Sevgilimin evli olduğunu öğrendim

18 yaşında bir genç kızım. Bir süre önce sevgilimin evli olduğunu öğrendim. Ama buna rağmen ondan kopamıyorum.

Ben 18 aydır biriyle beraberim. ıyi ve düzeyli bir ilişkimiz var. Yalnız kendisi üç aydır çok tuhaf davranmaya başladı. Eskisi gibi benimle ilgilenmiyor, sadece ben arayınca arıyor ya da ben mesaj yazınca yazıyor. Kendisine birçok kez sordum nedenini. Sonunda evli olduğu ortaya çıktı ablacığım. Çok üzgünüm; ama beni çok sevdiğini ve asla bırakmayacağını söyledi. Ben de onu çok seviyorum. Ona çok bağlandım ve onsuz bir an bile yapamam.
Benden evli olduğunu sakladığı halde ondan ayrılamıyorum. Çok istedim düşündüm ayrılmayı ama yapamadım. Eşiyle mutlu olmadığını söyledi; benim yanımda daha mutluymuş. Bir süre ayrıldık ama iki hafta sürdü, sonra tekrar buldu beni ve hâlâ beraberiz. Elimden gelen her şeyi yaptım ondan soğumak için ama olmuyor. Kendimden utanıyorum ablacığım, yuva yıkan durumunda olmak istemiyorum.
Ayrıca kendisinden şüphe de ediyorum. Aramızda bir başkasının da olduğunu sanıyorum çünkü zaman zaman çok tuhaf davranıyor. Sordum kendisine “başkası varsa ben yokum” dedim. O da başka birinin olmadığını, çok yanlış düşündüğümü, söyledi. “Başkası olsa sana söylerdim, merak etme” dedi. Ne yapacağımı bilmiyorum, lütfen bir akıl verin...
Rumuz: Kederli kız

Güzel kızım, sanki tek sorun, başka birisinin olmasıymış gibi, bunu kafana takmışsın. Sana aylarca evli olduğunu söylemeyen, bu ciddi konuyu senden saklayan birinin hayatında başka biri daha olsa, ne olacak sanki... Asıl önemli sorunu bir kenara bırakmış, olasılıklar üzerinde duruyor, kendine bunu dert ediniyorsun.
Açıkçası sevdiğin adamın evli olmasını artık önemsemez gibisin. Kızım yuva yıkmak istemiyorum, derken samimi misin Allah aşkına... Bu adamın hayatında belki de senden başka birçok kadın vardır. Ama önemli olan senin böyle bir çözümsüzlüğün içinde yer alman, evli bir erkekle asla geleceği olmayan bir ilişkiyi, kendine göre sevgi diye adlandırdığın bir nedenin ardına sığınarak, sürdürmen. Bunu hiç hoş karşılamadım, çünkü önce seni düşünüyor, hayatını heba etmenden rahatsızlık duyuyorum.

Kadınların korkulu rüyası meme kanseri teşhis yöntemi

Sayın Güzin Abla, sağlık konularındaki hassasiyetinizi biliyor ve çok takdir ediyorum. ışte bu nedenle, size kadınları çok ilgilendiren ve çağın hastalığı meme kanseri teşhisi ve görüntülemesinde, Türkiye’de bir yeniliği bildirmek istiyorum. Bunları size sadece eşi bu hastalıkla mücadele eden bir koca olarak yazıyorum.
Cihazın adı Ivu Sofia Tomosonografi cihazı. Radyologlar bu cihaz ile kesin tanı koyabiliyorlar. Klasik mamografi cihazları tek görüntü alabilirken, bu aletle iki ve üç boyutlu görüntü alınabiliyor.
Ayrıca kadınların bu işlem sırasında genellikle meme ezilmesi, sıkıştırma gibi korkularına son veriliyor. Ultrasondaki gibi memeye teması yok. Değişik evrelerdeki otomatik kanser tanısı koyup raporu kendi hazırlıyor. Biyopsi için kesin işaretleme yapıyor.
Bu cihaz sayesinde mamografide gözden kaçabilen kitleler net teşhis edilebiliyor ve erken evre tanısı ile hastaya yaşam kalitesi ve uzun yaşama fırsatı veriyor.
Biz bu konuda çok şanslıydık, bu nedenle okurlarınızı bilgilendirmek istedim.
Rumuz: Murat Sürekler

Eşiniz için hem üzüldüm, hem de sevindim, sevgili okurum. Allah herkesten uzak tutsun ama kanser giderek pek yaygın hale geldi. Kadınlar için en büyük tehdit meme kanseri. Bu vesileyle, meme kontrollerini mutlaka yılda bir kez yaptırmak zorunda olduklarını hatırlatmalıyım.
Bu yeni yöntem de herkese ışık tutabilir. Size ve eşinize de geçmiş olsun dileklerimi yolluyor, köşemi okuyan hanımlar için verdiğiniz bu yararlı bilgi için de teşekkür ediyorum.
Yazarın Tüm Yazıları