Sevdiklerime yardım edemiyorum

Merhaba Güzin Ablacığım, benim derdim kendi sorunlarımla baş etmeye çalışırken; sevdiklerimin sorunlarına yetişememek. Onlar için bir şey yapamamak... İşte bu beni kahrediyor.

Haberin Devamı

Her gün onlar için ağlıyorum. Aslında elimden geleni yapıyorum ama “keşke daha fazlasını yapabilseydim” diyerek hayıflanıyorum.
Benim bir üvey oğlum var. Yaptığım yemekleri kokluyor ve beğenmediğini söyleyip yemiyor. O zamanlar da her gün makarna yiyip yatan yeğenlerimi, onlar gibi onca aç insanı düşündükçe bu çocuğa çok kızıyorum.
Bu sefer de “ben, küçük bir çocuğa kin duyacak kadar, kötü olamam” diye kendime kızıyorum. Kafam karmakarışık oluyor ve kendimi bütün bu gelgitler arasında çok yorulmuş, bunalmış buluyorum. Öğütlerinize ihtiyacım var.
Rumuz: Keşke

Canım kızım, bütün zor durumdaki insanlara yardımcı olamazsın, kimse olamaz... Benim durumuma bir baksana... Bana başvuran binlerce insanın ancak bir kısmına biraz olsun teselli verebiliyorum, çok istesem de çaresiz ve sıkıntı içindeki pek çok yardım çığlığına karşılık veremiyorum. Herkese yetişmek mümkün mü?
Bunu sorun yaparsan bunalıma düşersin. Küçük bir çocuğun bu konuda senin gibi bilinçli olmasını da beklememelisin. Ama ona öğüt vererek, önüne gelen nimeti beğenmezlik yapmasına engel olabilirsin.

Haberin Devamı

Okumayı Seninle Öğrendim

Merhaba, nisan ayında hayata geçmiş ve okulların açılmasıyla birlikte hızla çığ gibi büyüyen “Okumayı Seninle Öğrendim” adlı mükemmel projemizi paylaşmak ve bilgi vermek istiyorum.
Türk Kızılay, PTT Kitap ve Kitap Network birlikteliği ile ülkemizin eğitim geleceğine katkı sağlayacak, şeffaf ve sürdürülebilir bir yapıda hazırlanmış bu proje, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordineli bir şekilde yürütülmekte, değerli kuruluşların katılımıyla hızla büyümektedir.
Projenin amacı, her yıl okula başlayan ve ekonomik bakımdan yetersiz ilkokul birinci sınıf çocuklarına, kolejlere başlayan akranları gibi 1 yıllık eğitimlerini karşılayacak yeterlilikte yardımcı eğitim setlerinin hediye edilmesidir. Bu setler, çocuklarımızın kitaplarla aralarında güzel bir ilişki başlamasına, okumayı sevmelerine, hayal gücü kuvvetli, yaratıcı bireyleri olmalarına yardımcı olmak düşüncesiyle hazırlanmıştır.
“Okumayı Seninle Öğrendim” projesi, Avrupa Konseyi tarafından düzenlenmiş ve 70’den fazla büyük kurumun katıldığı, 2013 yılı Kurumsal Sosyal Sorumluluk proje yarışmasında 3’üncülük ödülü almıştır.
Proje ülke geneline yayılırken, Eğitime ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerine duyarlı ve sektöründe lider firmalarıyla birlikte ilerlemektedir.
Feryal Şehsuvar-Proje yöneticisi
www.okumayiseninleogrendim.org

Yazarın Tüm Yazıları