Süleymaniye, KÄ°PTAÅž ve AcemoÄŸlu Hamamı

LALELÄ°'den bir esnafla konuÅŸuyoruz:

Haberin Devamı

"YALÇIN Bey, Eminönü ile ilgili yazılarınızı takip ederim. Bu yarımadaya kim belediye başkanı olursa belediyedeki 'çakallar' o başkanı istedikleri yöne, yanlış işlere sevk ettirirler. Dün yazdığınız imar rantı buzdağının sadece görünen kısmıdır...

Acemoğlu Hamamı'nın (Ünlü bestekar İsmail Dede Efendi'nin ailesine aittir) üzerine yapılan Yüksel Otel'in perde arkasında yaşanan olayların boyutları çok büyüktür. Hamamın yarısı otelin içindedir. Alınan yıkım kararı üzere 5 Temmuz gecesi otelin kaçak olan iki katı yıkılacaktı. Büyükşehir ve Eminönü'nün yıkım ekipleri geldi, ancak yoğun bir 'telefon trafiği' yaşandı; kim ne dedi, ne aldı, ne verdi ise yıkım gerçekleşmedi.

Tarihi yarımada da bu çarkın nasıl döndüğünü hep birlikte göreceğiz. Süleymaniye bölgesinde, KİPTAŞ ve bazı AKP'lilerin buradan kaç tarihi binayı 'kapattıkları'nı irdelemeye devam edin. Çarpıcı bir 'rant pazarı' ile

Haberin Devamı

karşılaşacaksınız. Eminönü'nden gözleriniz sakın ayrılmasın."

 

Günün Sözü

 

"Ä°ktidar suiistimal edilmediÄŸi takdirde neye yarar?"

(Fransız sözü)

 

Ekoloji okulu

 

BEN, Aksu-Anamas Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesiyim.

Ülkemizin ilk ekoloji yüksekokulunu Isparta Aksu'da açmak için çalışmalara başladık.

Çevreci dostlar; bizler Aksu-Anamas Kalkınma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu olarak, eğitime dayalı toplumsal kalkınma projemize destek vermenizi bekliyoruz. Projemiz; ekoloji temelli bir yüksekokul inşaatını yaparak, ülkemizdeki ilk Ekoloji Okulu’nu topluma ve eğitime kazandırmaktır. Ülkemizde bir ilk olarak tamamen ekoloji eğitimini temel alacak bir yüksekokul projemizi hayata geçirmek ve bu projede bizlere destek verecek gerçek çevrecileri arıyoruz.

Bu proje yöre insanının topyekûn kalkınma isteğini desteklemeniz açısından çok hayati bir öneme sahiptir. Çünkü yöremizin ekonomik kapasitesi oldukça sınırlıdır ve bu sınırların aşılması bu yüksekokulun yapılıp faaliyete geçmesine bağlıdır.

Lütfen projemize sahip çıkın.

Haberin Devamı

Yrd. Doç. Dr. İsmail GÖKDAYI ismailgokdayi@yahoo.com

 

SSK neden bu kadar adaletsiz

 

İSTANBUL'daki bir Tıp Merkezi'nin sahibi 'Sağlıkta devlet oyuna gelmemelidir' (20.7.2006) yazısı doğrultusunda şunları anlatıyor:

"Tasarruf deyip özel hastanelerden hizmet alınıyor ve diğer sağlık kuruluşları görmemezlikten geliniyor. Türkiye’de 300 özel hastane, 540 tıp merkezi ve dal merkezi (bu tıp merkezlerinin yaklaşık 50 tanesi cerrahi tıp merkezi olup cerrahi müdahalelere karşı tam donanımlıdır), 1500 poliklinik mevcuttur. Tıp merkezleri hastane altyapısına sahip 3000'e yakın uzman doktoru içinde barındırmaktadır. Bu kadro ve bu tıbbi donanımdan; maalesef ki SSK ve BAĞ-KUR hastaları yararlandırılmamakta, vatandaşın cebinden çıkan sağlık giderleri de bu yüzden fazlasıyla artmaktadır.

Haberin Devamı

Sağlıkta, serbest ve rekabetçi bir yapıya geçildiği takdirde sağlık alanında ayrıca tasarrufa gidilmeye gerek kalmadan halkın alacağı sağlık hizmetine ödeyeceği katkı çok azalacak, hatta hastalardan fark almamayı taahhüt eden tıp merkezleri, dal merkezleri ve poliklinikler vasıtasıyla sıfıra inebilecektir.

Mağduriyete uğramış tüm SSK ve BAĞ-KUR hastalarının ayağına kadar gelmiş bu tesislerden hizmet alabilmesi ve sağlıkta yapılması planlanan tasarrufun halka yansıtılmadan bu şekilde çözülebileceği düşüncesindeyiz. Sayın Başbakanımızın konuya adaletli bir çözüm bulacağı ve mağdur olan bu hastalarımızın mağduriyetini gidereceği inancındayız."

 

Hoşbeş ve sohbet kazıkları

 

Haberin Devamı

BEN 13 yıl PTT'de çalışıp istifa etmiş bir bayanım. Biliyorum ki abone mağduriyetinde ne kadar haklı olursa olsun bunu ispat etmesi zordur. PTT de bunu anlamak istemez, işine de gelmez. Ben 23.6.2006'da kendi PTT'deki arkadaşlarımın tavsiyesiyle de Hoşbeş ve Sohbet (Mehmetçik Kartı) aldım. Bu kartlar ben ayrıldıktan sonra çıkmış. 10 YTL karşılığında bunları alıyorsun, şifreyle kendi ev telefonundan konuşuyorsun. Ben de aynen öyle yaptım. Konuştuğum bütün ücret ay başında gelen faturaya yansımış, iki karta da 20 YTL boşuna ödemiş oldum. PTT'ye ve Telekom'a gittiğimde kimsenin bu konuda bilgisi ve haberi yok. "Biz sadece kartları satıyoruz" diyorlar. Kime başvuracağımı bilemiyorum.

Haberin Devamı

Zeynep KAPLAN

zynp_baby_girl@hotmail.com

 

Başkan'ın Mercedes'i

 

ESENLER, İstanbul'un hemen hemen en yoksul, en çok gecekondusu olan ilçelerinden biridir. AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Öcalan'ın oldukça pahalı olduğunu sandığım, son model bir Mercedes'e binmesini Esenler halkına saygısızlık olarak görüyorum. Emin olun 'Ankara bürokrasisi'nde bu kadar lüks yok. Bir belediye başkanı bu kadar kısa sürede nasıl 'şımarma eğilimi'ne girer?

Ender T.

 

Çiftçiyi değil bölücü siteleri durdurun

 

PKK her gün bir canımızı alıp yüreğimiz dağlarken; pkk.org ve abdullah-ocalan.com sitelerinden zangır zangır propaganda yapıyor.

Bizimle dalga geçiyor. Biz bunları susturmazsak gün gelecek bizler susturulacağız.

Nerde sevgili hükümet, nerde Başbakan! Hadi çiftçiyi, vatandaşı susturduğu gibi bu çapulcuları sustursun. Gariban halkla uğraşması kolay, hadi görelim.

Ä°lker SABUNCU

 

Biliyor musunuz

 

- HOCA Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Ãœniversitesi Mütevelli Heyeti BaÅŸkanlığına, CumhurbaÅŸkanı tarafından, emekli Orgeneral Çetin DoÄŸan'ınÂatandığını...

- BEST FM ve Star grubu radyolarının eski Haber Müdürü Mehmet Ayan'ın Çukurova Grubu'na bağlı Lig Radyo'nun Genel Yayın Yönetmenliğine getirildiğini...

 

Ä°ngilizin tacizi

 

BEN Didimli bir Türk yazlıkçısıyım. Dün akşam bir Didimli İngilizin sözlü tacizine maruz kaldım. Kendi ülkemde haklarım konusunda ne kadar aciz olduğumu bir kez daha fark ettim. Kendilerine "Siz bizim velinimetimizsiniz" diyen politikaya yazıklar olsun.

Ä°pek ZORER

 

BBC ve terör

 

DOĞU ve Güneydoğu'da kan gövdeyi götürürken, BBC ne yapıyor?

Terörü destekleyen röportajlarına devam ediyor. Acaba BBC, İspanya'da Bask, Fransa'da Korsika, İngiltere'de, K. İrlanda'da terörü destekleyen yayın yapabilir mi?

N.K.

 

Mesaj Panosu

 

- ESKİŞEHİR Kültür-Sanat ve Edebiyat Derneği'nin (EKSET), Yunus Emre Şiir Yarışması'na katılım, 15 Eylül'de sona eriyor.(Konu serbest, daha önce yayınlanmamış olması şart, 8 kopya, rumuz 'Şiir Dosyası') Köprübaşı İşhanı, kat: 4/403 (0222-230 25 57)

- KABATAŞ-Taksim arasında yeni hizmete giren finüküler çok memnunuz. Her iki yöne de 59 saniyede ulaştırıyor. Ancak geçtiğimiz pazartesi günü, havanın çok sıcak olmasına karşın klima çalışmıyordu. Var olan ama çalıştırılamayan klimalarının bir an önce ayarlanıp çalıştırılmasını rica ediyorum.

Adnan AKGÃœNEL

- 5. Beykoz Kültür ve Folklor Festivali yarın yapılacak toplu sünnet şölen seramonisi ve Coşkun Sabah konseri ile 30 Temmuz'a kadar sürecek.

- FATİH Belediyesi yarın 13.00-15.00 arasında, Yedikule Hayvan Barınağı'nda 'Yaza Merhaba Pikniği' düzenliyor.

Yazarın Tüm Yazıları