‘Tereddüt’süz çok iyi!

Türkiye sinemasının en önemli yönetmenlerinden Yeşim Ustaoğlu’nun merakla beklenen son filmi “Tereddüt”, özellikle başroldeki Funda Eryiğit ve Ecem Uzun’un kusursuz oyunculukları, çarpıcı hikâyesi, nefes kesen görüntüleri ve usta işi anlatımıyla bu yılın en iyi yerli filmi bizce. Yıldız Savaşları serisi takipçilerinin epeydir yolunu gözlediği “Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi” ve komedi arayanlara “Aptallar Çetesi”, haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Tereddüt
(Clair Obscur)
Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu
Oyuncular: Funda Eryiğit, Ecem Uzun, Mehmet Kurtuluş, Okan Yalabık, Serkan Keskin
2016-TÜRKİYE, FRANSA, POLONYA-103’ / DRAM

“Güneşe Yolculuk”, “Bulutları Beklerken”, “Pandora’nın Kutusu” ve “Araf” filmleriyle sıkı takipçiler yaratmış, Türkiye sinemasının en önemli auteur’lerinden Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi “Tereddüt”, uzun bekleyişlerimize değen bir sinema örneği. 30’larının başında, bir sahil kasabasında mecburi hizmete başlamış psikiyatr Şehnaz ile 14 yaşındayken zorla evlendirilerek aynı kasabaya getirilmiş Elmas’ın fırtınalı bir gecenin sabahında yollarının kesişmesini ve dönüşen hayatlarını konu alan film, yılın en çarpıcı işlerinden hiç kuşkusuz. En son, Antalya’da ulusal yarışmada Kadın Oyuncu ve Film-Yön Ödülü dışında görmezden gelinen ama uluslararası jüri tarafından “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Kadın Oyuncu” gibi üç büyük dalda ödülleri toplamayı başaran “Tereddüt”, Yeşim Ustaoğlu’nun her filminden aşina olduğumuz kusursuz oyuncu yönetiminin de son örneği. Hatta bu yıl karşımıza çıkan yerli yapımların içinde oyunculukta da en başarılısı. Özellikle Funda Eryiğit ve Ecem Uzun arasında geçen mono-drama sahnesi çok konuşulmuştu. Tek plan çekilmiş bu sahne, seyirciyi koltuğa kilitliyor ve bitiş jeneriği düşerken bile bizi bir kapanın içinde tutmayı başarıyor. Pek çok eleştirmenin Ustaoğlu’nun en usta işi filmi olduğu yorumuna katılmamak mümkün değil. Yılın da en iyi yerli filmi bizce, kaçırmayın!

Haberin Devamı

ORİJİNAL HİKÂYEYE GERİ DÖNÜŞ
Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi
(Rogue One: A Star Wars Story)
Yönetmen: Gareth Edwards
Oyuncular: Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn
2016-ABD–133’/MACERA, FANTASTİK, BİLİMKURGU

Lucasfilm’in yeni “ara dönem filmlerinden ilki” olarak lanse ettiği film, 1977 tarihli “Yıldız Savaşları: Bölüm IV”ten öncesini anlatıyor. Bir grup beklenmedik kahramanın, imkansız görünen Ölüm Yıldızı planlarını çalma görevi için bir araya gelme hikâyesini konu alan film, serinin sekizinci filmi ve bu serinin hikayesiyle desteklenmemiş ilk film.

Haberin Devamı

ÇILGIN SOYGUN
Aptallar Çetesi
(Masterminds)
Yönetmen: Jared Hess
Oyuncular: Zach Galifianakis, Owen Wilson, Kristen Wiig, Kate McKinnon
2016-ABD-116’/DRAM, GERİLİM

“Napoleon Dynamite”, “Nacho Libre” gibi sıradışı komedileriyle tanıdığımız Jared Hess’in ünlü komedyenleri bir araya getirdiği yeni filmi, ABD tarihinin en büyük soygunlarından birini gerçekleştiren anti-kahraman David Ghantt’in yaşadığı komik olayları konu alıyor. Hess’in komedi tarzını sevenlere...

YILDIZ TABLOSU
Alemde 1 Gece *
Aşk Mektupları (From the Land of the Moon) **
Babamın Kanatları **
Çılgın Ofis Partisi (Office Christmas Party) *
Gece Hayvanları (Nocturnal Animals) ***
Hesaplaşma (The Accountant) **
İkimizin Yerine **
İkinci Şans *
Kasap Havası **
Lanetli Ev (The House on Pine Street) *
Mavi Bisiklet *
Müttefik (Allied) **
O Kadın (Elle) *****
Oldu mu Şimdi? *
Pastoral Amerika (American Pastoral) **
Savaş Vadisi (Hacksaw Ridge) ***
Sen Benim Her Şeyimsin *
Sen Sağ Ben Selamet *
Şarkını Söyle (Sing) **
Zuzula: Cinler Alemindeki Karanlık Kabus *

Yazarın Tüm Yazıları