Su mu maden suyu mu?

Mineralden zengin ve gaz içerikli sular halkımız tarafından “maden suyu” olarak biliniyor, böyle adlandırılıyor.

Haberin Devamı

Maden suları diğer sulardan daha sağlıklı içecekler. Çünkü her şeyden önce zengin mineral içerikleri vücudun mineral ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir avantaj sağlıyor.
Özellikle kalsiyum ve magnezyumdan zengin maden suları düzenli olarak tüketildiğinde kemik için önemli bir destek haline gelebiliyor. Ayrıca büyüme çağındaki çocuklar için de bu sular oldukça faydalı. Çünkü çocukların maden sularında diğer sulardan daha fazla bulunan kalsiyum, demir, çinko gibi minerallere daha çok ihtiyacı var.
Benzer şeklide hamileler için de aynı şey söz konusu. Kısacası fırsat buldukça maden suyu yani soda daha doğrusu mineralden zengin su içmekte fayda var. Maden sularının böbrek taşı yaptığı, asit-baz dengesini bozduğu, çocuklar için zararlı olduğu, içindeki gaz nedeniyle sağlığa olumsuz etkiler yaptığı gibi düşüncelerin hiçbirinin bilimsel bir temeli yok.

Haberin Devamı

Cildinizin 10 temel düşmanı

AKLINIZDA OLSUN

- Uykusuzluk
- Güneş ışınları
- Sigara
- İçki
- Şeker
- Un ve nişastalı besinler
- Susuzluk/az su içmek
- Cildi kuru bırakmak/ nemlendirmemek
- Çok sıcak su ile yıkamak
- Stres

Yoga depresyonu önlüyor

İYİ HABER

Yoganın işe yarayan beden-ruh çalışması olduğunu destekleyen birçok bilimsel çalışma yayınlandı. Bu çalışmalar yoganın endişe, korku gibi duyguları azalttığını, güveni ve iyilik halini pekiştirdiğini gösterdi.
Boston Üniversitesi’nde gerçekleştirilen yeni bir çalışma ise yoga uygulamalarının beyindeki Gamma Aminobütirik asit (GABA) miktarını da arttırdığını ortaya koydu. GABA önemli bir doğal kimyasal ve beyin fonksiyonlarında önemli işlevler üstlendiği biliniyor.
GABA’sı azalan bireylerde endişe ve ruh hali bozukluklarıyla daha sık karşılaşılıyor ve zaten bu nedenle de söz konusu bozuklukların çoğu GABA aktivitesini artıran ilaçlarla tedavi ediliyor.
Boston Üniversitesi’nde yapılan çalışma düzenli yoga yapmanın beyindeki GABA miktarını arttırdığını net bir şekilde kanıtlıyor. Kısacası yoga tıpkı yürüyüş gibi stres savar, endişe çözer, antidepresan bir hap gibi görev yapıyor.

Yoğurt yağ yakıyor!

Haberin Devamı

AKLINIZDA OLSUN

Bazı yiyeceklerin diğerlerinden daha fazla kilo aldırdığı doğru ama bunun tam tersi de mümkün olabiliyor: Bazı yiyecekler kilo vermeyi hızlandırıyor, en azından kilo verme çabasına destek olabiliyor. Bunlardan biri de yoğurt.
Farklı ülkelerde yapılan pek çok çalışma, diyetlerine yağsız yoğurt ekleyenlerin kilo kaybı programlarında daha çok başarılı olduklarını gösteriyor.
Eğer düşük kalorili beslenme planını 4-6 hafta uygular ve bu planda günde 3-4 su bardağı kadar yağsız yoğurda yer verebilirseniz, kilo kaybınızın hızlanacağı özellikle bel ve karın bölgesinde yağ kaybınızın artacağını düşünebilirsiniz.
Yağ kaybını hızlandıran iki önemli yiyecek daha var: Tarçın ve yeşil çay. Günde iki üç bardak yeşil çay içmek ve bir çay kaşığı toz tarçın tüketmek de kilo kaybını destekleyebiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları