Torunlarıma hasret kaldım

Güzin Abla
Haberin Devamı

4.Levent'ten Yaşlı ve Umutsuz

SEVGİLİ Güzin Abla, size abla demek adet olduğu için ben de böyle hitap ediyorum. Kusura bakmayın. Benim sorunum torunlarımla. Allah bağışlasın iki torunum var. Bugün artık 17 ve 19 yaşındalar. Onları ben büyüttüm sayılır. Çünkü anneleri ve babaları çalışıyordu.

Torunlar küçükken çok iyi anlaşıyorduk. Çok hoş vakit geçiriyorduk. Beni çok seviyorlardı. Ben de onları. Hiç sözümden çıkmazlardı. Ama işte şimdi bir süreden beri benimle olmak istemiyorlar. Arayıp sormuyor, hiçbir şey anlatmıyorlar.

Aslında modern düşünceli ve anlayışlı olduğum halde, beni geri kafalı bulduklarını söylemekten kaçınmıyorlar. Bu beni çok üzüyor. Ne acı değil mi, onlara bunca emek verdikten sonra yabancı gibi olmak.

SEVGİLİ Büyükanne, ne yapacaksınız hayat bu işte... Çocuklar elimizde gelişip büyüyorlar, ama zamanı gelince de kendi kanatlarıyla uçuveriyorlar.

Bir süre böyle özgürce dolaşıyor, kendilerini pek önemsemiyor, bilgisayarları ve elektronik aletleri bizden iyi kullandıkları için her şeyi bildiklerine inanıyorlar. Ve kimsenin karışmasına katlanamıyorlar. Ama merak etmeyin, belirli bir olgunluğa geldiklerinde sizi anlamaya başlıyorlar ve yeniden eteklerinize dönüyorlar.

Gençler buluğ çağının belirli bir döneminde yalnızca sizi, yani büyükannelerini değil, bütün ailelerini reddediyor neredeyse. Kimseleri istemiyor, kimseleri beğenmiyorlar. Kendi çocuklarınızı da bir düşünsenize.

Birkaç yıl sabredin. İnşallah Allah ömür verir ve görürsünüz, sevgili tonton büyükannelerine nasıl da sevgiyle ve hasretle, biraz da pişmanlıkla geri dönecek ve onun yumuşacık yanaklarına öpücükler konduracaklar.

FAKS: 0 (212) 677 04 21

Yazarın Tüm Yazıları