BlizzConline'a damga vuran duyurular

Her yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok oyuncunun uzun bir süredir beklediği BlizzConline etkinliği için ekran başındaydım. İlk kez tamamen sanal ortamda gerçekleştirilen etkinlikte önemli gelişmeler duyuruldu. Ben de özetle bunlardan bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

Öncelikle uzun yıllardır World of Warcraft'ın sıkı bir takipçisi olarak Shadowlands'e çıkacak güncelleme için bekleyişteydim ve bu etkinlikte paylaşılan video, Shadowlands'te sıkıntıların artacağını gösteriyor.

Chains of Domination güncellemesi

Sire Denathrius yenilse de Maw'ın gücü artmaya devam ediyor. World of Warcraft: Shadowlands'in bir sonraki büyük içerik güncellemesi Chains of Domination ile oyuncular Jailer'ın ümitsiz diyarının yeni derinliklerine dalarak onun kötü emellerinin gerçek yüzünü anlamaya çalışacak. Dört ahdin yenilenmiş gücünü arkalarına alan Horde ve Alliance kahramanları, Shadowlands'deki savaşı Jailer'ın karargâhına taşıyacak. Ancak Sürgün'ün (Banished One) hizmetkârlarının arasına yeni ve dehşet verici biri katılıyor. Sylvanas Windrunner tarafından ele geçirilen bu korkunç kişi, Azeroth'un kahramanlarının yüreklerine Shadowlands'in başka hiçbir yaratığının salamayacağı bir korkuyu salıyor. Evet bu kişi Anduin'den başkası değil maalesef. Zaten ara videolarla ufak ufak bu aşamaya gelmek için hazırlanmıştık.

Haberin Devamı

Jailer, emellerini gerçekleştirecek bir anahtarın peşinde ve sırf onu bulabilmek için Maw'ın yitip gitmiş bir bölgesinden bir parçayı kendine çekiyor. Yeni güncelleme ile birlikte Kadim Sırlar Şehri Korthia'da cevaplar ararken yeni görevler ve açık dünya aktivitelerine katılacağız.
BlizzConlinea damga vuran duyurular
Güçlerini yeniden toplayan Kyrian, Night Fae, Necrolords ve Venthyr'lerle birlikte dört ahdi bir araya getirecek bir göreve çıkarken birlikte Jailer'ın bölgesine saldıracağız.

Sanctum of Domination'da Torghast'ın keşfedilmemiş köşeleriyle yüzleşeceğiz. Gerçek Eye of the Jailer'la karşılaşırken Tarragrue'yu alt ederek Banshee Queen'in karşısına çıkacapız.

World of Warcraft Burning Crusade Classic için geri sayım

Etkinlikte beklendiği gibi Burning Crusade Classic'in geleceği de duyuruldu.

Parçalara ayrılmış Outland diyarındaki Kara Geçit'in ötesinde istilaya hazırlanan şeytani Burning Legion orduları, bütün Azeroth'u tehdit ediyor. World of Warcraft oyuncuları, Blizzard Entertainment'ın bu yıl yayınlayacağı, ilk World of Warcraft genişleme paketinin özüne sadık kalarak yeniden geliştirilen sürümü Burning Crusade Classic ile istilacı sorununu kökünden çözmek, Zangarmarsh'ın mantar ormanlarının altında yatanları keşfetmek ve Illidan'ı bir kez daha mağlup etmek için şer büyüsü altında harap olmuş Hellfire Peninsula'ya dönecek.
BlizzConlinea damga vuran duyurular
Blizzard Entertainment başkanı J. Allen Brack, “World of Warcraft topluluğu WoW Classic'teki maceralarına devam etmelerini sağlayacak The Burning Crusade için çok heyecanlılar,” diyor. “WoW Classic'in çıkışından bu yana içerik güncellemeleri yayınlarken oyuncuların 2021 yılında bu tür bir deneyimden ne beklediğine dair çok şey öğrendik. İster Kara Geçit'ten daha önce geçmiş olsunlar, ister oyuna ilk kez başlıyor olsunlar; oyuncuların Outland'de çıkacakları maceraların her zamanki gibi efsanevi olmasını sağlamak için öğrendiklerimizden faydalanıyoruz.”

Haberin Devamı

World Of Warcraft Classic'in kurduğu destansı temele dayanan Burning Crusade Classic, oyunculara Warcraft efsanesinin bir sonraki bölümünü deneyimleme fırsatını sunacak.

Hearthstone için de önemli bir duyuru yapıldı. Bu yılın ilk genişleme paketi olan Forged in the Barrens ön siparişe sunuldu. Paket, World of Warcraft’ın sevilen bölgelerinin birinden ilham alan 135 yeni kart içeriyor. Önümüzdeki haftalarda, Grifon Yılı'nın başlangıcıyla birlikte Hearthstone yeni göklere kanat açacak. Oyunun bu dönemi büyük çaplı değişiklikler, yüzlerce yeni kart ve yeni oyun biçimleri getirecek. Grifon Yılı, ilk yeni genişleme paketi Forged in the Barrens'la havalanacak.

Haberin Devamı

Diablo II Resurrected

Etkinlikte sürpriz gelişmeler de paylaşıldı. Diablo II yeniden sahalara çıkıyor. Ancak bugünün grafikleri ve kendi oynanışıyla. Diablo II ve genişleme paketi, orijinal oynanış da tamamen korunarak 3D grafikler ve Dolby 7.1 surround ses ile yeniden geliştiriyor. Diablo II: Resurrected‘te oyunun klasik 2D grafikleri günümüzün fizik tabanlı 3D modellerine dönüşüyor. Bununla birlikte oyuna dinamik ışıklandırma eklenecek ve oyunun animasyonlarıyla büyü efektleri de tamamen elden geçirilecek. Bunların tamamı 4K çözünürlüğe kadar destek sunacak.
BlizzConlinea damga vuran duyurular
Daha nostaljik bir deneyim isteyen oyuncular, modern grafiklerle orijinal deneyim arasında istedikleri zaman tek bir tuşla geçiş yapabilecekler. Diablo II: Resurrected yepyeni bir oyun gibi görünebilir fakat Diablo II'nin kendine has oynanış mekanikleri bütün orijinalliğiyle aynen korunacak. Oyunda paylaşımlı zula (shared stash) gibi çok talep edilen bazı yenilikler de bulunacak.

Haberin Devamı

Diablo II: Resurrected'da geniş özelleştirme seçeneklerine sahip 7 karakter sınıfı bulunacak; bunlar ana oyundan Amazon, Barbarian, Necromancer, Paladin ve Sorceress ile Lord of Destruction genişleme paketinden Assassin ve Druid.

Oyun bu yıl Windows PC, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 ve Nintendo Switch platformlarına geliyor.

BlizzConline gerçekten de hareketli geçti ve pek çok sürprizle karşı karşıya kaldık. Kendi adıma özellikle Diablo II Resurrected ve Chains of Dominaton'a odaklandığımı söyleyebilirim.

Yazarın Tüm Yazıları