Son dakika güzelliği

Soğuklar, kuru kalorifer havası, düzensiz uyku...

Haberin Devamı

Aralık pek çok açıdan güzelliğimizin düşmanlarına kucak açıyor. Ancak yeni yıla kusursuz bir giriş için şimdi bir acil durum planı yapmak şart.

Yılbaşı gecesinde taze ve mükemmel görünmek mi istiyorsunuz? Bu aslında öyle kolay değil. Çünkü soğukların yanı sıra gün içindeki yoğunluk ve koşuşturmaca da yüzümüzde izlerini belli ediyor. Göz çevresindeki halkalar ve ince çizgiler bu dönemde daha da belirginleşiyor. Bunlar da bu özel gecede bir yıldız gibi parlamanızı önleyecek olumsuzluklar aslında. Neyse ki, bazı küçük mucize uygulamalar, tüm bu olumsuzların izlerini yüzümüzden silmemize yardımcı. İşte, 2014’e mükemmel girmenin ipuçları...

1- Tazelik için peeling

Altı yemek kaşığı kahverengi, üç yemek kaşığı beyaz toz şekeri iki çay kaşığı vanilya tozuyla karıştırın. Duşun altında bu karışımı nemli vücudunuza uygulayın. Duş sonrası cildinizin ne kadar pembe ve canlı göründüğüne inanamayacaksınız.

2- Ekşi her derde deva

Saçlarınız kuru ve kırılgan mı görünüyor? Bir limonun suyunu sıkın, 1 litre suya ilave edin. Saçlarınızı son durulamada limonlu suyla durulayın ve etkisini göstermesi için biraz bekletin. Bu, kepek tabakasını kapatıyor ve saçlara ışıltılı ve parlak bir görünüm kazandırıyor.

3- Gözler birkaç dakikada dinlensin

Yorgun gözler ve ince kırışıklıklara karşı en etkili uygulama tazeleyici bir göz maskesi. İdeal olanları, nemlendirici içerikli göz pedleri. Gözlerinizin üzerinde birkaç dakika bekletin. Göz roll-on’larının da canlandırıcı, serinletici ve şişlikleri giderici etkileri olduğunu hatırlatalım.

4- Magnezyumdan vazgeçmeyin

Uzmanlara göre magnezyum eksikliği günümüzde oldukça yaygın. Oysa yeterince magnezyum alıyorsanız aynı zamanda stres, konsantrasyon ve uyku sorunlarının da üstesinden gelebilirsiniz demektir.

5- Maskelerin etkisine inanın

Yüz maskeleri acil güzellik söz konusu olduğunda inanılmaz etkili birer güzellik silahına dönüşebiliyor. Cildi hızlı bir şekilde nemlendirmeleri burada en büyük etken. Özellikle yosun içerikli maskeler aynı zamanda cildi rahatlatıcı etkileriyle öne çıkıyor. Cildinizin canlılığını yitirdiğini düşünüyorsanız, uzmanların önerisi enzim peeling. Ölü deri hücrelerinin cilt yüzeyinden hassas bir şekilde atılmalarını sağlıyorlar.

6- Serum bağımlısı olun!

Serumlar için yüksek konsantrasyonlu bakım bombaları denebilir. İyi olan cildin en özel gereksinimlerini dahi karşılayabilecek güçteler. Özellikle yorgun ciltler için vitamin ya da oksijen içerikli serumlar oldukça etkili.

7- Su, su, su...

Günlük iki litre su, cildin ışıltılı görünümünün sırrı. Özellikle gece dışarıda fazla vakit geçirenlerdenseniz, bol su içmesi gereken gruba dahilsiniz demektir. Suyun yanında uzmanlar ayrıca yeşil çay tüketimini de öneriyor.

Haberin Devamı


EDİTÖRDEN

Haberin Devamı

Yeni yıla özel fiyatlar


Tekin Acar Cosmetics mağazaları yeni yıl arefesinde ünlü lüks markalarının ürünlerini çok özel fiyatlara sunuyor.

İçinde Armani Si Edp, Armani Si duş jeli ve Armani Si vücut losyonu bulunan set, 219 lira...

Dream Box set, Lancome’dan yapacağınız herhangi bir boy parfüm alışverişlerinde, 99 lira...

Her parfüme bir hediye

31 Aralık’a kadar Tekin Acar Cosmetics Mağazaları, yapacağınız parfüm alışverişlerinde karşılığında 30 ml Armani Code Edt erkek parfümü ya da 30 ml E.A. Diamonds Elle Edp kadın parfümü hediye ediyor.

2014 saçları Sıcak bakır tonları ön planda

2014’ün yeni renk ve modelleri konusunda saç tasarımcısı Kemal Baykar’dan bilgi aldık.

Haberin Devamı

Moda haftalarını takip eden bir saç tasarımcısı olarak, 2014 yılında saçlarda nasıl hareketler göreceğimize ilişkin neler söyleyebilirsiniz?
- Bizler yurtiçi ve yurtdışı moda haftalarını yakından takip etmek durumundayız. Çünkü onlardan çokça besleniyoruz. 2014’te renkler sıcak, bakır tonlar ön planda... Saçın kesimine göre ışık oyunları dikkat çekiyor. Sarı tonlarda ise zemin rengi soğuk ancak saç uçlarında daha sıcak yansımalar var. Geçtiğimiz yıl saçlarda sert Bob modeller vardı. Bu yıl ise Bob’un daha yumuşak düşüşleri olacak. Yanlar kısa, tepelerde daha uzun düşüşleri göreceğiz.
Yeni sezonda hangi saç renkleri ön plana çıkıyor?
- Ombre dediğimiz tekniklerle uyguladığımız başak sarısı, kum tonları ve sarının bütün sıcak renklerine hazır olun...

Haberin Devamı

Saçlara periyodik bakım şart

Yeni yıl gecesi için kadınlara içinde kendilerini rahat ve mutlu hissedecekleri, bir o kadar da şık kıyafetler seçmelerini tavsiye ediyorum. Ondan sonrası bize kalıyor tabii.
Saç modeli partinin konsepti ve kıyafetle yakından alakalı. Saç tasarımcıları için bu detaylar, model belirleyici oluyor.
Yeni yıla sağlıklı ve güzel saçlarla girebilmek için saç bakımı da şart. Saçın problem ve beklentilerine göre geniş bir skalada bakım kürleri mevcut. En doğru olan, işin uzmanından yardım alarak periyodik bakım yaptırmak.

Güce, hayallere, özgürlüğe ‘Si’...

Ünlü oyuncu Cate Blanchet’in yüzü olduğu “Si” şık, ihtiraslı, yoğun ve aynı zamanda yumuşak içeriğiyle dikkat çekiyor. Parfüm, tene mükemmel bir uyum sağlayarak tüm duyuları harekete geçiriyor. 3 koku ailesini birleştiren bu koku, frenk üzümü, şipre ve miskin kusursuz karışımından oluşuyor.

Haberin Devamı

Baştan çıkarmanın yeni kodu

Bir erkek... Mükemmel vücudu alacakaranlıkta fark ediliyor. Bakışları hipnotize ediyor. Aurası haz dolu bir buluşmaya davet ediyor. Bir koku... Erkeksi cazibenin simgesi, cüretkar duyuları canlandırıyor. Armani Code Ultimate, baştan çıkarıcılığın efsanevi hikayesini yeniden yazıyor. Fiyatı 183 lira...

Yazarın Tüm Yazıları