Şık Latife’nin günlüğünden...

Hálá var mı bilmiyorum. Bir zamanlar sosyete dergilerinde aşağıda okuyacağınız üslupta yazılar olurdu.

Muhtemelen bir muhabir tarafından kaleme alınan bu yazılar, güya sosyetik bir kadının yakın arkadaşına başından geçenleri yazdığı bir tür ‘faaliyet raporu’ydu.

Hem siz, hem ben eğleneyim diye, tam da o kıvamda yazılmış, Bülent Ortaçgil şarkısındaki ‘Şık Latife’yi anımsatan bir kadının ağzından yazılmış günlükten kesit... (İçindeki haberler gerçektir, atlamayın lütfen)

‘Dear Semoş!

Canım Şişli’mde borular patladığından beri sular akmıyordu, bu yüzden feci durumdaydım. Hemen Polat Residence’da oturan sevgili arkadaşım Minik’te aldım soluğu. ‘Minik’ dedim, ‘Acil duş alıcam, çekil kenara.’ Minik tabii, bilmem kaçıncı operasyonunu geçirmiş burnundan, sargılar içinde karşıladı beni.

Duştan çıkar çıkmaz ıslak ıslak bana müjdeyi verdi. Meğer manken kız Sinem Güven sevgilisi Murat’la 11 Kasım’da evleniyormuş. Malum, Sinem’in sevgilisi Murat şu meşhur Solgar’ların dağıtımcısı. O gece gitmişken diyorum, bir kış yetecek kadar Solgar mı depolasam adamdan?

Evden çıktık Minik’le, Mayadrom’a gittik koşturarak. Minik’in burnu sargılar içinde, Hande Ataizi kıvamında dolaşıyor ortalıkta.

Derken Murat Tufan’a rastladım. Eren Talu’yla ortak olmuşlar. Antalya Belek’te yeni ve çok değişik bir otelin inşaatına başlamışlar bile...

Mayadrom’dan sıkılınca, hop Bebek’e indik. Lucca’nın kapısındaki pek stil güvenlik görevlisi Giray’ı selamlayıp içeri daldık. Ben ne Bebek hatunu biliyorum Semoş, bu Giray’ı her gün göreyim diye Lucca’nın önünden geçmeye çalışan...

Neyse, Lucca’nın sahibi Cem’e şükranlarımı sundum bir kez daha, böyle bir yer açtığı için. Uzaktan Mithat Can’ı görür gibi oldum, evet oymuş gerçekten. Hemen yanında Melissa Mızraklı hatta. ‘Yoksa’ dedim içimden, öyle hain Ökkeş tavrında.

Minik, ‘Sıkıldım buradan’ dedi. Her yerden çabuk sıkılır, bilirsin.

Gün böyle bitenzi yani. Bye Semoş, hadi kiss kiss...’

Paydaş’tan Christina’ya beste

Taxim Edition ünlü şarkıcıların bestecilerini yurtdışında pazarlayan ve telif haklarını koruyan bir şirket. Aranjör İskender Paydaş da bu şirketle çalışıyor. Şirketin sahiplerinden Mine Aksoy geçenlerde haber verdi.

Meğer Paydaş yaz başında Avrupa’ya gidip Christina Aguilera’nın bestecileriyle çalışmış ve ortaya Türk ritimleriyle bezeli şarkılar çıkmış.

Sonuç? Bu şarkıların Christina ya da dünyaca ünlü başka bir popçunun albümüne girme olasılığı çok yüksek. Paydaş ve Taxim Edition heyecanla bunu bekliyorlar.

Buz Cadde’nin açılışına otobüsle geldiler!

İlk kez bu köşe topraklarında duyurmuştuk, Buz Bar’ın yakın zamanda Bağdat Caddesi’nde şube açacağını... İşte o yakın zaman pek çabuk geldi ve çarşamba gecesi Buz Cadde açıldı.

Mercedes Benz galerisinin üstündeki Buz Cadde çok şık olmuş gerçekten. Mahmut Anlar’ın eline sağlık. Bir tek havalandırmada problem var. Açılış gecesi sigara dumanından göz gözü görmedi mesela. Tuvaletler ise çok ama çok aydınlık...

Bu arada Buz’un Teşvikiye tarafı müdavimleri de akın etti geceye. Tabii onlara şahane bir güzellik yapıldı. Teşvikiye Buz Bar’ın önünden yaklaşık 40 müdavim için otobüs kaldırıldı!

Gecede Avrupa yakası müdavimleriyle Cadde çocukları nasıl çarpıştı, o da pazartesiye. Bekleyin, telaş içinde...

Merve İldeniz’den podyuma mayolu dönüş

Yıldırım Mayruk’un iki ay sonra yapacağı yeni defilesinin sürprizi Merve İldeniz olacak. Yıllar önce mankenliği bırakıp fotoğrafçılık yapan eşi Serdar Önal’la beraber Bodrum’da yaşamaya başlayan İldeniz, şimdi bir kereliğine mahsus yeniden podyuma dönmeye hazırlanıyor. Mayruk’un defilesinde mayo da giyecek.
Yazarın Tüm Yazıları