalması anlamına gelmektedir. Bu çağrıların ücretlendirmesinde ortaya çıkabilecek değişikliklerin, ülkemizdeki tüketici ve müşterilerimizi olumsuz etkileyecek hiçbir durum ve sonuç içermemektedir. Düzenlemeden ülkemizdeki tüketicilerin veya herhangi bir operatörün zarar görmesi ise kesinlikle söz konusu değildir. Uygulama tam anlamıyla hem de tüketicinin yararına bir sonuç yaratmaktadır. Bu çerçevede BTK’nın 2010 yılında yaptığı ara bağlantı ücret düzenlemesi ile bahse konu düzenlemenin kapsam itibariyle birbiriyle ilgisi bulunmamaktadır ve çelişkili bir durum söz konusu değildir. İlk düzenleme ülke içinde tüketici menfaatini gözetirken, sonraki düzenleme –olması gerektiği şekilde- müdahale edilmemesi doğal olan bir alanı kapsam dışına almaktadır. Son derece değerli bir fikir lideri olarak şahsınızın eğildiğiniz tüm konularda doğru bilgilendirme yapmak adına ne kadar hassas olduğunuzu hep izledim. Konuya ilişkin açıklamamı da, bu anlayış çerçevesinde değerlendireceğinize hiç şüphem yok.”

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Çağdaş dünyada paranın insanların başını döndüren sosyal statüsü, sayısız yanlış kavramları ve olanaksız amaçları içeriyor. Mutluluk yerine zenginliği ve zenginliğe bağlı olan gücü koyduğu için çoğunun zengin olmadığı ve olamayacağı bir dünyada, umutsuz, amacına ulaşamamış, aç gözlü bir insanlık yaşıyor.         (Doğan Kuban)

Haberin Devamı

Kadir Topbaş da mı ‘suçlu’ oluyor

BAŞBAKAN Alman vakıfları üzerine iki konuşma yaptı. Makedonya dönüşü uçaktaki konuşmasından sonra dünkü sözleri daha ‘yumuşak’tı.
Neyse...
CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın partisinin tüm belediye başkanlarına “herhangi bir Alman vakfı ya da kredi kuruşu ile herhangi bir sözleşme yapılıp yapılmadığını.. yapılmışsa içeriğinin ivedilikle genel merkeze bildirilmesini” istemiş
Dün öğleden sonra Günaydın’a sorduk: “Belediyeleriniz ne halde diye...”
“Hiç kimse tek kuruş almamış... Alsaydı, suç olur muydu? Hayır.
Kadir Topbaş’ın başında Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak
Konrad Adenauer Vakfı ile bir sözleşmesi var, adı ‘En alt demokratik karar zemini teşkil eden komünlerin güçlendirilmesi...’ Bu proje nedeniyle Kadir Topbaş’ı suçlamaya gerek var mı? Bizim belediyelerimiz de, sözleşme yapıp para alsaydı suç teşkil etmezdi. Şu bilinmeli, Hazine’den izin almadan hiçbir belediye yurtdışından kredi kullanamaz... Kullanırsa, en azından Başbakan’ın haberi olması gerekir.
Biz 539 belediye başkanı, Başbakan’ın imalı suçlamalarına karşı dava açmak için ilgili hazırlıkları tamamlıyoruz.”

Haberin Devamı

İlaç sıkıntısı

BEN hipofiz hastasıyım, 24 yıldır Sustanon 250 mg ampul kullanmaktayım ve ömrümün sonuna kadar da bu iğneyi kullanmak zorundayım. Daha benim gibi pek çok insan var bu iğneyi kullanmak zorunda olan. Ancak kullanmakta olduğumuz bu iğnenin bakanlığınız tarafından ruhsatı iptal edilmeksizin imalatı yasaklanmış olup yaklaşık üç yıldır Türkiye’de bulamamaktan dolayı mağdur ediliyoruz. Heyet raporu ile alınan bu ilaç Eczacılar Birliği tarafından yurtdışından ithal edilmekte, bu da bizim ücret mukabilinde temin etmek zorunda bırakmakta... Ben emekli memurum, bu ilacı 20 günde bir kullanmak zorundayım. Bu yüzden hem dışarıdan hem de ücret karşılığı getirtmek durumunda kaldığım için mağdur bırakılıyorum. Sizden isteğim ya bu ilacın imalatı serbest bırakılması ya da ruhsatı bakanlık tarafından iptal edilerek bizim mağduriyetimizin giderilmesi...
Bir not: İlacın satış bedeli ülkemizde 6.5 TL iken şimdi dışarıdan tanesini 10 Euro’ya alabiliyoruz.
(Bu arada tetanos aşısının kalmadığı gibi bazı okurlarımızdan yakınmalar alıyoruz. Bakanlığın bilgisine... Y.B.)
Zeki YILDIZ

Haberin Devamı

Gürsoytrak’ın cenazesine 4 vekil katıldı

1 EKİM’de Cumhuriyet ve Aydınlık gazetelerinde “ADD Kurucusu, eski ADD Genel Başkanı, 27 Mayıs devrimi öncülerinden Kurmay Albay Topçu Pilot ve TBMM üyesi Mehmet Suphi Gürsoytrak’ı 30 Eylül 2011 günü kaybettik” diye bir ilan vardı.
Gürsoytrak geçen pazar günü Ankara’da toprağa verildi.
1925 Manisa Alaşehir doğumlu olan Gürsoytrak, Bursa Işıklar Askeri Lisesi ve
1949’da Kara Harp Okulu’nu bitirmişti. Kore Savaşı’na katılmış, 27 Mayıs ihtilalinde etkin bir isim olarak öne çıkmış; daha sonra tabii senatörlük yapmıştı.
Kocatepe’deki cenaze törenine, Gürsoytrak’ın ailesinden başka eski MBK üyelerinin yakınları, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Levent Gök ve eski milletvekili Hakkı Suha Okay ile Genelkurmay Başkanlığı’ndan bazı subaylar katıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, cenazeye çelenk gönderdi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın açılışı nedeniyle Kocatepe Camii’nde bulunan AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler de cenaze namazına katıldı.
Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 1994-1998 yılları arasında genel başkanlığını yapan Gürsoytrak, IP’den ‘sol güç birliği’ üyesi olarak milletvekili adayı oldu.
27 Mayıs 1960 ihtilalini yapan 38 kişilik Milli Birlik Komitesi’nden halen hayatta Kadri Kaplan, Numan Esin, Şükran Özkaya, Emanullah Çelebi, Mustafa Kaplan, Ahmet Er ve Kamil Karavelioğlu bulunuyor.

Yazarın Tüm Yazıları