Seyfi Dursunoğlu’na teşekkürler

Star TV’de yayınlanan “Benzemez Kimse Sana”nın son bölümünde Seyfi Dursunoğlu ile yaşadığımız gerginlik, anında sosyal medyaya ve sonrasında da gazetelere yansıdı.

Haberin Devamı

“Yarışma, hayvan haklarını konuşmanın yeri değil” diye yazanlar oldu.
Benim orada HAÇİKO (Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği) adına yarıştığımı unutmuşlar herhalde.
Bir kez daha yazmam gerekiyor sanırım.
Herkesin bir hayat amacı vardır, kimisininki para kazanmak, lüks yaşamaktır, kimi kariyerine takar kafayı, kimi kendini çocuk yetiştirmeye adar, kimi de sokak çocukları için çalışır. Bu liste uzar gider.
Benim yaşama amacım, hayvanlar ve hiçe sayılan hakları.
Bir hayvana bile yardımı olacaksa fırsatı kaçırmam, kullanırım.
Sempatik mi olacağım, antipatik mi umurumda bile olmaz.
Reytinglerde birinci çıkan bir yarışmada, 5199 no’lu hayvanları koruma kanununda beklenen değişikliği hatırlatma imkanım olduğu anda bir dakika bile düşünmedim.
Zekasına ve tecrübesine saygı duyduğum, aksi gibi görünse de içtenlikle sevdiğim Seyfi Dursunoğlu ile tartışmış olmayı istemezdim tabii.
Ama iyi tarafından bakalım, bu tartışma Twitter’da gündeme oturduktan sonra, ertesi gün haberlere yansıyarak 5199 no’lu yasada değişiklik olması, hayvana şiddetin, tecavüzün kabahatler kanunundan çıkıp ceza kanununa girmesi gerekliliğini bir kez daha hatırlattı.
Bu durumda, teşekkürler Seyfi Dursunoğlu, iyi bir ikili olduk.

Haberin Devamı

Cehennem Melekleri 2

Arnold Schwarzenegger, Jason Statham, Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis, Jet Li, Chuck Norris, Terry Crews, Dolph Lundgren...
Yaşlanan ama eskimeyen aksiyon filmleri yıldızlarının resmi geçit yaptığı “Cehennem Melekleri 2” (The Expendables 2), Amerika ile aynı anda bizde de vizyona girdi.
İkinci filmde yönetmen koltuğuna Sylvester Stallone yerine Simon West otururken, senaryoda Dave Callaham ve Sylvester Stallone’nin imzası var.
“Cehennem Melekleri 2”yi sevdim, çünkü:
- Eski dostlar unutulmaz...
- Arnold Schwarzenegger bu devam filminde daha fazla görünüp, “Terminatör”e “geri döneceğim” tarzı göndermelerle gelse de yeni filmin asıl sürprizi Jean-Claude Van Damme. Van Damme hikayenin soyadına uygun kötü karakteri Jean Vilain olarak kendinden hayli nefret ettiriyor.
- Ekibin en genç ve tecrübesiz elemanı öldürülünce tüm ekibi intikam ateşi sarıyor. Çoğu kanlı aksiyon sahneleriyle dolu bu vurdulu kırdılı filmin merkezine böyle dramatik bir intikam hikayesinin yerleştirilmiş olması etkileyici. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için mantığı da.
- Eski toprak aksiyon yıldızlarının birbirleriyle dalga geçtikleri sahneler hayli esprili.
- Cehennem Melekleri 2’nin aksiyon sahnelerinin başarısı, özellikle de açılış sahnesinde yükselen adrenalin hayli hoş... Bu arada hatırlatayım; Bulgaristan’ın Osam nehri üzerine film için yapımcılar tarafından inşa edilen demiryolu, ülkenin demiryolu ağına katıldı (demiryolu demişken; Cehennem Melekleri 2 filminin yapımcıları ‘Bulgaristan’ın demiryolu ağını biz kurduk’ demeye başlarlar mı acaba!)

Haberin Devamı

İtalya’ya sesleniyorum

Siena’ya yıllar önce İtalya’yı avucunun içi gibi bilen sevgili Bilgin Gökberk ile gitmiştim.
Siena şahane bir şehir, İtalya’nın tarihte yolculuğa çıkaran, Ortaçağ havası solutan güzelliklerinden.
Deniz kabuğu şeklindeki meydanı Unesco’nun Dünya Kültür Mirası listesinde.
Her şey iyi güzel de Siena’nın geçmişten gelen bir kötüsü var; 1600’lerden beri her yıl düzenlenen at yarışı Palio di Siena.
Kaygan zeminde yapılan bu geleneksel at yarışında sıklıkla olduğu gibi bu yıl da bir kaza yaşandı.
Atlar ve jokeyler yaralandı, bir atın ayağı kırıldı.
Ortaçağ’dan kalan bu ilkellikten vazgeçilmesi için hayvan hakları örgütleri ayaklanmış durumda.
Sesimiz buradan oraya ne kadar duyulur bilemem ama (İtalya temsilcimiz Reha Erus bu mesajımızı iletir belki) HAÇİKO olarak bu yarışa karşı durarak, İtalya’daki hayvan hakları savunucularına bir destek de biz verelim.

Yazarın Tüm Yazıları