Sıcak tenler

Sıcak hava aynı zamanda stres demek... Bu yüzden yaz tatilinde cildimiz her zamankinden daha fazla neme ve bakıma ihtiyaç duyuyor. Sonuç olarak, o da tıpkı bizim gibi tatil yapmak istiyor!

Sıcaklarda bolca sıvı almak gerek... Uzmanların bu önerisi, şüphesiz hem sağlığımız hem de cilt güzelliğimiz açısından önem taşıyor. Çünkü su, cildi nemlendiriyor ve ona gençliğini geri veriyor. Bu arada cilt, kavurucu yaz sıcaklarında nem ihtiyacının karşılaması adına su dışında özel bakımlara da gereksinim duyuyor.

TEMEL BAKIM ŞART

Kış boyunca yoğun içerikli kremlerle koruduğumuz cildimiz, yazın daha hafif tekstürlü bakımlara ihtiyaç duyar. Terle başa çıkabilmesi için C ve E vitamini ile beta karotin gibi antioksidan etkili hafif içerikli kremler ve emülsiyonlar yeterli olur.

Unutmayın ki serbest radikaller UV ışınlarıyla birleştiğinde, cilt bundan normalden çok daha fazla etkilenir. Bu yüzden özellikle yaz aylarında sadece süt ve meyve asitli (AHA’lı) kremlere dikkat etmek gerekir. Bu tür bakımlar cildin ışık hassasiyetini de artırdığı için tehlike arz eder.

RENKLİ KREMLERİN ŞAŞIRTICI ETKİSİ

Güneş altında bile olsa makyajdan vazgeçmem diyorsanız, hafif renkli günlük bakım kremlerini tercih edebilirsiniz. Kalın fondötenler ya da pudralı ürünler cilt terlediğinde lekelenmeye neden olabilir. Bunun dışında sıcaklar gözeneklerin açılmasına da neden olduğundan, kapatıcı maddeler ve kir, gözeneklerin kolayca tıkanmasına yol açar. Bu yüzden özellikle yaz aylarında derinlemesine temizlik oldukça önem taşır. Ayrıca fondötenlerin güneş ışınlarına karşı koruduğu da doğru değil. Her ne kadar bazı renkli günlük bakım kremleri koruma içeriyor olsa da dışarı çıkarken cildinize en az 20 faktör koruyuculu güneş ürünü uygulamanızda fayda var.

Bu maraton 1 beden inceltiyor

Madonna ondan vazgeçemiyor. Cameron Diaz ve Elizabeth Hurley gibi dünyanın en güzel kadınları ise formlarını ona borçlu... Son dönemde dünyanın en ünlü isimlerinin rağbet ettiği yeni bir vücut geliştirme sistemi olan "hypoxi" kısa süre içinde 1 beden inceltiyor. Üstelik sadece dört gün içinde... Ünlülerin formda kalmak için kullandığı bu sistemle yaz bitmeden mükemmel görünebilirsiniz.

Richmond Nua’nın Sapanca’da yeni oluşturduğu Nua Touch bölümünde uygulanan hypoxi tekniği, şimdilerde vücuduna özen gösteren kadınların favorisi... Etkisini kısa sürede gösteren bu program sonunda, siz de kusursuz bir görünüme kavuşabilirsiniz. Tabii, bunun için otelin dört gün süren maraton programına harfiyen uymanız gerekiyor.

Program vücut ölçümüyle başlıyor. Ölçüler alındıktan sonra program boyunca kullanacağınız cihazlar belirleniyor. Ve vücudunuza vakum sistemi uygulanmaya başlanıyor. Bu uygulama bedenin sıkılaşmasına ve bu sırada yağ kaybetmesine yardımcı oluyor. Program ayrıca özel olarak hazırlanan beslenme mönüsüyle de destekleniyor.

Hypoxi, dördüncü günün sonunda, gelenleri formda bir görüntüye kavuşturuyor. Yaz bitmeden sıkılaşmanın ve güzel vücut hatlarına sahip olmanın adresi için (0264) 582 26 86 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

Body Shop’tan anlamlı kampanya

Dünya üzerinde her dört kadından biri aile içi şiddete maruz kalıyor. Ayrıca 275 milyon çocuk da yine aynı şiddetten nasibini alıyor. Bu şiddete son vermek isteyen çeşitli dernekler ise düzenledikleri kampanyalarla mücadelelerini sürdürüyorlar. Kozmetik markası Body Shop da geçtiğimiz yıl dünya genelinde başlattığı "Aile İçi Şiddete Sessiz Kalma" kampanyasıyla şiddetin yol açtığı yıkıma dikkat çekiyor.

Tam 45 ülkede sürdürülen kampanya sayesinde bugüne dek 500 bin sterlinden fazla yardım toplandı. Marka, kampanya için özel olarak ürettiği papatya logolu dudak parlatıcısıyla kullanıcılarını kampanyasına destek vermeye davet ediyor. Passion Fruit özlü dudak parlatıcısı The Body Shop mağazalarından 29,90 YTL’ye satılıyor.

ÜRÜN MARKET

Güneşin saçları

Pantene’in yeni yaz serisi, saçların parlaklığını artırıyor. Şampuan ve besleyici bakım kreminden oluşan Pantene Canlı Parlaklık serisi, saçın dış yüzeyini pürüzsüzleştirerek parlak bir görünüm kazandırıyor. Üçlü protein yapıtaşı ve provitamin kompleksi ile zenginleştirilmiş formülü sayesinde saça derinlemesine işleyerek besliyor, yıpranmalara karşı güçlendiriyor.

Bakımlı ayaklar

Pevonia Botanica "Multi-Active Foot Cream" ayak bakım kremi ile ayakları kokudan arındırıyor, nemlendiriyor ve yenilenmelerine yardımcı oluyor. Salisilik asit ve glikolik asitin kombinasyonundan oluşan bu antibakteriyel krem, ayakları derinden nemlendirmeye, kalınlaşmış ve sertleşmiş ayak tabanlarını yumuşatmaya, pürüzsüzleştirmeye yardımcı oluyor.

Enerjik ve güçlü saçlar

Enerji veren saç bakımı Phytodensium, saçların yaşamsal gücünü koruyor ve yeniden canlandırıyor. Yaşlanma etkilerine karşı Avrupa cevizinden elde edilen yeni bir aktif madde olan "gatuline" içeren ürün, kalınlaştırıcı, güçlendirici ve parlatıcı özellikleriyle öne çıkıyor.
Yazarın Tüm Yazıları