Standart telefonda gelişmiş özellikler

Sony Ericsson üç yeni ürünle giriş seviyesi ürünler kategorisine hızlı bir giriş yapıyor.

Haberin Devamı

Cep telefonundan öncelikle sesli iletişim ve kısa mesaj beklentilerini karşılamasını isteyen kişiler için tasarlanan yeni ürünleriyle aynı zamanda pazar payını da artırmayı hedefleyen Sony Ericsson'un, yeni stratejileri doğrultusunda piyasaya sundukları K750i, W800i gibi ileri teknoloji ürünü ve kategorisine yönelik özellikleriyle pazarda etki yaratmış ürünleriyle şimdiye dek orta ve yüksek fiyatlı ürünler kategorisinde rekabet ediyordu.

Bu şekilde 2005 yılında 600 ve 700 YTL üzeri ürünler kategorisinde toplam pazarın %13'ünü elde eden şirket, aynı yıl, K700i, Z520i gibi ürünlerle 350-600 YTL arasındaki ürünler kategorisinde de oldukça başarılı bir sene geçirdi.

2006 yılında yaklaşık 350 YTL altında rekabet eden ürünlerin toplam pazarın % 45'ini gerçekleştirmesini bekleyen Sony Ericsson, üç yeni ürünüyle bu kategoriye de iddialı bir giriş yapmayı hedefliyor. Ürün portföyünü farklı kullanıcı beklentilerini göz önüne alarak genişleten mobil telefon üreticisi, portföyüne yeni eklediği giriş seviyesi ürünleri J100i, J220i ve J230i ile çok daha fazla sayıda müşteriye ulaşmayı hedefliyor.

Sony Ericsson'un yeni modelleri J220i ve J230i Haziran'da satışa sunulurken J100i de yaklaşık 15 gün içinde piyasaya çıkacak. Ürünler sırasıyla yaklaşık; 165 YTL, 220 YTL ve 150 YTL seviyesinden alıcı bulacak. Sony Ericsson'un ürün portföyündeki en küçük telefon olan J100i, 65 bin renkli ekranıyla giriş seviyesi ürünler kategorisindeki rakiplerinden bir anda ayrılıyor.

J100i, "Alo diyeyim yeter." şeklinde düşünen kullanıcılar için, tüm temel fonksiyonlara, tuş takımının üzerindeki ikonları (ör: navigasyon tuşu üzerinde rehber resmi vb.) sayesinde kafa karıştırmadan; doğrudan geçiş olanağı sunuyor. Bu özelliğiyle ses seviyesini ayarlamak ("yukarı " tuş), alarmı kurmak ("sağ " tuş), telefon rehberine geçmek ("aşağı " tuş), mesaj yazmak ("sola" tuş) teknolojiden çekinen kullanıcılar için her zamankinden kolay hale geliyor.

Yeni serinin göz kamaştıran modellerinden biri olan J220 ise kolay kullanım için tasarlanmış blok bir telefon. Bu telefonla kullanıcılar tek ikon menüsü ya da klasik Sony Ericsson çoklu ikon menüsü arasından kendileri için en uygun olanı seçebiliyor. Navigasyon tuşu üzerindeki resimleri, en sık kullanılan özellikler için kolay erişim sağlıyor. J220i, telefon numarası (500'e kadar) ve SMS (200'e kadar) kapasitesi açısından geniş saklama olanağı sunuyor. J220i'nin siyah renkte satışa sunulan bu sade ve şık telefonu kişiselleştirmek için Style-Up kapaklar da kullanılabiliyor.

J230'un, tek tuşla doğrudan ulaşılan dahili FM radyosu ile arkasında bulunan hoparlörü bulunuyor. J230i aynı J220i'de olduğu gibi telefon menüsünde tek ikon ya da çoklu ikon arasında seçim yapma olanağı sunuyor. Radyoya geçmek, çağrı yanıtlamak ya da SMS yazmaya başlamak için tek tuşa basmak yeterli oluyor. Beyaz renkte satışa sunulan J230i, Style-Up kapaklarla kişiselleştirilebiliyor. Tüm bunlara ek olarak J230i, telefon numarası (500'e kadar) ve SMS (200'e kadar) kapasitesi açısından geniş saklama olanağı sunuyor.

Yazarın Tüm Yazıları