Temayül yoklamalarının sonuçlarını kim biliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Kocaeli’de temayül yoklaması sonucu çıkan tartışmalar üzerine ortak bir açıklama yaptılar.

“Partimiz demokrasinin en temel ilkesi olan katılımcılığı yaşama geçirmek için 29 ilde önseçim, 12 ilde eğilim yoklaması gerçekleştirmiştir. Bu illerin arasında yer alan Kocaeli’nde eğilim yoklaması yapılmıştır. Yapılan eğilim yoklamasının sonuçları hakkında sadece ve sadece Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi sunulmuştur. Bu gerçeğe rağmen adayların önseçimde aldıkları oy üzerine yapılan yorumlar sağlam ve tutarlı bir bilgiye dayanmamaktadır. Sonuçların tümünü bilmeden ve görmeden yapılan yorumlar spekülasyondan öte bir anlam taşımamaktadır. Bazı yorumların partimize zarar verdiğini üzülerek görmekteyiz. Bu konuda partililerimizi ve halkımızı sağlıklı olmayan yorumlar konusunda uyarmayı bir görev biliyoruz. Partimize milletvekilliği için başvuran veya milletvekilliği listesine giren herkes bizim için aynı değerdedir. En kısa zamanda bütün sonuçlar halkımızın bilgisine sunulacaktır.”

KILIÇDAROĞLU’DAN TESELLİ

Bu arada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 4500 aday adayına birer mektup göndererek listeler belli olduktan sonra kendilerini listelerde göremeyenlerin gönül kırıklığı yaşamamaları gerektiğini belirti. Aday adaylarının partiye sahip çıkarak, partiyi iktidara götürme yolunda çalışmalar yapmalarını istedi. CHP kulislerinde, parti iktidara gelirse 30 bine yakın isme gerek duyulacağı konuşuluyor.

Elazığ’da ilginç bir durum...

CHP Elazığ örgütünde, aday belirlenmesi konusunda ilginç bir durum ortaya çıktı. Özetlersek...
Merkez yoklaması yapılacak iller arasında alan Elazığ’da örgüt, eski İstanbul İl Başkanı, İnşaat Yük. Müh. Ali Özcan’a adaylık çağrısında bulunmuş. Konu, Kılıçdaroğlu ve Tekin’e de aktarılmış ve örgütün talebi doğrultusunda ‘temayül’ kararı verilmiş. Bu arada İl Başkanı İsmail Keleş ve yönetim kurulu üyeleri 1 Nisan’da Genel Merkez’e bir yazı göndererek “34 yıldır milletvekili çıkardığımız ilimize bu seçimlerde yüzde yüz milletvekili çıkartabilmemiz için önümüze gelmiş olan bir şansla karşı karşıyayız. Başarı sağlayabilmek için ilimizde sevilen ve sayılan, üzerinde büyük bir mutabakat sağlanmış olan Sayın Ali Özcan’ın 1. sıradan aday olmasının sağlanmasını, bunun için de görevlendirilmesi gerektiğini oybirliğiyle karar altına alıyoruz” demişler.
Geçen pazar günü Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Antalya milletvekili Osman Kaptan’ın katıldığı temayül yoklaması yapılmış.
Elazığ örgütü, Ali Özcan’a ‘adaylık başvurusu’ yapması için yeni bir çağrıda bulunmuş. Ancak Özcan “Genel Merkez çağırmazsa benim dilekçe vermem doğru olmaz” demiş... Daha önce “Önseçim yapılırsa aday olurum” diyen Özcan şimdi ne yapmalı? Listelerin tanzimine bir gün kalırken, Merkez İlçe II. Başkanı Erdinç Sönmez, “Biz Ali Özcan Bey’i ikna edemiyoruz, bu durumda Genel Merkez devreye girmeli” diyor.
Daha eski bakanlardan DYP Elazığ Milletvekili Ali Rıza Septioğlu’nun oğlu Fevzi Septioğlu adaylık için CHP Genel Merkezi’ne başvurmuştu.

Trakya hayata dönsün

“10 Nisan’da 10 bin insan” sloganıyla Ergene’nin en kirli aktığı yer olan Lüleburgaz’ın Karamusul köyünde yarın 13.00’te büyük bir miting yapılacak. Yani Trakya halkı, Ergene için tekrar buluşuyor.
Ergene, bereket, bolluk ve yeniden doğuşun sembolü iken, günümüzde yok oluş, ölümle eşdeğer bir konuma geldi. 30 yıldır sistemli bir şekilde kirletilen bir doğa katliamına uğratılan Ergene Nehri bir isyanın başlangıcına zemin hazırladı.
Ergene Platformu’na göre, Ergene havzası, Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip bir vatan toprağıdır. İnsan eksen insan çıkar” deyimi söz yerindeyse Ergene havzasını anlatıyor. Trakya topraklarının %73’ü tarım toprakları... Eğer buna marjinal tarım toprakları da eklenirse bu oran %84’e çıkıyor. Trakya topraklarında Türkiye ayçiçeği üretiminin %63’ü, pirinç üretiminin %44’ü, buğday üretiminin %10’u yetişiyor. (ergenehayatadonsun.org)

Kadınlar unutulmasın

İSTANBUL (CHP): Yeraltı metrosu projesinin kontrol amirliğini yapan, 68’liler Vakfı kurucusu, üç dönem PM üyeliğinde bulunan İnşaat Müh. Nuriye Berberoğlu İstanbul 1. bölgeden aday olurken; aynı bölgeden başvuranlar arasında Dr. Hilal Ünalmış Duda tek kadın gazeteci... 2. bölge adayı eski spiker, diksiyon hocası Özden Toprak “Genç bir kadın olarak siyasetin dilini değiştirmeye talibim” dedi...
Kağıthane Belediyesi’den, Milli Görüş’ün gelmesinden sonra işten çıkartılan 340 işçinin büyük Ankara yürüyüşçülerden olan Nezahat Köyel ile Beyoğlu Kadın Kolları Başkanlığı yapan Av. Yasemin Ulusan 2. bölgeden aday adayı oldular.

MEVLUT ASLANOĞLU: SIRA İSTANBUL’DA

MECLİS’in en çalışkan üyelerinin başında yer alan Malatya Milletvekili Mevlut Aslanoğlu, “İki dönem Malatyalı vatandaşlarımıza hizmet ettim, onların her türlü sorunlarına çözüm aradım, okullar sağlık merkezlerinin yapılmasına önayak oldum. Ama artık İstanbul’daki hemşerilerimizin hizmetine girmek üzere İstanbul 2. bölgeden aday adaylığına başvurdum...” dedi...

SANATÇILAR Yıldız Kenter, Güncay Gürün, Dilek Türker, Ali Poyrazoğlu ve Nedim Saban, Kılıçdaroğlu’na birer mektup yazarak, Şişli Belediyesi eski Kültür Müdürü, ‘sanatçı dostu’ Kenan Malkoç’un milletvekili aday adaylığını desteklediklerini açıkladılar.

CHP aday adayı, bilişim uzmanı ve akademisyen Cem Haydar Bektaş’ın YGS’deki şifre skandalı ile yapmış olduğu açıklamaları RTÜK tarafından engellenerek bazı TV kanallarında ve banttan verilen yayınlarda kesilmiş ve kendisine yönelik bir karalama kampanyası açılmış.

MİLLETVEKİLİ adaylarının büyük çoğunluğunu kadın adaylardan oluşturduğunu açıklayan Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR), Türk siyasi tarihinde ilk defa Kırıkkale ve Nevşehir adaylarının tümünü kadın adaylardan belirledi.

GÜNÜN SÖZÜ

“İki şey sınırsızdır: Evren ve insanoğlunun ahmaklığı... İlkinden o kadar da emin değilim!”
(Albert Einstein)
Yazarın Tüm Yazıları