Sevgili mi arkadaş mı

Ünlü reklamcı Alinur Velidedeoğlu’na geçtiğimiz akşam Shu Bar’da rastladım.

Ortağı Emre Ergani, arkadaşı Şebnem Malta ve son zamanlarda her yerde yanında görünen Meltem Tarhancı ile birlikteydi. Ceylan Pirinçcioğlu’ndan ayrıldıktan sonra ortalardan kaybolan Tarhancı ile Velidedeoğlu, gecenin sonunda da aynı otomobile binerek gözden kayboldu. Bu samimiyet şimdilerde herkesin dilinde. Yakınlığın bir aşkın mı yoksa arkadaşlığın mı habercisi olduğu merak konusu...

Maison Française 10 yaşında

Türkiye’nin en sevilen dekorasyon, stil ve yaşam kültürü dergisi Maison Française’in 1995 yılında yayınlanan ilk sayısından bugüne tam 10 yıl geçti. Tüm bu yıllar boyunca Maison Française dergisi, sektördeki son yeniliklerin, iyi fikirlerin, en şık evlerin, yaratıcı tasarımların adresi oldu. Derginin 10’uncu yıl kutlaması ise geçtiğimiz akşam Kuruçeşme’deki Jass’ Lounge’da yapıldı. Aralarında ünlü tasarımcı Ross Lovegrove’un da bulunduğu 450 davetli arasında Türkiye’nin önde gelen tasarımcı ve mimarlarından Derin Sarıyer, Arif Özden, Çağlayan Tuğal da vardı. Maison Française Dergisi Yayın Direktörü Melda Narmanlı Çimen, Maison Française’i 10 senedir 1 numara yapan okuyuculara ve reklamverenlere teşekkür etti.

Her zaman farklı

Nurettin Hasman’ın genç sevgilisi Eda Taşpınar, giyim tarzıyla her zaman ön planda... Marka giyinmekle kalmayıp farklı tarzıyla bulunduğu her ortamda dikkatleri üzerine çeken Taşpınar’a geçen akşam Maçka’daki Shu Bar’da, rastladım. Çizgili ceketi, koca yakalı gömleği, kasketi ve ayakkabılarıyla teknesinden yeni inmiş bir denizciyi anımsatıyordu. Bu arada marka tutkusu da ilk bakışta göze çarpıyordu tabii... Coco Chanel logosunun insanın resmen gözüne battığı ayakkabılarının vitrin fiyatının 680 Euro olduğunu da benden duyun.

Yeniden 3 Days

Taksim’in göbeğinde, İstiklal Caddesi’nin keşmekeşinden uzak, sakin bir adres var artık; 3 Days. Jazz severlerin iyi bildiği bu isim, yeni mekanında yeni işletmecileriyle hizmete girdi. Her cuma Melis Sökmen&Tony Jones T.N.T Band’in sahneye çıktığı mekanı Saadet Vurgun, Enis Kafkas ve Hasan Koçak işletiyor. Lamartin Caddesi’ndeki 3 Days, açıldığı ilk günden beri jazz tutkunlarının sıkça ziyaret ettiği adreslerden biri.

Yeni yılı erken karşılıyor

Özel mücevher ve aksesuvar tasarımlarını B Point markasıyla müşterilerine sunan Bilgün Dereli, bugün yeni koleksiyonunu da sergileyeceği bir kokteylle yeni yılı karşılıyor. Dereli’nin Nişantaşı’ndaki mağazasında gerçekleştirilecek yılbaşı kokteyline iş dünyasından çok sayıda ismin katılması bekleniyor.

Turne sürüyor

Batik firmasının 2005 katalog güzeli Tülin Şahin oldu. Moda editörlüğünü de üstlendiği çekimlerde objektif karşısına geçen ünlü manken, firma yetkililerine bir de turne önerisi sundu. Batik mağazalarının bulunduğu illere gidip kataloğu imzalamaya başlayan Şahin, müşterilere isterlerse moda danışmanlığı hizmeti bile veriyor. Şahin, doğum günü olan 13 Aralık’ta Ankara Mesa da.

Türkiye’deki yabancıların baş danışmanı oldu

Kuruçeşme New Yorker, Bebek New Yorker ve Manhattan restoranlarının sahibi Ender Arkun, yeni bir işe soyundu. Arkun, ECRS Turkey adını verdiği şirketi ile Türkiye’de yaşayan üst düzey yabancı yöneticilere VIP consierge ve yerleşim danışmanlığı hizmetleri sunuyor. Her biri alanında uzman mimar, avukat, mali müşavir ve gayrimenkul danışmanları ile çalışan Arkun, yabancılara, ev bulmadan dekorasyona, nakliyeden araba kiralamaya, çocukların okula yerleştirilmesinden golf, binicilik ve gusto eğitimlerine kadar geniş bir yelpazede danışmanlık hizmeti veriyor. ECRS Turkey hizmetleri ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için (0212) 240 25 70’i arayabilir ya da internette www.ecrsturkey.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Güle güle Pezzotti

2001’in Ekim ayında İstanbul’da göreve başlayan, sempatikliği ve canayakın kişiliğiyle de İstanbul sosyetesinden çok sayıda dost edinen İtalya İstanbul Başkonsolosu Luciano Pezzotti’nin bu yıl sonunda görev süresi doluyor. Bu nedenle İstanbul’daki dostları, önceki akşam bir veda partisi düzenledi. Heves Ekinci, Ender Mermerci ve Gülbin Simitçioğlu’nun organize ettiği Reina’daki geceye Mehmet Koçarslan ev sahipliği yaptı. 150 kişinin katıldığı ve İtalyan yemeklerinin ağırlıkta olduğu uğurlama davetinde, Pezzotti için bir de oryantal şov da vardı.
Yazarın Tüm Yazıları