Tiryaki üzerinden Nazlıaka soruları

ALTINDAĞ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin; Ak Parti’nin siyasi kadrolaşmasının ülkemizde yol açtığı sorunlara, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin belediye hizmetlerini yerine getirmede yetersiz kalmasına ve milli eğitim sistemimizin çağın gerisinde olduğuna yönelik değerlendirme ve açıklamaları medyada geniş yer buldu.

Haberin Devamı

Hükümetin bazı valiler ve belediye başkanları seçiminde doğru karar vermediğini savunan Tiryaki, açıklamasında şu hususlara yer veriyor:
- “Türkiye’nin geri kalmasının tek sebebi insanların hak ettiği yerlerde olmamasıdır. Bunu gittiğimiz yerlerde ya da valilere baktığımızda zaman zaman gözlemliyoruz. İnsan olması gereken yerlerde olmayınca problem başlar. İnsanları olması gereken yerlere koymalıyız. Türkiye’nin birçok eksiği var. Belediye Başkanı seçeceksen, Belediye Başkanı seçeceksin. Eşini dostunu getirmeyeceksin. Bu işi yapabilecek kentin 100 yılına vizyon katabilecek bir adam seçmelisin. Siz bunu seçmiyorsanız yapacak bir şey kalmıyor.
Ankara’nın birçok eksiği var. Örneğin Ankara’daki okulların durumu iyi değil. Avrupa’daki okullarla arada çok fark var. Bir bakın şu an Ankara’da sınıflar 60 kişilik. Yok böyle bir şey. Ben burada yurtdışındaki gibi temiz bir okul görmedim. Bizde çocuklar spor ve müzikle ilgilense suç. Halbuki eğitim çok önemli. Burası Başkent. Bakın biz Altındağ’da 20 tane anaokulu yaptırdık. Biz buraya geldiğimizde anaokulu bilinmiyordu. Eğitim bilincini yerleştirdik. Bu Ankara’nın her yerinde böyle olmalı.”
Veysel Tiryaki daha başka tespitler de yapıyor.
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Tiryaki’nin konuşmasını ilginç buluyor ve Başbakan Erdoğan’a Meclis üzerinden bir soru önergesi gönderiyor.
Nitekim Nazlıaka şöyle diyor:
“İktidar partisine mensup bir belediye başkanı tarafından yapılan bu açıklamalar; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından sık sık ifade edilen, “Avrupa’nın en önemli ve prestijli ödüllerine sahip tek başkent” söyleminin altının ne kadar boş olduğunu gösteren önemli bir saptamadır.
Ayrıca Altındağ Belediye Başkanı’nın eğitimle ilgili yaptığı değerlendirmelerde, Ak Parti iktidarının dünya görüşü, siyasi kaygı ve çağdışı uygulamalarla eğitim sistemimizi sürüklediği uçuruma dikkat çekilirken eğitim altyapısında dünyanın neresinde olduğumuzu gösteren önemli örneklerde yer almaktadır.”
Yarın: Nazlıaka’nın Başbakan’a soruları.

AÇIKLAMALAR

Haberin Devamı

‘Su yolu bedeli’ yönetmelikte var

Haberin Devamı

- ASKİ’nin “Su yolu bedeline dikkat” (22.6.2012) yazısına yaptığı açıklama şöyle: Yönetmeliğimize göre faturalarımızda su bedeli, atık su bedeli ve şube yolu ücreti bulunmaktadır. Tarifeler Yönetmeliğinin 9. Maddesi ‘Şube yolu şebeke hattından sayaca kadar uzanır ve sayaç bitimindeki bağlantı rekorunda sona erer’ hükmüne amirdir. Şube yolu bakım ücreti ise Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından belirlenmektedir. Dolayısıyla şube yolu bakım ücretinin alınmasında huhuka aykırı bir durum bulunmamaktadır.”

Yazarın Tüm Yazıları