Sperm, güzelliğin yeni silahı mı

Üzülelim mi, sevinelim mi bilemiyoruz ama Norveçli bilimadamlarının iddiasına göre kadınlara sonsuz güzellik vaat eden keşiflerine iki yeni madde daha eklendi; sperm ve salyangoz salgısı...

Haberin Devamı

En son anti-aging kazanımlarının son halkası Norveç’ten... Erkek sperminden elde edilen bir madde olan ‘spermine’in kırışıklıklara karşı yeni bir mucizevi buluş olduğu iddia ediliyor. İçeriğindeki yüksek orandaki antioksidanların cildi diğer bilinen E vitaminli ürünlere göre 30 kat daha fazla pürüzsüzleştirdiği belirtiliyor.
Tiksinti faktörünü ortadan kaldırmak için ise İskandinav Enstitüsü ‘Bioforskning’nin bu özel maddeyi sentetik olarak elde ettiği belirtiliyor. Ayrıca enstitü, araştırmaları sırasında hiçbir sperm bankasıyla da ortak bir çalışma yürütülmediği konusunda kesin ifadeler kullanıyor.
Ancak en büyük sorun, şu anda bu maddenin elde edilmesinin oldukça masraflı ve pahalı olduğu. Dolayısıyla spermine’le yapılan bir uygulama 250 dolar’ın üzerinde gerçekleşiyor.
Yine en az spermine kadar revaçta olan bir başka uygulama olan salyangoz salgısı uygulaması biraz daha ucuz; 175 dolar.

Sen sus, makyajın konuşsun

Haberin Devamı

Yaz sezonunda ışıltılı ve neon renkler, yüzlerde ve tırnaklarda gözleri alacak kadar iddialı geliyor. Cesaretleri sınayan mercan tonlarının yanı sıra ona mükemmel bir çift olarak gözlerde deniz renkleri eşlik ediyor. Siz hâlâ ne duruyorsunuz?

SÜRMELİ GÖZLER

Eğer dudaklarını ve tırnaklarını dikkat çekici renklere emanet ettiyseniz o zaman göz makyajında biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor. Kirpiklerin dip noktasından itibaren çekilen siyah bir göz kalemi aynı zamanda gözün formunu da değiştirebiliyor. Küçük gözler optik olarak daha büyük bir etki yaratıyor. Düzgün bir çizgi için işte profesyonel bir öneri; göz makyajına başlamadan önce gözkapaklarını pudralayın. Böylelikle rengin kalıcılığını artırmış olursunuz. Kalem çekme işlemi sırasında gözünüzü dış ucundan hafifçe çekin ve bu sırada dirseğinizden güç alın. Bakışlarınızı aşağıya doğru kaydırın ve uygulamaya her zaman gözün iç kısmından başlayın.

RENK YELPAZESİ

Göz kapaklarındaki canlı renkler uzun yaz gecelerinde meraklı bakışların da odak noktası. Bu görüntüye sorunsuz bir şekilde ulaşmak için de birtakım makyaj kurallarına hakim olmak şart. Göz makyajına başlarken göz kapaklarına mat bir makyaj bazı sürün. Böylelikle gün içinde ya da gece boyunca makyajın akmasını ve rengin silikleşmesini önlemiş olursunuz. Göz makyajı için seçtiğiniz renk paletindeki en koyu tonu hareketli göz kapağında kullanın. Kıvrımını ise daha açık nüanslarıyla gölgelendirin. Renklerin yumuşak bir şekilde birbiri içine geçmesini sağlayın. Işıltılı dudaklar özellikle de parlak ten renkleri göz makyajınızla kusursuz bir kontrast oluşturacaktır.

DERİN BAKIŞLAR

Uzun, sık ve etkileyici kıvrımlar... Bir kadın kirpiklerinden başka ne bekleyebilir. Eğer doğuştan mükemmel kirpiklere sahip değilseniz, o zaman bir miktar yardım almanızda fayda olacaktır. XXL-kirpiklere kavuşmak bir kirpik kıvırıcı, volüm veren mascara ve takma kirpik uygulaması yardımıyla mümkün.

Cesur, seksi gizemli

Haberin Devamı

Euphoria Men Intense, Euphoria Men imzasıyla, zengin ve güçlü olan yeni versiyonuyla karşımıza çıkıyor. Daha yoğun kokusu, cesur erkeklere sesleniyor. Oryantal amber kokusuyla, seksi ve egzotik. Maskülen içeriği ile kışkırtıcı karışımı, entrika ve gizemi anımsatıyor. Yeni koku Euphoria Men imzalı şişenin silüetine de adeta duyusal bir ayna tutuyor. Euphoria kalitesini ve şıklığını koruyarak, parfüm koyu renkli şişesi ile eşsiz bir kimlik kazanmış. Bronz kapağı ile de fark yaratıyor. Kokunun içeriği ile parfüm şişesinin uyumu büyüleyici. Calvin Klein Pazarlama Müdürü Ertürk Türker’den, parfümle ilgili detayları aldık...
? Parfüm neden esinlenilerek yaratıldı?
- Euphoria Men en mahrem arzularınızı sınır tanımaksızın yaşamanızla ilgili bir parfüm. Parfüm modern bir erkek için tasarlandı ve çağdaş seksilik tanımını tekrar yazdı.
? Hedef kitlesi kimdir?
- 25-40 yaş arası erkekler. Ana hedef 30 yaş, genç erkek.
? Parfümde kendine has olan şey nedir?
- Euphoria Men pazara modern duyusallığı getiriyor. Modern tazelik ve freshlik ile zengin ve seksi imzayı dengeliyor.
? Bu parfüm Euphoria kadın parfümü ile nasıl bir benzerliğe sahip?
- Euphoria Men, Euphoria kadın parfümünün eşi ve tamamlayıcısı olarak geliştirilmiştir. Her ikisi de en mahrem arzuları sınır tanımaksızın yaşamakla ilgili... Her iki parfüm de Calvin Klein’ın dizayn kaygılarını taşıyor: modern, sofistike ve duyusal.
? Şişeyi tanımlar mısınız?
- Mimari bir tasarıma sahip, temiz çizgiler, yumuşak hatlar... Dizayn’ın temizliği, modern metaryeller ve dokusu ile ön plana çıkıyor. Pürüzsüz ve seksi, ağır cam şişe metal ile çevrelenmiş, üstü ise gümüş rengi dikdörtgen bir alüminyum kapak ile süslenmiş. Kristal berraklığında cam ve bronz rengi parfümün içinden ışığın en keskin şekilde geçmesini sağlıyor.
? Reklamı anlatır mısınız?
- Reklam kampanyası, kadın ve erkeğin duygusal ama aynı zamanda tensel birleşmelerini ve kendilerinden geçerek yükselen şehveti anlatıyor. Reklamda erkek model Andrew Stetson ve Calvin Klein’ın resmi modeli Natalia Vodianova yer alıyorlar. Reklam kampanyası herkesin Calvin Klein’dan beklediği gibi sıcak ve seksi.

Kolları güçlendirin

Haberin Devamı

Geçmişte ağırlıklara gerçekten haksızlık ettiğimizi düşünmeyen var mı? Çoğumuz sadece vücudun kalın kaslarında etkili olduğunu düşünüyorduk. Oysa, hafif ağırlıktaki kısa dumble’lar vücudu hedeflenen düzeyde forma sokmak isteyenler için ideal. Üstelik ‘zamansızlık’ mazeretini tamamen ortadan kaldırıyor. Haftada iki kez evde rahatlıkla yapabileceğiniz ağırlık egzersizleriyle kendinizi çok daha iyi hissedeceğinizi garanti ediyoruz.
Fitness ideal
Özellikle kadınlara yönelik tasarlanmış küçük el ağırlıkları her ortamda rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu egzersizi yaparken giydikleriniz de fazla önem taşımıyor. Spor bir kıyafet ya da kendinizi içinde rahat hissettiğiniz bir giysi... Ekipmanınız ise her biri en fazla 2 kilo olan sadece iki hafif ağırlık. Yerde yapacağınız uygulama için de bir yoga matı ya da kalın bir havlu yeterli.
- Arka arkaya yapacağınız her 5 egzersizin ardından kısa bir soluklanma yeterli. Sonrasında bedeninizin kaldırabileceği kadar hareketi uygulamaya çabalayın. Ama dikkat, bu sırada kendinizi gereğinden fazla yorarak kaslarınızı zedelemeyin. En önemlisi, egzersizi düzenli olarak yapmak. Düzenli çalışmada enerjiniz de yükseleceğinden hareket yeteneğiniz otomatik olarak artacak. Böylelikle haftada 5-10 dakikalık egzersizlerle başladığınız çalışma kısa sürede 15 dakikalık bir alışkanlığa dönüşecektir.
- Fitness egzersizleri uzmanlara göre vücuda en az zarar veren spor türü. Böyle olması için de çalışmaya başlamadan önce kısa bir ısınma turu yapmanız en doğrusu. Olduğunuz yerde birkaç dakikalığına koşmak ya da zıplamak hatta isterseniz ip atlamak vücudunuzu spora hazırlamak için yeterli olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları