Sosyal hayatın ‘yeni normal’leri

Bir süre öncesine kadar ‘anormal, tuhaf, sıra dışı’ bulduklarınız... Artık onlar sosyal hayatın ‘yeni normal’leri, tanışsanız iyi olur.

Haberin Devamı

‘ÇOK İŞLİ’ OLMAK...
Tek bir mesleği hayat boyu sürdürmek değil, hobi gibi görünen yeni meslekler edinip birkaç işi aynı anda yürütmek, kısacası ‘çok işli’ olmak yeni normal. Etrafınıza bakın. Güvenli kurumsal işini bırakıp aşçı olmaya kalkan ya da kendi işimin yanı sıra tasarım ve sanat da yapmak istiyorum diyen ne kadar çok değil mi? Eskiden bu insanlara deli gözüyle bakılır, “Otur oturduğun yerde, mis gibi işin var” denilirdi. Şimdi herkes herkesi teşvik halinde...

ÇOCUK OLSUN DA...
Kadınlar arasında evli ve çocuklu olmak değil, artık sadece çocuk sahibi olmak yeni normal. Tek başına çocuk büyütmekten çekinilmiyor. Yeter ki çocuk sahibi olayım gözüyle bakılıyor.

/images/100/0x0/55eb29ecf018fbb8f8af7209

Haberin Devamı

NE ZAMAN BOŞANACAKLAR?
İlişkilerin yeni normalleriyse eskiden şaşırtıcı, ayıp, bu kadar da olmaz denilen şeyler: En yakın arkadaşının karısıyla/kocasıyla aşk yaşamaya başlayıp bir süre sonra evlenmek... Boşandıktan sonra eski karı kocaların yeni sevgilileriyle arkadaşça yemeğe çıkabilmesi... Ve en önemlisi de, bir yılı aşan bir evliliğe artık “Ne zaman boşanacaklar acaba?” gözüyle bakılması...

HER SANİYE KENDİNİ PAZARLAMAK
Sosyal medya sayesinde kişilerin bir marka gibi kendini pazarlamaya başlaması da düne kadar olmayan bir yeni normal. Kâh Instagram’a konulan ve çok ‘like’ alan bir fotoğrafla kâh Twitter’a yazılan ve çokça retweet edilen bir söylemle, kişiler sık sık “ben buyum, özelliklerim de bunlar”ın altını çizmekle haşir neşir...

RESIDENCE VE SEYAHATLER...
Havuzlu, kapalı otoparklı, ankastreli, spor salonlu residence yaşamı da yeni normaller arasında. Eskiden tüm bunlar lükstü, erişilmezdi, belli bir kesime aitti. Artık normalleşti, olağanlaştı.
Ucuz tur, uçak bileti kampanyaları, taksitler derken Avrupa şehirlerine yapılan seyahatler kadar uzak ve çok da bilinmeyen yerlere gitmek de seyahat alanındaki yeni normal.

SKORCU KADINLAR KOLAY ÜNLÜLER...
‘Skorcu’ tabirinin artık erkekler için değil, yeni nesil kadınlar için kullanılması da bir yeni normal.
Ünlülerle iletişime geçmek/tanışmak eskisi kadar zor değil. Hatta oturduğun yerden ünlüyle sohbet edip kanka bile olabilirsin. Tabii ki sosyal medya bu yeni normalde büyük etken.

Haberin Devamı

“HAYATTA” DEĞİL “GALİBA BU DA!..”
Kadınların en çok şaşırarak kurduğu cümlelerden biri, “Bu yakışıklı adam hayatta gey olamaz” cümlesiydi. Yeni normal cümle artık şu: “Galiba bu da gey!”

Neler oluyor?

/images/100/0x0/55eb29ecf018fbb8f8af720b

HILLSIDE SU TARİH OLDU
Yıllardır sayısız organizasyona ev sahipliği yapan, lobisindeki dev disko toplarıyla meşhur, dizayn otel zincirine girmiş ilk yerli otellerden olan Antalya’daki Hillside Su, geçen haftalarda sahibi Onat Menzilci tarafından satıldı.
Bu satışın ardından da oteli işleten Alarko grubu işletmeden çekildi.
Otelin Su adıyla yoluna devam edeceği söyleniyor.
Ama Alarko çekilince eski havası kalır mı, orası meçhul...

TAMİRCİ’DE SABAHA KARŞI EĞLENCE!
Karaköy’ün sürprizleri bitmiyor!
Şimdi de kulaktan kulağa ünü yayılan bir yer var orada.
Sabaha karşı 05.00’te gidiyormuş insanlar. Çünkü ancak o zaman açılıyormuş. Ve başlıyorlarmış çılgınca dans etmeye...
İşin ilginci, tamirci gibi bir yer olduğu için bu sürpriz mekânın adı da ‘Tamirci’ kalmış. Herkes “Tamirci’ye gidelim sabaha karşı” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları