Tophane’de yok bir durum; kedidir, kedi

TOPHANE’de sanat galerileri basıldı. “Münferit hadise” diyen kötü niyetlidir, çünkü yeni değil; öğreniyoruz ki bir hafta önce de benzeri bir olay yaşanmış.

Dün sabah NTV yayınına katılan İstanbul Valisi’ne “Önceden işaretler var mıydı” diye soruldu, Vali de “Hayır, ama bundan sonra o bölgeye daha fazla odaklanacağız” dedi.

Ben de “Kedidir, kedi...” diyerek rahatladım tabii!

Ta ki -sağ olasın Ekşi Sözlük, aksi güzelim benim- sanal ortamda “tophanehaber.com” sitesini, bu sitedeki yorumları okuyana kadar.

Sayın Vali ve ona bağlı birimler youtube yasak diye internetten soğumuş olmalı, yoksa şu yorumlardan haberleri olmaz mıydı?

Ben susacağım artık, tophanehaber.com yorumcuları konuşacak.

İsteyen mahalle baskısı diye okusun, isteyen “Aman ne var, hassas vatandaş” diye.

İsteyen “Faşolar zamana ve zemine uyup coşmuş” diye okusun, isteyen “törkiş kristal gece” diye, isteyen “Hükümeti yıpratmak için komplodur bu alenen ve malenen” diye...

Okuyun canlarım, tophanehaber.com bildiriyor.

* * *

- tophaneliyiz: bence önce belediye başkanına sonrada hostel ve içkili mekan sahiplerine tophaneyi ve tophanelileri öğretmemiz gerek OSMANLI NE GÜZEL DEMİŞ: NUH İLE USLANMIYANI ETMELİ TEKTİR TEKTİR İLE USLANMIYANIN HAKKI KÖTEKTİR.

- tophane sevdalısı: Bende en sonunda şuna inanmaya başladım bütün kurumları aradım ve BUNA RAĞMEN cevap yok amma şunu ihmal etmiyorlar Giittik baktık gereken uyarıyı yaptık amma ben hala bunu mahallemde yaşamaya devam ediyorum evet rahmetli başbakanın dediği gibi yoksa benim memurum işini bilir penceresinden bakalım.Veya bir düşünür derki herkes kendi sokağını süpürse çöpçüye gerek kalmaz O ZAMAN BİZDE BİZDEN OLMAYAN BU PİSLİKLERİ TEMİZLEYELİM VE MAHALLEMİZ TEMİZ KALMAYA DEVAM ETSİN İNSANLIK BOZULMASIN VATANA HİZMET ETMİŞ OLURUZ DEĞİŞİME HAYIR.

- moderen yozlaşmaya hayır: EVET BENDE HAYKIRIYORUM MODEREN AHLAKSIZLIĞA BENDE MODEREN YOZLAŞMAYA GEÇMİŞTE UYUŞTURUCU BELASIYLA SORUN YAŞAYAN MAHALLELİ MÜCADELE ETTİ VE KENDİNDEN OLAMAYANI ATTI BUGUNDE BUNUN MODEREN OLANINA DUR DEMEK İÇİN MÜCADELE ETMELİ VE TARİHİ BU GÜZÜDE MAHALLEMİZİ ÜÇ KURUŞA SATMAYACAĞIZ DÜN ATALARIMIZ SATMADIĞI GİBİ FATİHİN GEMİLERİ YÜRÜTÜP MÜCADELESİNİ BOŞA ÇIKARMAYALIM HEP BİRLİKTE TEPKİLERİMİZİ GÖSTERELİM YOKSA TARİH BİZİ UTANÇLA ANACAK .KOLAY GELSİN.

- savaşıcagız caresi yok her yönden: semt bizim herkes in sahip cıkması lazım.

- mahmut: SUSMA SUSTUKÇA SIRA SANADA GELECEK suloganı bence topanede oturan herkes içindir yarın sende bundan nasibini alacaksın ya mahalemize sahip çıkacağız yada sahip çıkacağız birgün işkale uğramış olabiliriz kendi memleketlerinde yapmaıkları rezaleti benim senin sokağın yapar duruma geldiler ve buna çanak tutanlar bir miktar para için bu rezalete göz yuman vanpirler size sesleniyoruz bunlara ruhsat verenler bunları kontrol etmeyenler duyarsız semt sakinleri topaneliler atalarınızın mirasına konanlar duyarlı herkese sesleniyorum hep birlikte buna dur diyelim resmi organlara şikayette bulunalım diyor SUSMA SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK DİYOR DUYARLI DAVRANLIĞINIZ İÇİN SİZE SAYGI DUYORUM.

- beyaz adamlar: perde acık adam karşımda ic camaşırı ile duruyor ve ben kendisini ikaz ediyorum perdeni kapat diye ama nafile cünkü adam türkce bilmiyor.derdimi otelin yöneticisine anlatıyorum biraz gergin bir ortamda sonuç zorda olsa trusti ikna edebiliyorlar sonra kendi kendime dedimki yahu bu adamlar avrupalı bunlar kendi ülkelerindede böyle heralde kasıtlı yapmıyorlardır heralde ama malesef bu tür hareketler avrupada amerikada yasak ve acı gercek şuki biz beyaz adamız parayı veririz her yede her istedigimizi yapabiliriz.gelin beyaz admlara hep beraber dur diyelim.

- numan: her bir karesi huzur,sevgi ve muhabbet kokan bu güzide semt şimdilerde zor soluk almakta.değişik miletden insanları ile sosyal bir ahengin oluştuğu bu semte son zamanlarda yapılan apart oteller ve açılan içkili restaurantlarla semtin sosyal dokusu ve manevi havası ortadan kalkmaktadır.bu bozulmaya bizzat katkı sağlayan x parti başkanı üzerinde taşıdığı sorumluluğu birilerine yaranmak adına taşıyamamıştır.duyarlı insanlar semtlerine sahip çıkacak ve birilerinin paraları ve güçleri bu semtin huzurunu bozmaya muktedir olmayacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları