Teoman’dan ‘Kurtuluş Son Durak’a destekb

Teoman’ın Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra master’ını İstanbul Üniversitesi’nde Kadın Araştırmaları bölümünde yapmaya başladığını ve “Çizgi Romanda Kadının Rolü” başlıklı bir tez hazırladığını biliyoruz.

Haberin Devamı

İşte bu nedenle müziği bıraktıktan sonra iki şarkısının kullanılmasına izin verdiği filmin, erkek çıkışlı kadın sorunlarını ve kadına şiddeti kara mizahla anlatan “Kurtuluş Son Durak” olmasına şaşmamak gerek.

Yarın vizyona girecek olan “Kurtuluş Son Du-rak”ta Teoman’ın “Güzel Bir Gün” (ki en depresif ama enerjik ve kesinlikle en çok sevdiğim şarkısıdır) ve son albümü “Aşk ve Gurur”dan “Tek Başına Dans” adlı şarkıları var.

Filmin oyuncularından Nihal Yalçın’ın kendi sesiyle okuduğu şarkı ve türküleri de es geçmemek lazım. Gayet başarılı ve filmin dokusuna uygunlar.
Barış Pirhasan’ın yazdığı, oğlu Yusuf Pirhasan’ın yönettiği “Kurtuluş Son Durak”a gelince...

Biraz fazla mesaj kaygılı ama sürprizli, eğlenceli, kimi zaman hüzünlü kimi zaman da komik bir kara mizah örneği diyebilirim.

Saadet Apartmanı’nda yaşayıp, erkeklerden aldıkları darbelere karşı antidepresanlarla hayatlarını sürdüren kadınları oynayan Demet Akbağ, Belçim Bilgin, Asuman Dabak, Nihal Yalçın, Ayten Soykök ve Damla Sönmez toplu halde En İyi Oyuncu ödülü alabilecek kadar iyi ve uyumlular.

“Kurtuluş Son Durak”, aslında bir kadına şiddete son filmi.

Ama bu kadınlar erkeklere karşı bir araya geldiklerinde ‘kadınlardan korkulur’ bile dedirtiyorlar.

Haberin Devamı

Bilgilendirme mi tehdit mi!

Öteki Sinema adlı sitede çıkan imzalı eleştiri yazısının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İhbar Merkezi tarafından sansürlendiğini yazmıştım. Merkezden mail geldi.

“Kurumumuz tarafından bilgilendirme dışında söz konusu yazının yasaklanması ya da siteden kaldırılması yönünde hiçbir girişimde bulunulmamıştır” diye yazmışlar.

Öteki Sinema sitesi kurucusu ve editörü Murat Tolga Şen’den, Bilgi Teknolo-jileri ve İletişim Kurumu İhbar Merkezi’n-den kendisine gönderilen yazıyı istedim.
Öteki Sinema’ya gönderilen o yazının son kısmını sizinle paylaşıyorum, bilgilendirme mi, aba altından sopa, hatta açık açık tehdit mi siz karar verin!

“Bahse konu mevzuat çerçevesinde, internet sitenizdeki içeriklerin yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde gözden geçirilerek, cezai sorumluluğunuza ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla, söz konusu içeriklere ulaşımın derhal mevzuata uygun hale getirilmesi, bu içerikler konusunda yasal tedbirlerin alınması hususunda gereğini rica ederiz!”

Haberin Devamı

HAÇİKO 1 yaşında

HAÇİKO geçtiğimiz yılın sonunda doğmuştu. Birinci yaşımızı doldurduk.

Bu zaman zarfında HAÇİKO aracı her gün barınak ve ormanların yolunu tutarak sokak hayvanlarına mama, yiyecek ve ilaç götürdü.

Bolluca’daki zehirlenme olayında bölgeye ilk gidenlerden olduk.

Şarköy’de sokağa atılan köpekler barınağa alındı, oradaki çalışanların maaşlarını bir süreliğine HAÇİKO ödeyecek.

Sadece İstanbul değil, başka illerde de yaralı sokak hayvanlarının tedavi masraflarını üstlendik bu bir yıl içinde (merak edeni çok biliyorum, Kayseri’de tedavi ettirdiğimiz felçli Ares şu anda İzmir’de yeni yuvasında ve çok mutlu).

Filli Boya ile barınakları boyadık, yeniledik. Gönüllülerin evlerinden aldığımız gazete, halı ve battaniyeleri barınaklara götürmeye devam ediyoruz.

HAÇİKO yararına çıkarDIĞIMIZ albümden sonra Beyoğlu Hayal Bistro sahnesinden aldığımız gelir de derneğe aktarılıyor.

Bir hafta kadar sonra, 11 Ocak Çarşamba gecesi üçüncü konserimiz (biletler biletix ve Hayal Bistro gişesinde) olacak.

Sahnede birlikte olacağımız Nev, Bay J ve Ravi’ye şimdiden teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları