Teoman’ın klibi olay

Şu aralar müzik dünyası Teoman’ın yakında piyasaya çıkacak “Aşk ve Gurur” adlı albümünün ilk klibinin dedikodularıyla çalkalanıyor.

Haberin Devamı

Teoman’ın yabancı dansçılarla çektiği klip için harcadığı paranın 100 bin dolar olduğu dilden dile dolaşmakta.
İşin doğrusunu öğrendim, öğrenmekle kalmadım o olay klibi de izledim.
Cuma gecesi Teoman’ı dinlemek üzere Balans’taydım.
Konser arasında Teoman’la kulisinde buluştuk. “Evet, 100 bin dolar harcadım ve istediğim gibi çektim. Bu kadar harcadığım için hiç de pişman değilim. Çünkü bunu kendim için yapıyorum” dediği klibin ham halini izletti bana.
Abartmıyorum, bitince bir süre konuşamadım.
Şahane bir şeydi izlediğim. Özenle çekilmiş, detaylarda kendini aşmış, eşlik ettiği şarkıyla bütünleşmiş, mükemmel bir işti.
Ama, ‘ama’sı vardı!
“Ama” dedim ben de, “bunu sen televizyonlarda gösteremezsin ki!”
Klibin içinde son derece estetik ve etkileyici de olsa ciddi anlamda bir erotizm var. Dansçıların yarı çıplak sahneleri fazla.
Bizim RTÜK’le olacak cinsten değil.
İzlediğim, klibin internet versiyonuymuş.
Teoman, televizyon kanalları için bazı sahneleri çıkarıp, farklı bir kurgu yapacağını söyledi.
Klibi çektiği şarkının da farklı mix’lerini yapmış zaten.
Slow başlayan şarkı sonrasında öyle bir hareketleniyor ki, sallanmadan, ritme kendinizi kaptırmadan, tempo tutup dans etmeden duramıyorsunuz.
Teoman’a “Bu yazın adamı belli oldu” dedim.

Haberin Devamı

Bu görüntüyle oyunculuğa gerek yok!

Geçen hafta sonu sinemaseverlerde ibre “Thor”dan yanaydı.
Bu durumda filmle ilgili bazı notlar aktarmakta fayda var:
- Gidenler kaliteli, eğlence düzeyi yüksek, görselliği etkileyici bir film izleyecek. Hikâye kardeş kıskançlığı, iyilik-kötülük ve olgunlaşma, adam olma üzerine.
- Üç ayrı dünyada geçen hikâyenin özellikle Asgar ve Jutenheim bölümlerinin görsellikleriyle büyülediğini söylemek gerek.
- 3 boyut, uzak çekimlerde devreye girdiğinden sadece derinlik sağlamakla kalmış. Bumerang gibi sahibine geri dönen çekicin üzerimize üzerimize geldiği bir sahne yok mesela.
- Kıskanç kardeş Loki rolündeki Tom Hiddleston, sinsi ve aç bir görüntüye bürünmek için sıkı bir rejime girmiş. Bakışlarından kıskançlığı ve yoksunlukları okunuyor.
- Taze Oscar’lı Natalie Portman, “V for Vendetta”dan sonra ikinci kez bir çizgi roman uyarlamasında boy gösterdi. Chris Hemsworth’le tutan kimyasının bu aksiyonu bol süper kahraman hikâyesinin romantik ayağını güçlendirdiğine şüphe yok.
- Kıvanç Tatlıtuğ’a benzerliği dikkat çeken Chris Hemsworth uzun saçları, yapılı vücudu ve bebek yüzüyle gerçekten de çok iyi, karizmatik ve enerjik görünüyor. Özellikle kadın izleyiciler için görsel şölenin ayrı bir parçası olduğunu kabul etmek gerek. Ama asıl bomba Odin rolünde izlediğimiz Anthony Hopkins’in Hemsworth’ü görünce söyledikleri: “Bu görüntüyle oyunculuğa bile gerek yok.”

Haberin Devamı

Van kedisine özel

100. Yıl Üniversitesi Kedi Evi’ndeki Van kedilerinin durumunu eleştiren yazımın ardından önce 100. Yıl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Peyami Battal aradı. Ardından da Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetih Gülyüz’den mail geldi.
Bilgilendirdiler, iyileşme sözü verdiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Van kedi evinde şu anda 100’ün üzerinde kedi var.
Bana yazan okurumun bahsettiği yaralanmaların nedenlerinden biri bu beyaz hayvanların güneş ışığından kötü etkilenmeleriymiş. Bir başka neden de Van kedilerinin çiftleşme mevsiminin ocaktan eylüle kadar olması ve bu dönemde erkek kediler arasında çıkan kavgalarmış.
Güneşe karşı alınacak önlemler hazır; alanın üzeri en kısa zamanda kapatılacak. Peyami Battal sadece bu bina için 100 bin TL ödenek ayırdığını söyledi.
İşin sevgi ve şefkat kısmına gelince... Kedi evi Van kedilerini sevmek isteyenlere açık. Üniversite öğrencileri aralarında Van kedisi topluluğu kurmuşlar bile ve onlarla daha da yakından ilgilenecekler.
Van valiliği ile yapılan ortak projede ziyaretçilerin kedilerle yakınlaşabileceği bir showroom da var. Üstelik yakın zamanda üniversitenin web sayfası üzerinden Van kedileri canlı yayında izlenebilecek. Bu açıklamalar ve sözler beni çok mutlu etti.

Yazarın Tüm Yazıları