Tapu’larda döner sermaye para basıyor

KARTAL’da gayrimenkul değerleme uzmanı Bekir Yarım yazıyor:

Haberin Devamı

Tapu Müdürlüklerinde ‘döner sermaye payı’ adı altında alınan paralar hakkındaki şikayetimi bildirmek isterim:
Bildiğiniz üzere Tapu Sicil Müdürlükleri vatandaşa hizmet üreten kamu kurum ve kuruluşlarıdır. Hizmetin karşılığı da vatandaşın cebinden vergi, harç v.b olarak zaten tahsil edilmektedir. Tapu Sicil Müdürlüklerinde döner sermaye adı altında dehşet paralar alınmaktadır. En basit işlemde dahi 135 TL para ödemek zorundasınız. Aksi taktirde işleminiz yapılmıyor. Geçen hafta Refinansman kapsamında ipotek tesisi için Pendik Tapu Sicil Müdürlüğü’ne gittim. Tapu harcından ve damga vergisinden muaf olmama rağmen 135 TL döner sermaye adı altında para ödemek zorunda kaldım. Öğlen saatleri (saat 11.00) olmasına rağmen işlem sıra numarası 300’leri gösteriyordu. Ortalama günlük 300 işlem deseniz yaklaşık 40 bin TL döner sermayeye para aktarılmaktadır. Peki bu paralar nereye gidiyor ve nerelerde harcanıyor? En karlı şirketlerde bile bu kadar günlük kazanç olmaz! Bu vurguna bir son verecek yok mu?
Bekir YARIM-Gayrimenkul Değerleme uzmanı-

Haberin Devamı

Sütte üretici değil sanayici kazanır

SAYIN Necati Kurmel’in çözüm önerilerinden birincisi de ikincisi de gerçekçi değil.
- Birincisinin gerçekçi olmamasının sebebi: Ülkemizde süt talebi artırılsa bile kazanan süt sanayicisi olacak, çiğ süt üreticisi değil, damızlık sığır üreticisi değil. Gerekçelerimizi bir çok kez yazdık. Süt sanayicisi çiğ süt fiyatını belirlediği müddetçe çiğ süt üretimi kazançlı olamaz.
- İkincisinin gerçekçi olmamasının sebebi: Bu öneriyi okuyunca çıldırmamak işten değil! Çünkü 100 adetten aşağı olmamak şartı ile ve damızlık işletmesi olanların damızlık hayvan ithalatı zaten yıllardır serbest. Ama herkes çiğ süt üretiminin kazançsız olduğundan ithal etmiyordu!
Hangi sektör kazançlı ise para, sermaye oraya gider, ekonominin kuralı bu!
Çapar KANAT-Çiftçi-Çiğ Süt Üreticisi/caparkanat@gmail.com

Rize Tarım Müdürü’nün uyanıklığı

RİZE’de, Tarım Bakanlığı organik tarım konusunda bir proje geliştiriyor.
Projeyi TÜGEM-Alternatif Tarımsal Üretim Teknikleri Daire Başkanlığı yürütüyor. Toplantı 20-24 Eylül tarihlerinde olacak.
Rize Tarım İl Müdürü Adem Çekiç, Rize ve çevresinde o kadar toplantı salonu, kültür merkezi varken, toplantının ‘Müftü Yusuf Karaaili Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ binasında yaptırıyor.
Buraya kadar normal. Ama buranın ‘Diyanet Eğitim Merkezi’ olduğunu yazmıyor.
Tarımcının, Diyanet’in binasında ne işi var.
Yoksa, tarımı da artık imamlara mı yaptıracağız!

Haberin Devamı

AK Partili 2 Başkan

REFERANDUMDA belediyenin imkanlarını acımasızca kullanan ve  annesi yaşındaki bayan Yeter Kaya ile tartışan ve göz altına aldıran Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu  kınıyor, parti farkına rağmen hukukçu belediye başkanı olarak muhalefete karşı daha olumlu ve saygılı davranan Bahçeşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı kutluyorum.
Rıdvan BUDAK

Çapan ve ironi

DR. Gürbüz Çapan aradı. “Yazılanlar doğru noktaları yansıtıyor. Bir ayrıntı var. Kurultay’a yöneticiler ve delege karar verir. Ben Sayın Baykal’ın dışarıdakilerin içeri alınması çağrısına katıldığımı anlatmak istemiştim” dedi.
Anlaşılan Baykal’ın bu tespitine destek veren Çapan bir yandan da ‘ironi’ yapmış!

Haberin Devamı

Karalar bitti, ‘sulu rantlar’ başladı

GEÇENLERDE Sarıyer Belediyesi’nin iftarına katılmış, İstinye Koyu’nun;, Gülhane, Yıldız ve Ulus Parkı gibi park olabileceğini yazmıştık.
Keşke yazmasaydık. Uyandırmışız demek ki...
İstinye Koyu ile Tarabya Koyu’na yüzer marinaların planları, dün Büyükşehir’den geçivermiş.
Yeni bir cuma; Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kritik planlar hep cumaları geçer; biz bunlara ‘kara cuma’ deriz ama siyasetçiler bu günü uğurlu sayarlar.
Boğaziçi İmar Müdürlüğünün ‘korumacılık’ anlayışı bu.
O teklif ediyor; kimlere gideceği belli. Karalar bitti; sıra denizlerde...

Biliyor musunuz

ARAŞTIRMACI yazar Cengiz Özakıncı’nın aylık ‘Bütün Dünya’ dergisinin eylül sayısında, yakın tarihimizle ilgili çok önemli bilgiler vererek hangi ihanetlere, kimler tarafından uğratılmış olduğumuzu, halktan saklanmış olan gerçekleri belgelerle açıkladığını... ? AVUKAT Arif Ali Cangı’nın Bergama Allianoi’de yapılan tarih katliamına tepki göstererek suç duyurusunda bulunduğunu ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’a “katliamı durdur” çağrısı yaptığını...

Haberin Devamı

Mesaj Panosu

SAKARYA Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Emin Gürses’in, İstanbul’da vefat eden ağabeyi diş hakimi Fikret Gürses’in (59) cenazesi bugün Rize’de toprağa verilecek.

Yazarın Tüm Yazıları