Suçsuz toplum için suç işlemeli

Özellikle Jennifer Aniston’ın striptiz sahneleriyle çok konuşulan “Bu Nasıl Aile!”, yılın en sevilen komedilerinden biri olmaya aday. Amerika’da büyük ilgi gören gerilim filmi “Arınma Gecesi”, Fransa’dan gizli ajan filmi “Karanlık Şerit: Möbius”, çocuk seyirciye yönelik çekilmiş “Turbo” ve yerli korku filmi “Şeytan-ı Racim” haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Arınma Gecesi
The Purge
Yönetmen: James DeMonaco
2013/ABD/85’

Daha çok senaryo kimliğiyle tanınan, 2009’da suç komedisi “Staten Island” ile ortalama eleştiriler alan James DeMonaco, bu kez korku-gerilim türündeki “Arınma Gecesi”yle karşımızda. İlk filminde olduğu gibi Ethan Hawke’a başrolü veriyor. Film, suçtan arınmış bir Amerika’da geçiyor. Her şeyin bu kadar yolunda olmasının ise tek bir nedeni var; bütün suçların ve şiddetin serbest bırakılmasına göz yumulduğu “Arınma Gecesi”. Yılda bir kez gerçekleşen ve 12 saat süren bu gecede her türlü suç işlenebiliyor, böylece halk kendini ceza yoluyla düzene sokuyor. Film de bu gecede geçiyor ve tüm güvenliğini sağladıklarını düşündükleri evlerine yabancı bir misafirin girmesiyle birlikte korkunç tehditlerle karşılaşan bir ailenin başından geçenleri anlatıyor. Amerika’da büyük ilgi gören ve 3 milyon dolarlık bütçesine karşı 64 milyonu geçen bir gişe yapan filmin devamının yolda olduğunu hatırlatalım.

Haberin Devamı

Çılgın aile yollarda

Bu Nasıl Aile!
We are the Millers
Yönetmen: Rawson Marshall Thurber
2013/ABD/110’

David Clark, müşterileri baş aşçılardan ve ev kadını annelerden oluşan küçük çaplı bir uyuşturucu satıcısıdır. Tek kuralı çocuklara asla satış yapmamasıdır. Göze batmamayı tercih eden David bir gün zulasını ve parasını serserilere kaptırınca, tedarikçisi Brad’e fena halde borçlanır. Zararını çıkartmak için şimdi büyük çaplı bir uyuşturucu satıcısı olmak zorundadır ve Brad’in son sevkiyatını Meksika’dan getirmelidir. Bunun için de komşularından üçünü, yani şüpheci striptizci Rose, müşterisi olmak isteyen Kenny ve uyanık bir genç kız olan Casey’yi kendiyle birlikte hareket etmeye zorlayarak, kusursuz bir plan yapar. Yılın en sevilen komedilerinden biri olmaya aday “Bu Nasıl Aile!”de ünlü komedyen Jason Sudeikis ve kariyeri epeydir sallantıda seyreden Jennifer Aniston başrolde. Aniston’ın striptiz yaptığı sahnelerin çok beğenildiğini özellikle belirtelim.

Gizli ajanlar aşık olmaz

Karanlık Şerit: Möbius
Möbius
Yönetmen: Éric Rochant
2012/Fransa-Rusya/103’

Haberin Devamı

“Artist” filminin Oscar’lı oyuncusu Jean Dujardin’in başrolünde olduğu film, Rus gizli servis ajanı Gregory Lioubov’un önemli bir işadamının eylemlerini izlemek için Monaco’ya gönderilmesiyle başlıyor. Bu görevin bir parçası olarak yetenekli finans uzmanı olan Alice ekibe dâhil edilir. İhanetinden şüphe duyulmasına rağmen Gregory altın kuralı bozar ve kendisi de gizli ajan olan Alice ile ilişkiye girer. Aralarında doğacak bu imkânsız tutkunun sonu ise onları entrika dolu bir maceraya sürükleyecektir. Gizli ajan filmlerinden hoşlananlara…

Bu salyangoz çok hızlı

Turbo
Yönetmen: David Soren
2013/ABD/96’

Daha önce “Sevimli Canavarlar”da karşımıza çıkan Turbo karakteri bu kez başrolünde olduğu filmle karşımızda. Hızlı olmak isteyen Turbo’nun geçirdiği çılgınca kaza sonucu mucizevi güçler kazanması sonrası yaşadığı maceraları anlatan filmin devam filmi değil ama “Turbo: F.A.S.T.” adlı televizyon dizisi geliyor.

Haberin Devamı

Cinler âlemine yolculuk

Şeytan-ı Racim
Yönetmen: Arkın Aktaç
2013/Türkiye/97’

Cinli, şeytanlı yerli korku filmleriyle gişede büyük başarı yakalayan Hasan Karacadağ’ın açtığı yoldan yeni filmler gelmeye devam ediyor. 2010’da ilk filmi “3 Harfliler: Marid”ini izlediğimiz Arkın Aktaç, yine aynı türde ve bol iddialar taşıyan “Şeytan-ı Racim”e imza atıyor. Film, üniversite öğrencisi iki ev arkadaşı Emrah ve Salih’in hayatlarının Salih’in Havas ilmine ilgi duymasıyla değişmesini anlatıyor. Cinler âleminin ürkütücü varlıklarını kendi emri altına alarak isteklerini gerçekleştirmeleri için kullanmak isteyen Salih ve hiçbir şeyin farkında olmayan ev arkadaşı Emrah kendini bir anda bu korkunç döngünün içinde buluyor. Film, gerçek cin ve ifrit çağırma seanslarına sahip olduğunu, anlatılan hikâyenin de gerçekten yaşanmış olduğu iddiasında. Ve elbette türdeşi her film gibi “izlediğiniz en korkunç film olacak” diyor. Karar sizin.

Yazarın Tüm Yazıları