Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

Sevgiyle güçlenen “Sevgi Çocukları”…

Merhabalar sevgili okurlar.

Haberin Devamı

Sizlerle bu satırlarda buluştuğum ilk günden bu yana çeşitli engel gruplarına yönelik hizmet sunan pek çok sivil toplum kuruluşu ile tanıştım. Bu kuruluşların çoğu özverili çalışmaları ile hayranlık uyandırdı bende.

Sözünü ettiğim kuruluşlardan biri, Aksek Sevgi Çocuklar Derneği, 3 Aralık 2014 tarihinde Engelliler Günü için düzenlenecek gösteriye davet etti beni. Öyle içten, öyle duygu yüklü bir mesaj göndermişlerdi ki, kanatlanarak katılabilmek istedim bu anlamlı geceye. Ancak, ne yazık ki sağlığım olanak vermedi buna. Katılamayacağımı üzülerek bildirdim kendilerine.
O kadar içten ısrar ettiler ki katılmam için, üzüntüm katlanarak büyüdü. Bu üzüntüyü biraz olsun hafifletebilmek için, iyi dileklerimi bildiren kısa bir video-mesaj hazırlayıp kendilerine ilettim ve sonradan da olsa izleyebilmek için gösteri görüntülerini göndermelerini istedim.

Haberin Devamı

Aksek Sevgi Çocuklar Derneği, Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde, 1996 yılında Akhisarlı hayırseverler tarafında kurulmuş. Aksek Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bu derneğe bağlı olarak çalışıyor. Merkezde, halen, 80 zihinsel engelli çocuk ve genç eğitim görüyor. Öğrenciler; spastik, otistik, down sendromlu, dikkat bozukluğu ve özel öğrenme güçlüğü olan çocuklardan oluşuyor.

“Onlar yalnızca çocuk… Biraz özel, biraz farklı ama yalnızca çocuklar. Onların yarınlarına katacak bilgimiz, yaşamın kıyısından alıp tam içine atacak yöntemlerimiz ve yüreklerimizin aldığından daha çok verecek sevgimiz var.” diyorlar, Aksek Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin duyarlı eğitimcileri. Öğrencilerinin yaşama yaşayarak katılabilmelerini sağlayabilmek için etkinliklerini mekânla sınırlamıyorlar bu eğitimciler. Nerede olmaları gerekiyorsa oraya götürüyorlar çocukları. Ve tam 12 yıldır 3 Aralık gecesi sergileyecekleri gösteri için hazırlıyorlar onları. Bu hazırlık altı ayını alıyorsa da yılın, hiç bıkmıyorlar, usanmıyorlar. Çünkü sonunda, onların çocukları müthiş bir gösteri sergilemeyi başarıyorlar. Olanak verildiğinde onların neleri başarabileceklerini izliyor tüm Akhisar halkı.

Haberin Devamı

AKSEK SEVGİ ÇOCUKLARI / Foto Galeri

AKSEK SEVGİ ÇOCUKLARI / HÜRRİYET TV

Geçtiğimiz Çarşamba günü, Aksek Sevgi Çocuklar Derneği’nin iki yönetim kurulu üyesi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü beni ziyarete geldiler ve 3 Aralık 2013 tarihli gösteriye ait görüntüleri verdiler.

Sevgiyle güçlenen “Sevgi Çocukları”…


Sevgiyle güçlenen “Sevgi Çocukları”…



Gösterinin tümünü heyecan ve hayranlıkla izledim. Bana gönderilen mesajdaki “Gecenin sonunda salondaki tablo inanılmaz oluyor.” cümlesinin hiç de abartılı olmadığını kendi gözlerimle gördüm. Önümüzdeki yıl, Akhisar halkının coşkusunu bire bir paylaşabilmek için yanlarında olmaya var gücümle gayret edeceğim.

Aksek Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin eğitimcileri gibi öğretmenlere sahip olduğumuz sürece, çocuklarımızın engelinden korkma nedenlerimiz giderek azalacak. Buna yürekten inanıyorum.

Haberin Devamı

Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile...

Yazarın Tüm Yazıları