Tebrikler Daum

BEŞİKTAŞ’ı, hem de sahasında yenmek çok önemliydi. F.Bahçe dün gece BJK İnönü Stadı’nda çok büyük bir başarı elde etti.

Sarı lacivertliler, bundan önce oynadıkları son iki maça göre sahada büyük bir mücadele sergilediler. Yalnız burada Christoph Daum’u da takdir etmek lazım. Neticeye aradan attığı toplar ve çabuk adamlarla gitti. Kimdi bu adamlar Tuncay ve Serhat. Tuncay ortalara girdi, geriye yardım etti. Serhat’ı sağ kanatta kilitlemedi, ortalara soktu. Elindeki imkanları iyi kullandı Daum.

Düşünüyorum da, eğer Van Hooijdonk olsaydı arada, bu toplarla gole gidemezdi F.Bahçe. Daum, Hollandalıyı biraz orta sahaya çekti ve pasörlük görevi verdi. Van Hooijdonk da attığı pasla, atılan ilk golde büyük bir beceri örneği gösterdi.

Bilinçli oynadılar

Alman teknik adam akıllıca bir plan yapmış, futbolcular da bilinçli oynadı. Orta sahayı kalabalık tuttular, rakibe de top yapma ve pas şansı vermediler. Ümit Özat orta sahada çok çalıştı, Aurelio da öyle. Aurelio biraz liberonun gerisine düşer gibi oynadı, ama başarılıydı. Ümit’in ikinci golde kaptığı top ve attığı pas orta sahanın becerisinin göstergesiydi. Tuncay’ın golünde de Ümit vardı. Ümit iki pasla maçı kopardı. İşte orta saha oyuncusu böyle becerili ve çalışkan olmalı. Lüzumsuz yerlere gitmedi, arkadaşlarına hazırladığı pozisyonlarla takımının galibiyetinin hazırlayıcısı oldu.

Bu arada eğer Tuncay, Cordoba’yı geçerken yere düşseydi, hem penaltı olacak, hem de Beşiktaş kalecisi oyundan atılacaktı. Ama o pozisyonu golle sonuçlandırdı. F.Bahçe orta sahası kaçan adamları gördü, gereksiz yan pas yapmadı. Çok fazla sıkışmadıkça dan-dun da vurmayınca sahadan istediğini aldı.

F.Bahçe 1-0 öne geçtikten sonra bütün riskleri aldı. En azından beraberlikle maçı kurtarmak için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştı. Ancak ikinci golden sonra F.Bahçe’nin işi kolaylaştı. Topu biraz daha iyi değerlerdirse, daha fazla pozisyon şansı bulabilirdi F.Bahçe. Tabi yediği bir gol de var ki, komedi.

Beşiktaş şaşırttı

Beşiktaş cephesine biraz daha yakın bakınca, eksik olduğunu görüyoruz ki, özellikle defanstaki oyuncuların yokluğu onları büyük sıkıntıya soktu. Yalnız ben Beşiktaş’ı bu kadar güçsüz beklemiyordum. Tamam eksikleri vardı, ama bu kadar moralsiz olmalarına şaşırdım. Hala haftalar öncesinin moral bozukluğunu üzerlerinden atamamış, kendilerine gelememişler. Bir de Beşiktaş’ın ilk yediği golde Cordoba, o topa eliyle kornere vursa, pozisyon olmayacaktı. Böyle maçlarda ilk gol çok önemlidir.

F.Bahçe büyük bir adım attı. Beşiktaş’ı evinde 3-1 yenmek büyük netice ve attığı goller de çok bilinçli goller. F.Bahçe bu galibiyeti haketti.
Yazarın Tüm Yazıları