Söz okurlarda

Son dönemlerde okurlarımdan sürekli çok ilginç yorumlar alıyorum. Onlara teşekkür ederken, hiç değilse bazılarını sizlerle paylaşmak istedim.

Haberin Devamı

Bu olayın yok sayılması istismarın sürdürülmesi gibi

Dayısının tecavüzüne uğrayan genç kızın mektubunu içten hissederek okudum. Çünkü ablam ve ben de anneme dayımın ve dedemin çocukluğumuzda bizi istismar ettiklerini söylememize rağmen, annem sanki belleğinden sildi bu olayı.
Bir çocuğun zamanında korunmamış olmasının ötesinde, yaşadığı bu olayın yok sayılması, istismarın bir anlamda sürdürülmesi gibi.
Okuyucunuza ise bir terapiste gitmesini tavsiye ederim.
Böylece hem geçmişteki olayın etkileri hem de annenin duyarsız davranışı için ona destek olabilir.
Bu arada ensestin yaşandığı ailelerde, sadece bir vaka olmayabilir. Dolayısıyla annenin de küçükken ensesti yaşamış olma ihtimali kuvvetli.
-  Rumuz: İçimdeki
çocuğun annesi benim
Sevgili okurlarım, ben ensest ilişkiler konusunda çok tedirgin ve tepkiliyim. Bunları tıpkı hayvanlara tecavüz eden insanlık dışı yaratıklar olarak kabul ediyorum.
Ancak bir annenin bu kadar acımasız olabileceğini düşünmek bile istemiyorum.
Haklı olabilirsiniz, aynı şeyi yaşamış olabileceği hiç aklıma gelmedi. Ben hâlâ saf bir kuşağın arta kalanlarından biri olduğumu kabul ediyorum. Siz gençler çok daha gerçekçisiniz elbette.

Haberin Devamı

Eğer aşk istiyorsa değişecek

Sevgili Güzin Hanım, “Çirkinim ve dert ediyorum” rumuzlu arkadaşı teselli etmişsiniz. Ama ben size katılmıyorum.
Hoşlandığı adam “Seni beğenmiyorum, kendini baştan yarat” demiş. O ise “kimse için değişmeyi değer bulamadım” diyor ve ekliyor; “40 yaşındayım, kimseyle ilişki yaşamadım.”
Burada büyük bir çelişki yok mu sizce?
Beğenen beni böyle beğensin, mantığıyla kendine çekidüzen vermezse hiçbir zaman evlenip yuva kuramayacak.
Değişecek Güzin Hanım, eğer ilişki istiyorsa, aşk istiyorsa değişecek. Bunu bir başkası için değil, kendisi için yapacak.
Araba almayacak, tatile çıkmayacak ama dişlerini yaptıracak, burnunu düzelttirecek. Daha bakımlı ve daha güzel olacak.
-  Scala Nuova

Bence hiç kimse için insan kendini değiştirmeye kalkışmamalı.
Sonuçta Allah böyle yaratmış. Ya gözleri görmeyen eli ayağı tutmayanlar ne yapsın? Bu insanlar bile kendilerini seven birilerini bulabiliyorlar.
Dünyada her şeyin başı sevgidir, yüreğinde sevgi varsa karşısındakini çirkin görmez, insan.

Haberin Devamı

Böyle bir anne bu genç kıza ne kazandırabilir

Dayısının tecavüzüne uğrayan genç kıza, her şeyi bildiği halde dayısıyla ilişkisini sürdüren annesiyle, tekrar görüşmesini, onunla barışmasını tavsiye etmişsiniz.
Bu mantıktaki bir anneyle birlikte yaşamanın bu genç kıza ne kazandıracağını sanıyorsunuz? Ben 58 yaşındayım. Biz Güzin Abla’mızı her zaman okuduk, faydalandık, okumaya de devam ediyoruz. Değerli fikirlerinizle yol göstermeyi sürdürmeniz dileğiyle.
-  Rumuz: T. Ö

Engelliler ne yapsın

“Çirkinim ve dert ediyorum” rumuzlu okurunuzun yazısından çok rahatsız oldum. Çünkü kendisine çok büyük haksızlık yapıyor, kendisini olduğu gibi değil, başkalarının gözüyle bakıp yargılıyor.
Bedensel engelliler ne yapsınlar peki? Özlemleri yürümek olanlar, düşünün ki, onlar için en güzel insan (dünya çirkini de olsa) yürüyen insandır.
Görme engelli için, en güzel insan gören insandır. Unutmayın, gözler görebilse, onlar için en çirkin görüntüler bile güzeldir. Ama görme engelliyseniz, en güzel manzaraların hiç kıymeti yoktur.
Okurunuz, eğer sağlığı yerinde ise üzülmemeli. Estetik cerrahların semtine uğramasa da, spor merkezlerine gitsin, arada bir kuaföre gitsin. Bu şekilde kendine güveni artar.
Çirkin olmaktan korkmayın, güzellik sizden korksun hanımlar.
-  Rumuz: Kendinizle barışın

Yazarın Tüm Yazıları