Sonunda Ankara Venedik oldu

‘ÖDÜLLER Başkenti’ Ankara’nın altyapısı, önceki gün öğleden sonra yarım saat süreyle bastıran yağmura dayanamadı.

Haberin Devamı

Bir arkadaşımın arabası ile Ankara’yı turladık; Keçiören, Fatih Caddesi, belediye önü havuza dönmüştü, Çankırı Caddesi, İrfan Baştuğ Caddesi, alt yapı yetersizliğinden kanallar yağmur sularını kabul etmiyordu.
Biliyorsunuz, fırtına Belediyenin aldığı ödülleri duyuran bilbortları sökmüştü.
Conker Caddesi’ni yağmurların sürüklediği taşlar doldurmuştu. Altındağ, Babur Caddesi’ni anlatmaya gerek yok. 100 metrelik gölet olmuş. Kazım Karabekir Caddesi köprü altları, üst yollar, Ankara’nın yetersiz altyapısına dayanamamış; yağmur sularını dışarı atıyordu. İşin ilginci Ankaralılar, ASKİ Genel Müdürlüğü’nün önü, Kazım Karabekir tam Venedik olmuştu. Tek sandallar eksikti.
Ama Ankara altyapsı ve kanalizyasyonlarının yetersiz olmasına rağmen ödülle doymuyordu!
Bu ödülü veren ülkelerin Büyükelçiliklerini Sayın Gökçek, böyle yağmurlu günlerde bir şehir turu attırsa ne güzel olur. Özellikle, Yenimahalle İvedik Caddesi’nde bir sandal turu ne hoş olurdu!
ASKİ, yağmur sularının ne kadar evi bastığını neden açıklamaz?
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın sürekli; ‘Çubuk ve Ankara çaylarını temizleyerek burasını Venedik yapacağız, sandallarla turlayacağız’ diye demeç verdiklerini unutmuyoruz.
Dedikleri gerçekleşti; Ankara Venedik oluyor! Osman GÜMÜŞ

Haberin Devamı

Polatlı halkına yazık

POLATLI’da oturan bir vatandaş olarak yaklaşık 1 aydır cildiye doktoru olmadığı için Ankara’ya gidiyoruz.
Araştırmalarıma göre Polatlı’da 3 cildiye doktoru kadrosu gözükmektedir. Dr. Ayşe Çelik raporlu, Dr. Semaniye Karabacak ücretsiz izinde, Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi Dermatoloji bölümünde eş durumu kurası ile mecburi hizmet yükümlülüğünü yapan Dr. Fatma Yelda Terzioğlu’nun geçici görevle Sincan Dr. Nafiz Körez Devlet Hastanesi’ne ataması yapılmıştır.
5371 sayılı yasa gereğince yurtiçinde veya yurtdışında öğrenimlerini tamamlayarak tabip, uzman tabip veya yan dal uzmanı tabip unvanını kazananlar, devlet hizmeti yapmakla yükümlüdürler. Aynı yasada “Devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirmekte olan personel mazeret ve zorunlu haller dışında başka yere atanamaz. Ancak deprem gibi olağanüstü hallerde geçici olarak bir ayı aşmamak üzere görevlendirilebilir” denmektedir. Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi’nde cildiye doktoru yokken acaba Başhekimimiz doktor hanımı neden veya hangi amaçla geri görev yerine çekmemektedir.
Buradan Ankara Valisi Alâaddin Yüksel başta olmak üzere, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Başhekim Dr. Aşır Eraslan ve il sağlık müdürünü göreve çağırmaktayım.
Hasan ULU

Haberin Devamı

KISA... KISA...

TÜRKİYE ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 400. yılı kutlamaları çerçevesinde hazırlanan Türkçe–Hollandaca iki dilli; Serpil Ural’ın yazıp resimlediği “Lalenin Yolculuğu” ile Ayça Nur Kip Akyol’un yazdığı ve Gül Oralı’nın resimlediği “Ebruli Laleler” adlı iki kitap, yıl boyunca çeşitli etkinliklerle Türkiye ve Hollanda’daki çocuklara ücretsiz olarak dağıtılacak. [serpil@serpilural.net]

Yazarın Tüm Yazıları