Tarzan zor durumda...

Uğur DÜNDAR
Haberin Devamı

Özer Çiller bu kez kötü yakalandı. Emekli Albay Tom Mc Grevey'le General Richard Secord'u tanıdığını söylese bir türlü, söylemese başka türlü!..

O nedenle basıyor yaygarayı!

İpe sapa gelmez bir yığın laf salatasını, ‘‘basın açıklaması'' adı altında medyaya fakslıyor.

Özer Çiller, bunu hep yapıyor.

‘‘Bu haberi ekrana getirenlerden yargı önünde hesap soracağım'' demek yerine, hakaret ve iftira yağdırıyor. Sözü fazla uzatmadan, Özer Çiller'i çileden çıkaran araştrmamızı siz sevgili okurlarımızla paylaşmak istiyoruz:

Efendim malum, Çiller Ailesi'nin Amerika'da evleri, apartmanları, iş merkezleri ve otelleri var!.. Çillerler, Yeni Dünya'daki işlerini ‘‘GCD'' adlı şirketle yürütüyorlar. Bu şirketin halihazırdaki yönetim kurulu başkan yardımcısı Christopher Gistis adlı bir kişi. Gistis Yunan asıllı... Çiller Ailesi'ne ait gayrimenkullerin icra dairelerinden alımı sırasında devreye, Bilger Duruman adlı Türk ortağın yanı sıra, Tom Mc Grevey isimli Amerikalı da giriyor. İşlemler tamamlandıktan sonra Mc Grevey, kısa bir süre için, otel müdürlüğü görevini de üstleniyor. (Mc Grevey'den geçen hafta uzun uzadıya söz etmiştim.)

CIA AJANI DOSTLAR

Mert Çiller'e oradaki kolej öğrenimi sırasında hocalık yapan, daha sonra da Özer Çiller'in yatırım danışmanı olan emekli albay Mc Grevey'in en önemli özelliklerinden biri, vaktiyle CIA'ya çalışmış olması. Adam, yabana atılacak biri değil. Vietnam Savaşı sırasında büyük sorumluluklar üstlenmiş, yeşil bereli bir hava komando albay.

İşte bu Mc Grevey, günün birinde Özer Çiller'e, Richard Secord adındaki bir başka emekli askeri tanıştırıyor. Tanışma, Çillerler'in o zamanlar adı ‘‘The Hampshire Hotel'' olan otellerinde gerçekleşiyor.

Bu Richard Secord kim biliyor musunuz?

Emekli hava general Secord, Vietnam Savaşı boyunca Güneydoğu Asya'da birçok operasyonu yöneten, CIA bağlantılı bir komutan. Secord, Vietnam ve Laos'a düzenlenen hava akınlarından sonra Amerika'ya uçmuş ve Libya'ya gizli silah satımı işini üstlenmiş. Daha sonra eski arkadaşı Albert Hakim'le birlikte kurduğu ‘‘The Enterprise'' adlı şirket kanalıyla, dünyayı sarsan birçok karanlık olayı tezgâhlamış. Başkan Reagan'ın has adamı Oliver North'un konturolü ve kumandasındaki şirket öylesine büyümüş ki, kısa sürede 2 havaalanı, 5 uçağı, 20 pilotu, gemisi, çeşitli askeri silahları ve bir yığın paravan şirketi olan dev bir güce dönüşmüş.

Bir süre sonra Secord ve arkadaşları, bu şirketin sağladığı güçle, altından kalkamayacakları çok tehlikeli bir işe yönelmişler.

Amerikan bürokrasisinin denetiminden sıyrılıp, adeta çeteleşen bu kişiler, Nikaragua'da, Sandinista Gerillaları'na karşı mücadele veren Contra güçlerine para sağlamak için Humeyni İranı'na sattıkları silahlardan gelen dolarları, ceplerine indirmişler.

İddiaya göre toplam 16.1 milyon dolarlık silah gelirinin 2.2'şer milyon doları, yani 6.6 milyon dolar, üç kafadarca paylaşılmış.

Yargılanan Secord, 2 yıl hapis cezasına hüküm giymiş, ancak cezası tecil edilmiş. Bu arada Amerikan yönetimi, zimmetçi Secord'la arkadaşlarını dışlamış.

İşte bu Secord, 1992 yılında Azerbaycan'da ortaya çıkıyor. Görünürdeki işi, petrolcülük!..

Ancak tanıyanlar çok iyi biliyor ki, Secord'un asıl işi, uluslararası askeri silah ticareti. Nitekim Virginia'daki satış firması, halen faaliyetini sürdürüyor.

BAY ÇİLLER'E SORUYORUZ

Şimdi biz Özer Çiller'e soruyoruz:

1. Tom Mc Grevey sizi Secord'la tanıştırdı mı?

2. Secord'la bir iş yaptınız mı?

3. Secord, Irangate skandalında İran'a sattığı silahları, paravan firmalar kanalıyla alıyor ve onları bir Avrupa ülkesinden göndermiş gibi görünüyordu.

İngiltere'de kurulu Hospro Limited Şirketi'nin sahibi Ertaç Tınar da İsrail'den silah alıp, Türkiye'ye, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne göndermiş. Secord'la aynı yöntemi kullanan Ertaç Tınar'ı tanır mısınız? Ya da eşiniz Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde çok yakınınızda çalışan bazı kamu görevlileri, onu tanırlar mı?

4. Secord'un, Azerbaycan'daki faaliyetlerinden haberiniz var mı?

5. Amerika'da yaşayan yakın dostlarınızdan biri Azeri mi?

6. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'i devirmek için darbe tezgâhlayanların kimler oldukları konusunda bir bilginiz mevcut mu?

Evet Bay Özer Uçuran Çiller, yüce yargı önünde hesabını veremeyeceğiniz hakaret ve iftiralardan vazgeçip, sorularımı yanıtlarsanız daha akıllıca bir davranış yapmış olursunuz.

Yazarın Tüm Yazıları