Strese rağmen güzel kalın

Hızlı, zekice ve pratik... İşte günlük koşuşturmaca arasında zamanı değerli olan iş kadınlarına özel güzellik önerileri...

Cildinizi canlandırın

Dağılmış bir makyaj ve parlayan cilt en kolay toniğe batırılmış bir pamukla hafifçe silindiğinde kaybolur. Ardından makyajınızın üzerine transparan bir pudra sürün. Yol için pratik bir alternatif de cilt yüzeyindeki fazla yağı alan kurutma kağıtları. Kızarıklıklar ya da yorgunluğun oluşturduğu göz altı morlukları da kalem formundaki kapatıcılarla kolaylıkla yok edilebilir. Sivilcelerde ise antiseptik kapatıcılar kullanılması öneriliyor. Ve yorgun görünen cildi yeniden canlandırmanın en pratik yöntemi pembe tonlarındaki allıklar...

Su geçirmeyen makyaj

Yağmura yakalandınız ve maskaranız mı aktı? Siz hálá sudan, terden ve diğer dış etkenlerden göz makyajnızı koruyan maskaralardan kullanmıyor musunuz? Bu arada, makyaj çantanızda bir-iki kulak çubuğunu bulundurmayı ihmal etmeyin. Her türlü acil durumda kurtarıcınız olabilir.

Parlak dudaklar

Pembe tonlarında bir dudak parlatıcısı her zaman yanınızda olsun. Eğer güçlü tonları seviyorsanız, kırmızı sezonda da moda olduğu için tam size göre. Bu renk tüm meraklı gözleri de üzerinize çekecektir. Üstelik diğer detayları da ustalıkla gizlemenize yardımcı olur. Dudakların ön planda olduğu bir makyajda yüzün diğer bölümlerinde fazla renk kullanmamanız yerinde olacaktır. Ayrıca kırmızı dişlerinizi de daha beyaz gösterir.

Mükemmel bakışlar

Gözlerinize far sürmek için mutlaka bir far fırçası kullanın. Krem ya da köpük formundaki göz farları ise parmakla uygulanabilir. Yüzünüzü acilen renklendirmeniz gerekiyorsa ayna olmadan da makyajınızı yapabilecek kadar pratik olmalısınız. Pastel tonlar hem küçük hataları kapatır hem de renklerin fazla dağılmasını engelleyerek işinizi kolaylaştırır. Çok mu yorgunsunuz? O zaman yapmanız gereken ilk iş gözlerinizin içine beyaz göz kalemi çekmek olmalı. Eğer bilgisayardan gözleriniz kızarmışsa doğal içerikli dinlendirici göz damlaları gözlerinizi yeniden canlandırmak için ideal.

Cilde enerji dokunuşu

Sabahları günlük bakım kreminizin altına bir bakım serumu uygulamayı asla unutmayın. Bu uygulama cildinizin akşama kadar tazeliğini korumasına yardımcı olur. Ayrıca ürünlerin içeriğindeki küçük pırıltılı partiküller yüze enerji verir.

Yolculuklarda güzellik

Saatler süren uçak ya da otomobil yolculuklarında cildin ihtiyacı bakım kremlerinden çok nemlendiricilerdir. Böylelikle cildiniz kurumamış olur, rengini korur. Uzun, fönlü saçlar uçak yolculuğu sırasında yumuşak bir saç bandıyla hafifçe toplandığında formunu korur. Gergin bir şekilde yapılmış atkuyruğu saçlarda lastik izi bırakabilir. Ayrıca kuru kabin havası saçları hassaslaştırabilir. Ellerinizi kremledikten sonra saçlarınız da hafifçe gezdirin böylelikle elektriklenmiş saçlarınız yeniden yumuşak formuna geri dönecektir.

Botoks hakkındaki son yenilikler

Kullanılmaya başlandığı ilk günden itibaren trend oldu. Kadınların gözdesi botoks hakkındaki son yenilikleri geçtiğimiz haftalarda yeni uygulamalar gerçekleştirmek üzere Türkiye’ye gelen ünlü Fransız Dr. Roland Ney’e sorduk.

Botoks uygulamalarında son dönemde bildiğimizden farklı olarak yeni gelişmeler var mı?

- Son 10 yıl içinde özellikle yüz bölgesine yapılan botoks uygulamaları için, kas hareketleri üzerinde yapılan araştırmalar sonucu yeni kullanım bölgeleri ortaya çıktı. Geçmişte daha çok yüzün üst kısmına uygulanan botoks, artık burun tedavisinde, ağız kenarlarının kaldırılmasında, çenenin alt kısmında bulunan bölgenin kaldırılmasında, boyun ve dekolte bölgelerinde de kullanılabiliyor.

Botoksun uzun vadede yan etkileri olabilir mi?

- 20 yıldan beri nöroloji ve estetik alanında yüz milyondan fazla uygulama gerçekleştirdik. Dolayısıyla bu konuyla ilgili olarak büyük bir deneyime sahibiz. Gerçekleştirdiğimiz uygulamaların ardından uzun dönemde bazı yan etkiler ortaya çıksaydı, bunu biliyor olurduk. Uygulamalar sırasında birden fazla enjeksiyon gerçekleştirmemize rağmen yüzde kas atrofisi görülmüyor. Kasın eski durumuna aşamalı şekilde geri dönmesi sonucu, sinir-kas fonksiyonu tam anlamıyla bloke olmuyor -ki bu faydalı bir özellik- böylece hasta yüz ifadelerini kaybetmiyor ve atrofik bir durum gerçekleşmiyor.

Botoksa uygun kırışıklar hangileridir?

- Botoks özellikle dinamik çizgiler için faydalı. Dinamik çizgiler kas kasılmaları sonucu oluşuyor. Bu çizgiler kaş arası bölgelerde, alın bölgesinde ve kaz ayakları bölgesinde, ağız kenarlarında, yanaklarda, boyunda yer alan ve geniş bir kas olan platisma üzerinde ve dekoltede görülüyor.

Botoks, vücudun hangi bölgelerine uygulanabiliyor?

- Botoks uygulamasıyla burun ve çenenin şekli biraz değiştirilebiliyor. Eğer bireyin burnu biraz köprülü veya çenesi çıkıntılı ise botoks uygulanabilir. Ayrıca bu yöntem birçok başka alanda da kullanılıyor. Nöroloji, otorinolaringoloji, gastroenteroloji, jinekoloji, üroloji, proktoloji, bu alanların başlıcaları. Bu kadar çok alanda kullanılabilen bir uygulamanın yüz ve estetik için tehlikeli olması söz konusu değil.

Botoks yaptıranlar ne beklemeli, ne beklememeli?

- Bu uygulamayı yaptıranlar, dinlenmiş, doğal ve pozitif bir ifadeye sahip olurlar. Yöntemin bir yüz germe ameliyatı olmadığı unutulmamalı ve 10-20 yıl gençleşme beklenmemeli. Ancak botoks uygulaması yorgun, gergin ve kişinin olduğundan yaşlı gösteren ifadesini yumuşatıyor ve hatlarını daha cazip gösteriyor.

Diva geri döndü

Kıpkırmızı dudaklar, hafif dalgalı saçlar... Saçlardaki ve tenlerdeki yıldız dokunuşu bu kış kadınları karşı konulmaz birer divaya dönüştürüyor. 60’lı yılların unutulmaz divası Lauren Bacal’ı kıpkırmızı ruju ve ihtişamlı saçlarıyla hatırlamamak mümkün mü?

Günümüzün stil ikonlarından Dita Von Teese de diva görünümün yeni temsilcisi olarak kadınlara örnek oluyor. Tasarımcılar da boş durmuyor ve mükemmel kadını yaratmak için birbirleriyle yarışıyor. Valentino ve Cavalli ihtişamını koleksiyonlarına uyarlayan tasarımcılar . Bu trendin öne çıkan detayı ise kırmızı dudaklar. Dolgun ve seksi dudaklara sahip olmanın yolu onu öncelikle bir dudak kalemiyle çerçevelemekten geçiyor. Böylece sürdüğünüz ruj da kalıcılığını korumuş oluyor. Saçlara gelince; omuzlara hafifçe dökülen dalgalara sahip olmak için ya büyük bigudiler ya da maşaya ihtiyacınız var. Saçlarınızı forma sokmak için fırça ve sprey kullanabilirsiniz.

Yağlar artık dert değil

Beslenme bozuklukları, yaşlanma ve hamilelik gibi nedenler ile birçok kadın özellikle bel ve karın bölgelerinde sorun yaşıyor. Ancak buralardaki fazlalıklardan kurtulmak şimdilerde sorun olmaktan çıkıyor. Essporto Health and Fitness Club, "Killer ABS" egzersizleriyle istenmeyen yağlanmalardan kurtulmanın formüllerini veriyor. Bu uygulama, sağlıklı bir beslenme programı ve cardio vasküler çalışma ile birlikte yürütülüyor. Düzenli yapıldığında yaklaşık dört hafta içinde aynada vücuttaki değişiklikler fark ediliyor. Uzmanların haftada sadece iki gün önerdiği dersler yaklaşık 45 dakika sürüyor. Bu sırada tamamen karın kaslarına yönelik bir takvim işletiliyor.
Yazarın Tüm Yazıları