Sizce nasıl?

LAF Galatasaray’dan açıldığında herkes şu soruyu soruyor son günlerde: "Şampiyonlar Ligi için oynayacağımız takım nasıl sence?.." Ben de bu soruya soruyla cevap veriyorum: "Peki sence Galatasaray nasıl bir takım?.."

Büyük takımlar kötü giderken ciddiyeti tartışılacak bir şekilde otomatik olarak kurulan şu cümleleri hepiniz tanırsınız herhalde: "...Gençlerle oynasın ağbi o zaman hoca... Desinler ki paramız yok, transfer yapamıyoruz, bizden iki sene şampiyonluk filan beklemeyin tamam mı? İnan olsun, o hocayı da yönetimi de, futbolcuları da omuzlarımda taşırım..."

İşte Galatasaray için böyle bir sezon görünüyor şu ana kadarki manzaraya bakınca. En azından "Galatasaray nasıl sence?" diye bana sorulduğunda, bu örneği veriyorum.

Getti Cimbom

’Polyanna böcüğü’ tarafından ısırılmış insanlar gibi iyimser olmak gerekirse: Haftalar ilerledikçe Hasan Şaş daha iyi ortalar yapmaya başlar, defans Mondragon’un akıl sağlığını korumak için toparlanabilir, Necati fantastik goller atar, fantastik gol demişken Ümit Karan dönebilir ve tuhaf bir şekilde formda dönebilir, gençlerden bir iki tanesi (Umarım şans bulanların hepsi) formayı sürekli kapar, dün ümit veren Carrusca bir Ribery gibi olur ama bu kez kaptırılmaz, Vogel veya benzeri bir futbolcu alınır, atamayarak değil de atarak çıldırtan Hakan Şükür gelir, belki bir penaltıcısı olur takımın...

Şu aşamada göğüs bölgemizi yumruklayarak "Getti Cimbom!" diye dövünmenin, kötümser olmanın lüzumu yok. İlk maçtan hareketle takımın başarılı olamayacağını söylemek saçma olur (Bkz. Geçen sezon). Ancak sezon başı itibariyle Galatasaray ön liberodan çok daha ciddi sorunlar yaşayacağa benziyor. "Bir tane söyle?" derseniz cevabım ’konsantrasyon’ olur. Bu takımı Gerets nasıl konsantre eder, geçen seneyi unutturur ve bu seneyle ilgili hedefleri kafalarına yerleştirir bilemiyorum.

Kocaman tebrik

Ligin ilk golünü yiyen, ilk puan kaybını yaşayan, ilk penaltısını kaçırmakla kalmayıp ikinciyi de kaçırarak talih kuşuyla bu sene arasının pek iyi olmayacağını gösteren Galatasaray’ın, gençlerinden öte bir heyecan kasırgası yaratacağına ihtimal vermek zor.

Tabii bir de Ankaraspor var. Aykut Kocaman’ın aradığı istikrar ortamını Ankara’da yakalayacağını umarım ve iyi lig başlangıcı için de kendisini ve futbolcularını kutlarım.
Yazarın Tüm Yazıları