Tehdit ediliyorum

Okurumuz Mine Çakır, son iki yıldır bir terapi merkezinde çalışıyormuş.

Haberin Devamı

Patronu ile SGK isteği üzerine tartışmış ve sonunda işten atılmış. Daha sonra kendisi ve eşiyle birlikte bir terapi merkezi açmak için büro tutmuşlar; ancak eski patronu tarafından tehdit edilmeye başlanmış; başka kişiler tarafından...
Gerisini kendisinden dinliyoruz:
“Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundum (Dosya no: 2012_94935). Bu tehditler ve hakaretler hayatımı kararttı. İki kız çocuğum var. Para istiyorlar benden. İstedikleri parayı vermezsem, kızlarımı kaçırıp öldüreceklerini söylüyorlar. Telefonları açmasam mesaj çekip hakaret ediyorlar. Savcılıkta da dilekçem olmasına rağmen ciddiye bile almıyorlar. Her an ailemize bir şey olabilir.
Huzurumuz kalmadı, paronaya oldum, sokakta arkamdan birisi hızlı hızlı yürüse dahi korkudan ölüyorum. Bugün (dün) tekrar Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na gittim. ‘Biz bir şey yapamayız, Kaymakamlığa gidin’ dediler. Gittim, tekrar dilekçe yazdım. Çankaya Kaymakamlığı dilekçemle beni ilçe karakoluna gönderdi. Orada da dilekçeye bir imza atıp bağlı olduğumuz Esat Karakolu’na gönderdiler. Oraya da gittim, fakat biz birşey yapamayız savcılığa intikal etmiş zaten bekleyin, mahkeme olur dediler.
Kısacası kızlarımın ve benim namusumuz ve hayatımız tehlikede. Ve ben bir yardım alamıyorum.
Sürekli taciz ve de tehdit ediliyorum. Bizlere birşey olursa sorumlusu kim olacak, bilmiyorum.
Çaresizim, başıma bir şey gelmeden önce yardım bekliyorum.”
İddia doğruysa, bu kadının gerçekten yardıma ihtiyacı var.
Ya başına bir şey gelirse.... Ya da yazdıkları doğru değilse...
Savcılık, kaymakamlık olsun, polis olsun, sorunla ayrıntılı şekilde ilgilenmeleri gerekiyor galiba!..

 

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Haksızlığa sapıp bütün insanlar seni takip edeceğine, adaletle hareket edip yalnız kal.”
(Gandhi)

 

Biliyor musunuz

- Kanalizasyon ve diğer altyapı çalışmaları nedeniyle birçok caddede bitirilmeyen asfalt çalışmalarının neden olduğu sıkıntılarla ilgili olarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e soru yönelten Ankara Milletvekili Levent Gök’ün “Altyapı çalışmalarının bayramdan önce bitirileceği duyurulduğu halde Çankaya’nın Hoşdere, Tevfik Fikret, Tunalı Hilmi, Libya ve Olgunlar Caddesi ile Bahçelievler’de birçok cadde de bitirilmeyen asfalt çalışmaları yüzünden caddelerde oluşan toz bulutu vatandaşlara bayramı zehir etmiştir. Caddelerin alt yapı çalışmalarına bağlı olarak sürdürülen asfaltlama çalışmalarının bir an önce bitirilmesi için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı uyaracak mısınız? Asfalttan yükseğe düşen rögarların derhal sabitlenmesi gerektiğine inanıyor musunuz? Bu konuda bir talimat verecek misiniz?
- Ankara Valisi Alâaddin Yüksel’in Esenboğa Havalimanı çevresinde faaliyet gösteren ve kötü koku yayan işletme ve çiftliklerin Çubuk ve Akyurt belediyelerince derhal kapatılmasını isteyerek “Kapatma konusunda görevlerini savsaklayan ve ihmali görülen sıralı tüm ilgililer hakkında kanuni işlem yapılacağını” bildirdiğini...

Yazarın Tüm Yazıları