Bahar serinliğinden Mısır’ın kızgın kumlarına...

Pandemi günlerinin stresini üzerinizden atmak ve 2.5 saatte rengârenk ve heyecanlı bir dünyanın içine girmek istemez misiniz? O zaman rotanızı Şarm El Şeyh olarak belirleyin. Sualtının renklerinden yemeklere, tarihten doğal güzelliklere… Kendinizi her an bir film setinde gibi hissedeceksiniz!

Haberin Devamı

Mısır denince herkesin aklına piramitler, sfenksler ve yakın zamanda şatafatlı bir törenle yeni yerine taşınan Kahire Müzesi’nin meşhur mumyaları geliyor. Kahire’nin yeme-içme ve eğlence sahnesi de en az arkeolojik hazineleri kadar ilgi çekiyor. Ancak Nil’in iki yanına uzanan bu kadim toprakların sakinleri, firavunların mirasıyla yetinmeyip doğal güzelliklerini de doğru formüllerle dünya turizmine kazandırmayı bildiler. Bunun en popüler örneği Şarm El Şeyh.

Bahar serinliğinden Mısır’ın kızgın kumlarına...

Mısır’ın doğusundaki Sina Yarımadası’nın güneyini çevreleyen Kızıldeniz, zengin canlı yapısı sebebiyle dünyanın en popüler dalış noktalarından. Ancak sualtı resifleri, berrak denizi, ipeksi kumu Şarm El Şeyh’in bugünkü efsanesinin sadece çıkış noktası. Bir zamanlar küçük bir Bedevi kasabası olan, şimdilerde dünya klasmanında seçenekler sunan bir turizm beldesine dönüşün altında ülkenin 80’lerde başlattığı turizm yatırımları var. Bu turizm cenneti turkuvaz taş madenleri nedeniyle ‘Turkuvaz Ülkesi’ olarak bilinen Sina Yarımadası’nın güney ucunda.

Haberin Devamı

UCUZA UÇMAK MÜMKÜN

İstanbul’dan THY veya Pegasus direkt uçuşlarıyla 2.5 saat içinde kendinizi bambaşka bir dünyada bulmanız burayı ayrıcalıklı kılan özelliklerinden. 45 yaş üstü, 17 yaş altıyla gri ve yeşil pasaporta sahip olanlardan vize talep edilmiyor. Biz, seyahate çıkmadan dört gün önce gitmeye karar verip Pegasus’tan gidiş dönüş 1.000 lira gibi yurtdışı için çok uygun fiyata biletimizi aldık. Vizeye ihtiyaç olmaması önemli bir faktördü tabii. Sadece PCR testlerimizi yaptırıp koyulduk yola. Ama yaptığımız en büyük hata hava durumuna bakmamak oldu. Orada olduğumuz dört gün boyunca yılda sadece birkaç kez olan fırtınaya denk gelmiştik.

Bahar serinliğinden Mısır’ın kızgın kumlarına...

DALGIÇLARIN DİSNEYLAND’İ

Denize giremedik, dalış yapamadık ama şehir merkezinden kalkan cam tabanlı teknelerle denize açıldık. Buraya sadece dalış amaçlı gelsek bu durum bizi çok üzerdi. Zira rengârenk balıkları ve koruma altına alınmış özel mercan resifleriyle burası dalgıçların Disneyland’i.

Haberin Devamı

Konaklama seçiminizi yaparken aktivitelerinizi sizin adınıza en profesyonel şekilde düzenleyebilecek olanları tercih edin.

Şarm El Şeyh’e giden pek çok Türk’ün yaptığı gibi, belki de kendimizi biraz daha güvende hissettirdiği için Nabq Körfezi’nde konumlanmış Rixos Seagate Sharm’ı tercih ettik. Hemen yanında yeni açılmış olan Rixos Sharm El Sheikh de sadece yetişkinlere hizmet veriyor, çocuksuz aileler bence burayı tercih etmeli. Otellerin yöneticisi Erkan Yıldırım ve ekibi her konuda destek oluyor. Mesela kendi misafirlerini ülkeye girişteki o uzun kuyrukta bekletmeden VIP işlem bankosundan alıyorlar. İki otelin mutfak ekibinin başında da şef Sercan Yılmaz var. Hal böyle olunca hem açık büfedeki Türk damak tadına uygun yemekler hem de alakart restoranlar fazlasıyla mutlu ediyor. 

Haberin Devamı

Bahar serinliğinden Mısır’ın kızgın kumlarına...

DOĞASI DA YEMEKLERİ DE RENKLİ

Ras Mohammed Sualtı Milli Parkı’na gidin: Büyüleyici sualtı dünyasını keşfetmek için yarımadanın ucundaki, el değmemiş milli parka gidin. İlla tüplü dalış yapmak zorunda değilsiniz. Bir çift palet ve şnorkel de suyun altında uzanan güzellikleri görebilmeniz için yeterli.

Çeşit çeşit outdoor etkinliği: Dalışın haricinde Nabq’ta rüzgâr sörfü, Hadabah’ta kite sörf ve elbette çölde ATV turu, cip safari gibi aktiviteleri de yapılacaklar listenize ekleyin. Musa Peygamber’e 10 emrin indiği yer olan Sina Dağı, renkli kanyonlarıyla safari için muhteşem bir destinasyon.

Mısır mutfağını tadın: Kaldığınız ultra her şey dahil resort’un lezzetlerinden uzak düşmek istemeyeceksiniz ancak kent farklı alternatifler denemek isteyenlere de cevap veriyor. Fairuz’un (0020 128 802 14 18) yemekleri leziz, servisi iyi. Eski pazaryerindeki El Masrien’in (0020 19 968 53 83) ise kebap ve ızgara çeşitlerini deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

The Coloured Kanyonu’nu görün: Merkeze 80 kilometre uzaklıktaki bölgeye giderken şoförünüz “‘Indiana Jones’ setine girmeye hazır mısınız” diye soruyor. Çok da haklı. Zira uzmanların ‘coğrafi bir tuhaflık’ olarak açıkladığı kanyon sular tarafınd an aşındırılmış. Kumtaşı ve kireçtaşı tabakalarıyla bezeli dik yamaçlı vadinin 1 milyon yıllık tarihi var.

St. Catherine Manastırı’nı ziyaret edin: Sina Dağı’nın gölgesinde, kale benzeri bir mimariye sahip manastır, 527 yılında İmparator Justinian tarafından inşa edilmiş. Yüksek duvarları, kütüphanesi, altın lambası, görkemli kilisesi ve bahçesi görülmeye değer.

Golfte ustalığınızı konuşturun: Şampiyona standartlarına uygun 18 delikli golf sahası, Şarm El Şeyh’teki otellere 5 kilometre uzaklıkta. Çim sahada egzotik kuşları kendine çeken 18 tane de göl var.

Haberin Devamı

Bahar serinliğinden Mısır’ın kızgın kumlarına...

UZAK VE SICAK SEYAHATLER İÇİN KARANTİNASIZ ALTERNATİFLER
Fas - Marakeş
Marakeş’te La Mamounia gibi otantik atmosferi size yaşatacak bir otel seçerseniz sokağa çıkmadan bile şahane bir tatil geçirebilirsiniz. Kent merkezinde yapacağınız mesafeli turda 16’ncı yüzyıldan kalma, Fas’a özgü çinilerle süslenmiş Bin Yusuf Medresesi, Bahia Sarayı, Koutoubia Camisi gibi yerleri görebilirsiniz. ‘Mechoui Alley’ diye adlandırılan sokak, kuzu tandır ve tajin satan minik dükkânlarla dolu. En ünlüsü Hacı Hasan’da yiyip beş çeşit naneli çayından da için.

Tanzanya - Zanzibar
Zanzibar, bembeyaz kumsalları ve turkuvaz deniziyle bir cennet. Adanın başkenti Stone Town yıllar boyu Afrika’nın kıyı ticaret merkezi olmuş. Şehrin eski sokakları arasında dolaşırken Freddie Mercury’nin evine mutlaka uğrayın. ‘Baharat Adası’ olarak da bilinen Zanzibar’da baharat bahçelerini de gezin. Dünyanın en ilginç restoranlarından biri olan, denizin ortasında ufak bir kaya üzerindeki The Rock Restaurant’ı da mutlaka görülecekler listenize alın.

Meksika - Tulum
Deniz kenarında yayılıp ruhunuzu nadasa almak için en ideal yerlerden. Bunu daha profesyonel bir ortamda yapmak isterseniz şehrin etrafındaki merkezlerden birine gidebilirsiniz. Yaan Wellness bunlardan biri. Burada Maya köylerinde halen kullanılan geleneksel yöntemler uygulanıyor. Meksika’nın Karayip sahilinin tropik sularında dolanabilir veya Yucatán’ın doğal obruklarından beslenen kristal su havuzlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları