Şike değil, şaka

Şike’ye teşebbüs ne demek?

Haberin Devamı

Darbe’ye teşebbüs gibi bir şey mi?

Peki, Darbe Günlükleri’ne benzer Şike Günlükleri de var mı acaba? Varsa, bu suç unsurunu insan yıllarca niye saklar?

Bunları aklım almıyor.

Yazılanlara çizilenlere bakıyorum... Hayrettir, hep birlikte şike meselesini de sulandırdık. Polislere, Savcılara, Hakimlere niçin kızıyorsunuz? Futbol Dünyası, kendi kendini yaktı. Yakmaya da hergün devam ediyor.

-?Gereksiz demeçler.

-?Ciddiyetsiz ihbarlar.

-?Gizliliği ihlal eden yayınlar.

Neler neler.

***

Ergenekon dedikleri davayı da böyle sulandırmadık mı?

Genişlettiğimiz cephe, Nurseli İdiz’in bile sorgulanmasına yol açmadı mı? Bugün Tayfur Havutçu gibi gerçek bir centilmen’in tutukluluğu, bizim gevezeliğimiz yüzünden değil mi??Lüzumsuz bir şaka, ta Emre Belözoğlu’na kadar uzanmadı mı??Aziz Yıldırım gibi başarılı bir Başkanın başına gelenler, futbol camiasındaki kin ve husumetten kaynaklanmıyor mu?

***

Haberin Devamı

Bunlar ne biçim darbeci diye şaşıp kalmadık mı??En özel dosyalarını bile saklamayı beceremiyorlar.

Şimdi de bunlar ne biçim şikeci... 7 yıl önceki bulguları bile yok edemiyorlar. Savcı buna ne yapsın? Jurnalcilerin hepsi birden piyasaya döküldü. İbrahim Akın’a bakar mısınız??Sanki gol makinesi de “aman gol atma” diye para vermişler. Güler misiniz, ağlar mısınız? Vaktiyle Metin Oktay her Galatasaray-Beşiktaş maçından 1 gece evvel bizim evde yatardı. E ben Beşiktalıyım... Kimse şike’den şüphelenmedi.

Bugün maalesef her dalda insan kalitesi düştüğü için, herkes birbirinden şüphe ediyor. Serde kıskançlık olduğu için de iftira kol geziyor.

***

Her neyse.

Bu patırtıda bari Bank?Asya kârlı çıktı. Milyarlar verse bu reklamı yaptıramazdı. Meyvelerini toplayacaktır sanırım... Toplasın.

Yeter ki bu bize ders olsun.

Hiçbir sportif başarı, Türkiye’nin imajından önemli değildir.

Yazarın Tüm Yazıları