Şimdiki kızlar mı tuhaf bana mı öyle geliyor

Merhaba ablacığım. Ben 28 yaşında, Almanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan bir Türk genciyim.

Sevmek sevilmek ne kadar zormuş! Hayatta en çok istediğim şey mutlu olmaktı, mutluluğumu biriyle paylaşmaktı ama nereden bilebilirdim, aşkı yaşamanın bu kadar zor olduğunu!

Sorunum, böyle bir zamanda, kızların ya evli ya da nişanlı erkeklere daha çok ilgi duyduğu bir ortamda, bana uygun, ciddi düşünebileceğim bir kız bulamamak! Belki çok saçma gelecek ama gerçek bu!

Tabi ki kızlar ile tanışma ve çıkma hatta birlikteliklerim de oldu ama ben şimdiki kızlara göre galiba biraz geri kafalıyım. Türk örf ve adetlerine saygılı biriyim. Eğer bu geri kalmışlık ise, ben de geri kafalıyım.

Şimdiki kızlar mı tuhaf, bana mı öyle geliyor! Çoğu yüzeysel, yapmadıkları kalmamış, akılları sıra erkekleri çok saf görüyorlar. Bir kız sadece güzel diye her yaptığını sindiremiyorum. Benim artık aşkı yaşayacağıma aklım kesmiyor.

Eskiden hayatla barışık azimli, hırslı, her şeyi çalışılarak elde edilebileceğini sanan biriydim. Meğer aptalmışım, hayat bu değilmiş, bazı şeylere sahip olman gerek. Onlar yoksa bu dünyada aşkı, sevgiyi sevilmeyi yaşayamazsın. Ot gibi yaşamaya mahkumsun.

Buradan bazılarına seslenmek istiyorum:

‘Birini bulduğunuz zaman sakın bırakmayın, sımsıkı sarılın ona’ diye. Benim gibiler sevemiyoruz, sevilemiyoruz. Eminim ki benimle aynı şeyleri yaşayan, benimle aynı duyguları paylaşan, pek çok insan vardır.

Sizden cevap beklemiyorum, sadece içimi dökmek istemiştim.

Sakın bana, ‘Gençsin, ilerde karşına istediğin gibi biri çıkar’ demeyin, ben biliyorum Güzin abla. Artık iş işten geçti.

RUMUZ: SEVİLMEK ZOR

Neden bu kadar karamsarsın sevgili oğlum? Senin neyin varmış sevilmemek için? Sanırım Almanya’da işler oldukça karışık. Bana, Almanya’da kızlarımızın eskisi gibi evliliğe sıcak bakmadığını, gezip eğlenme meraklısı olduklarını sık sık yazıyorlar. Bu nedenle seni anlıyorum. Ve bu duruma çok üzülüyorum.

Özellikle yeni yetişen kızlarımızın çok yüzeysel bir yaşamları olduğunu anlıyorum. Ama ben de umudumu kaybetmedim, sen de kaybetme! Hepsi de böyle değil ya? Sen belki de barlarda, lokallerde şansını deniyorsun. Oysa Almanya’da da iyi okuyan, ailesine bağlı, sağlam karakterli pek çok genç insan var.

Yeter ki onları görmeye, bulmaya çalış.

İnternette yazışınca beni erkek budalası sandı

17 yaşında bir genç kızım, birini çok seviyorum, onunla bir ara 1.5 yıl kadar çıkmıştık. Ayrı şehirlerde olduğumuz için yürümedi, yine de yan yana geldiğimizde her şey harika oluyordu!

Ama bu yaz beni görmeye geldiğinde bana karşı çok soğuktu! Bir ara çocukluk yaptım! Arkadaşlarımla toplandığımda, amaçsızca, sadece eğlenmek için, İnternette birileriyle konuştum! O bunu öğrendi ve benim, basit, erkek meraklısı biri olduğumu söyledi ve daha ağır birçok laf etti.

Oysa benim onsuz bir dakikam geçmiyordu! Şimdi aradan yedi ay geçti. Bu süre içinde bana tüm çektirdiklerine rağmen, hep susuyorum. Belki bu yazıyı okuduğunda bana inanır!

RUMUZ: NAZLI(ANFİ)

Aman kızım, ne demek, haklı olduğum halde hep susuyorum. Yani aşk uğruna, kişiliğini mi yok edeceksin?

Hem de sana pek fazla yüz vermeyen, ne istediği pek belli olmayan biri için! Şimdi sana karışmaya ne hakkı var? Anlayabilmiş değilim. Ne olursa olsun kendini ezdirme kızım.

İnan buna değmez. Zaten erkekler de böyle ezik kadından hiç mi hiç hoşlanmazlar!

Eşimi üçüncü kez nasıl bırakırım

Merhaba Güzin abla benim sorunum çok farklı ve karışık. 15 yıllık evliyim, 15 yaşında bir oğlum var. Şu an eşimden boşanmak üzereyim. Bir ay sonra ilk duruşmamız var. Sebebi geçimsizlik ama bu benim eşimi ikinci kez boşamam.

İlk boşanmamızdan sonra oğlum için ve eşimin bana verdiği sözlere inanarak, onunla tekrar evlendim. Ama hataymış. Aynı sorunlarla tekrar karşılaştım. Ben çalışıyorum ve beni arayıp eve dönmemi istedi.

Şimdi de, beni sevdiğini aksi takdirde kendisini öldüreceğini söylüyor. Çok korkuyorum kendisini öldürüp, ailesi tarafından sorumlu tutulacağım, diye. O zaman, beni de yaşatmazlar. Artık ona dönmek istemiyorum, döndüğüm zaman ailemi de kaybetmiş olacağım. Psikolojik açıdan çok kötü durumdayım, ne yapacağımı şaşırdım.

Oğlumu rahatlıkla görebiliyorum ama yeterli değil. Eşime defalarca şans verdim ama olmuyor. Çok ama çok çaresizim.

RUMUZ: ÇOK ÇARESİZİM



Sevgili kızım, büyüklerimizin bir sözü vardır ‘Boşandığın kocana dönme’ derler!

Gerçekten ayrıldığın, türlü nedenlerden birlikte olamadığına karar verdiğin bir erkeğe tekrar tekrar dönmek, onunla her şeyin düzeleceğine inanmak çok da hayır getirmiyor. Sonu genelde yeniden ayrılık oluyor.

Boş yere çaba gösteriyorsun. Ama burada sanırım, oğlunu babasına bırakıp evden ayrılmak zorunda kalmanın da rolü var.

Oğlunu özlüyorsun. Eşinle yapamayacağını bildiğin halde, satırlarından anladığım kadarıyla, onu artık sevmediğin halde, ‘Dönsem mi’ düşüncesindesin.

Ne diyeyim, anne yüreği öğüt dinler mi?
Yazarın Tüm Yazıları