Tekrarlanan tüp bebek tedavisi anne adayına zarar veriyor

C.E. rumuzlu okurumun tüp bebekle ilgili mektubu ve benim cevabımla ilgili pek çok e-mail aldım. Üçünü yayınlıyorum...

Haberin Devamı

Tüp bebek sahiplerine huzursuzluk verdiysem, bağışlayın.
Araştırmalarda, çok fazla tekrarlanan tüp bebek tedavilerinde anne adayının çok zarar gördüğü belirtiliyor. Tüp bebek oldukça yeni bir yöntem. Elbette denenebilir ama bu konuda ısrarcı olmak bana yanlış geliyor.Tabii ki bu benim düşüncem...

Doktor sadece aracıdır

Ben de tüp bebek yöntemiyle anne olabilmiş bir kadınım. O yazınızla, bu yöntemle hamile kalmış annelerin içine bir kuşku düşürdünüz. Maalesef Türkiye’de evlat edinme sistemi de her sistem gibi işliyor. Senelerce sıra bekleyen çiftlerin karşısına daha sonra yaş engeli çıkıyor... Allah insana çocuk sahip olmayı nasip etmezse, ağzıyla kuş tutsa olmaz. Tüp bebek bir tedavidir, doktor aracı olur, takdir Allah’ındır.

Rumuz: Aslı

Soğukkanlı olamıyorsunuz

Haberin Devamı

Ben de evlenmeden önce o mektubu yazan kişi gibi keskin fikirlere sahiptim. Ama nikâhıma bir hafta kala yaptırdığım kontrolde “Çocuk sahibi olmanız zor” denilince yıpratıcı bir sürece girdim. Onlarca tedavinin ardından ikinci tüp bebek denememde hamile kalabildim. Size kadınlığınızın en temel özelliği olan doğurganlığınızın olamayabileceği söylendiğinde olaya soğukkanlılıkla yaklaşıp “Çocuk evlat edineyim bari” diyemiyorsunuz. Tabii ki 10’uncu, 11’inci denemeye ben de karşıyım. Biz de 3. deneme olumsuz olursa evlat edinecektik.

Rumuz: Gül


Çocuk yüzünden evlilikler bitiyor

Ben üç yıllık evli, birkaç kez düşük yaşamış bir kadınım. Eğer doğal yollarla bebek sahibi olamazsam tüp bebek yöntemine başvurmayı düşünüyorum. Burası Türkiye, kaç insan çocuğu olmuyor diye evliliğini bitiriyor. “Önemli değil, çocuğumuz olmuyorsa evlatlık ediniriz” diyebilecek kaç kişi var?

Rumuz: Bebeğim olsun istiyorum

Yazarın Tüm Yazıları