Sevişirken 7 yaşındaki oğlumuza yakalandık

Merhaba Güzin Abla, 35 yaşında, evli bir kadınım. 7 yaşında bir oğlum var. Okula yeni başladı.

Haberin Devamı

Bir gece kocamla yakınlaşmışken, oğluma yakalandık. Gecenin o saatinde ne ara kalkmış, odamıza gelmiş, bilmiyorum. Ayak seslerini bile duymadık.
Genellikle bu korku yüreğimi sarar ve çok dikkat ederim. Ama bu kez kapı aniden açılınca, büyük şok yaşadık. Bize biraz baktıktan sonra gitti.
Gece boyunca uyku sersemi olduğunu düşünerek kendimi rahatlatmaya çalıştım.
Sabah hiçbir şey yokmuş gibi kalktı. Okula giderken gıkı çıkmıyordu. Öğleyin geldiğinde “Babamla ne yapıyordunuz öyle anne?” diye sorunca, ağzım kilitlendi. Hiçbir şey söyleyemedim. Uzun süre öylece kalakaldık. Sonra o odasına çekildi.
şimdi ben o manzarayı gözümün önüne getirdikçe kötü oluyorum. Bizi o şekilde görmesi, psikolojisini çok zedelemiş olmalı.
“Annemle babam ne yapıyordu” sorusu aklını karıştırsın istemiyoruz. Evde iki yıldır internet var. Oğlum, bilgisayar kurdu. Genellikle bana da bilgisayar konusunda yardım eder.
ınternette her türlü bilgiyi almak mümkün. ıyi de olabilir, kötü de. Sorularına karşılık vermeyince, internete başvuracağından korkuyorum...
Bu olaydan beri bizimle pek konuşmuyor. Kalbimi bir korku sardı. ınternette seks konularına uzanırsa ne yaparız? Eşim de ben de nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. Yardım etmenizi istiyoruz. Sizden başka bu sorunu kime yazacağımı bilemedim.
? RUMUZ: Evli barklı

Haberin Devamı

Sevgili okurum, yaşadığınız şoku anlıyorum. Bir anne olarak elbette ki 7 yaşındaki oğlunuzun böyle bir sahneye şahit olmasını istemezdiniz.
Cinsellik hayatın bir parçası olduğu, hatta en önemli parçalarından biri olduğu halde, insan anne ve babasının nasıl birlikte olduğunu, kendisini dünyaya getirmek için nasıl bir ilişki kurduklarını bilmek, görmek, hatırlamak istemez... Bu çok özel, çok mahrem bir andır.
Ancak her ne kadar bir erkek çocuk için bu özel anı yakalamak pek hoş olmasa da, sonuçta bugün artık 7 yaşındaki çocuklar da “dünyaya geliş nedenlerini” çok iyi biliyor.
Artık çocuklara “leylek getirdi” öyküleri anlatılmıyor. Buna inanmalarını beklemek de çok saçma olurdu zaten.
ıçinizi rahatlatmak için söylediğimi sanmayın ama oğlunuz cinsel ilişki hakkında az çok -yalan yanlış da olsa- bir şeyler biliyordur.
Çocukların da kendi aralarında bu konularda konuştuklarından emin olabilirsiniz. Belki bu onun için bir şok olsa da, zamanla sakinleşecektir. Ama siz böyle sus pus oldukça, gereksiz bir suçluluk duygusu içinde şaşkın davrandıkça, onun düşünce ve duyguları da yanlış yönlere gidebilir.
Dediğiniz gibi oğlunuz bilgisayar kurduysa, mutlaka birtakım sitelere girmiştir. Cinsel ilişkiyle ilgili merakını gidermek için bazı araştırmalar yapmıştır. Bu çok doğal. Üstelik çocuklar günümüzde pek çok dış etken nedeniyle erken uyanıyorlar.
Ben de çocuklara ve gençlere mutlaka cinsel eğitim verilmesi gerekir demiyor muyum?
ışte bu eğitimi vermenin tam sırası...
Yaşı çok küçük demeyin, bilgisayar çağında çocuklar her şeye kolaylıkla ulaşıyor. Üstelik bu yaşadığı olay nedeniyle de artık şart olmuş.
Dilerseniz siz, ama belki de daha iyisi eşiniz, çocuğunuzu karşınıza alıp, bu konuda ona bir açıklama yapmalısınız.
Yalana kaçmadan, dürüstçe, ciddi bir tanımlama ile kadın ve erkeğin evliliğinin bu yönünü, evliliğin hem duygusal hem de fiziksel bir beraberlik olduğunu, bunu zamanı gelince kendisinin de anlayacağını açıklamalısınız.
Bu konuda ciddi ve eğitici birkaç kitap okuyup, konuşmayı öyle yapabilirsiniz. Ki çocuğunuz buluğ çağına ermeden hemen önce ona bu kitapları hediye de edebilirsiniz. Bence çok da iyi olur.

Evlenmem için bekaret şart

Haberin Devamı

Ben 20 yaşındayım ve iki sene önce biriyle birlikte oldum. Çünkü onunla evlenmek istiyordum, o ise pek yanaşmıyordu. Sonuçta ayrıldık.
şimdi bir başkasıyla evlenmek istiyorum. Ama ona bakire olduğumu söyledim. Bunu yapmasaydım, benimle evlenmek istemezdi. şimdi bir doktora gidip ameliyat olmayı düşünüyorum. Size sormak istediğim, evlendiğim kişi böyle bir ameliyat geçirdiğimi anlayabilir mi?
? RUMUZ: şeker kız

Kızım, istenmediğini bile bile o gençle evlenmen doğru olur muydu? ıyi ki ayrılmışsın. Evliliğiniz zaten yürümezdi... Bekaretini ameliyatla eski haline getirmek istemene ben düşünce olarak karşıyım. Ancak toplumun zorlaması sonucu böyle davranmaya mecbur kaldığını düşününce, bir şey diyemiyorum.
Evleneceğin erkeğin bunu anlaması mümkün değil elbette. Ama bu yalan sana huzur verecek mi?

Yazarın Tüm Yazıları