Sevdiğim genç başkası ile evlenebilirsin diyor

Güzin abla, her şey 3.5 yıl önce başladı. Önceleri her ayrıntı süperdi. Ama ayrı şehirlerde olmamızı sorun etti, ayrıldık. Yine de yazları yaşadığım şehre geldi, birlikteyken harika da, büyü o dönünce sona eriyordu. Umudumu yitirmedim.

Yazın tekrar geldi. Her şey yine harikaydı ama döndüğünde yine bozulmuştu. Ama onu sevmeme rağmen arkadaşlarımın, ‘Hiç gururun yok mu’ demesine kapılıp, onu unutmaya çalıştım.

İnternete girdim, kafamı dağıtmak için. Bir yandan da onu sevdiğimi söyleyen mesajlar atmıyor değildim. Orada başka kızlarla takılıyordu.

Benim mail şifrelerimi kırıp, konuşmalarımı öğrenmiş. Bana ağza alınmayacak, bir kıza söylenmeyecek küfür ve hakaretler etti. Bütün o lafları sindirdim.

Tekrar güvenini kazanabileceğimi söylüyordu ama, yaşadığı şehre döndüğünde yeniden değişti. Hayatımda başkaları olacağını, başkasıyla evlenebileceğimi, bekareti sorun etmeyen birçok erkek olduğunu söyledi.

İnsan nasıl söyler bunu?

Artık ölmekten başka çarem yok. Bana yardım et ne olur!

RUMUZ: İSTANBUL

Sevgili kızım günlerini mutlu ve huzurlu geçirmen gerekirken, dünyada hastalık, felaket ve bunca üzüntü yaşanırken, değer mi?

Böyle saçma sapan bir adamın sana yaptığı bu eziyeti, hakareti sineye çekip, bir de üstüne üstlük onu sevdiğini söylüyorsun.

Bir kadın karşısındaki erkeğin ona gösterdiği ilgi ve sevgiye bağlı olarak sevgisini yaşayabilir. Bu zamanda, bu çağda artık asırlar önceki, ince hastalıktan ölen kadınlar gibi, karşılıksız kara sevda diye bir şey olur mu kızım? Hiç mi aklın yok, kendini toparla, aklını başına al. Bak, başka kızlarla da arkadaşlık kuruyormuş.

Başkasıyla evlenebileceğinle ilgili nasihatler ettiğine göre, seni sevdiğini söylemek zor. Benimsemiş, sevmiş olsa, sana bunu söyleyebilir mi? Bu nasıl bir erkek? Seni sevmeyen sana hakaretler yağdıran, seni hiç düşünmeyen birini sevmek nasıl bir duygu?

Kendini düşünmüyorsan, aileni, anneni babanı da mı düşünmüyorsun? Seni böyle perişan görmek onları kimbilir nasıl üzüyordur. Kendi kendine ‘Ondan başkası olamaz’ gibilerden telkin yapıyorsun. Bir kere çalışmıyorsan, mutlaka çalış, arkadaşlarınla çık, gez, bir hobi edin, bir kursa git, yaşamına yeni bir yön ver. Sonunda unutursun, bu paylaşılan karşılıklı bir aşk değil ki!

Hiç kimse için ölmeye değmez. Allah korusun, sana bir şey olsa, ardından yas tutar mı sanıyorsun? Olan ailene olur, gençliğine olur. Bundan sonra, hiçbir erkeğin peşine bu kadar düşme.

Erkekler kendinden emin kadınlara ilgi duyarlar.

Chat yaptığım erkeğe kendimi kız diye tanıttım

Merhaba Güzin abla ben 17 yaşında bir genç erkeğim. Chat yapmayı seviyorum ama başıma dert açtı. Çünkü içinden çıkamayacağım bir yalan söyledim. Bir erkeğe kendimi kız diye tanıttım; internetten bulduğum bir resim gönderdim.

Yazdıklarıma ve resmime inandı ve bana aşık oldu. Şimdi kendimden utanıyorum! Günler sonra onu web kamerasından gördüm. Onun iyi bir genç olduğunu düşünüyorum ve bu işi bitirmeye karar verdim ama, nasıl? Yaptığımın çok yanlış olduğunu anladım!

RUMUZ: BU KÖTÜ ÇOCUĞA BİR YARDIM

Gerçekten çok haince bir yalan bu. Aklın sıra şaka mıydı bu şimdi! Ya da gırgır olsun diye mi yaptın? Anlamak mümkün değil ama, çok kötü olmuş gerçekten. Hemen durumu ona açıklamalısın, bunu eğlenmek için yaptığını söyleyip, özür dilemelisin. Bu iş uzadıkça daha da zorlaşacaktır.

İşte bakın, görün ‘Şu chat ortamına güvenmeyin’ demiyor muyum ben size!

Ülkemde çok şey değişmiş

Köşenizi her zaman düzenli bir şekilde takip ederim. Ama hep aynı klasik şeyler okuyorum maalesef. 15 yaşında bir çocuğun aşk hikayesi gibi. Ama ben size başka bir şey yazmak istiyorum. 30 yaşındayım, 5 yaşındayken Almanya’ya geldim. Burada büyüdüğüm için de Türkiye’de yaşananları ancak TV’lerden izlerim. 15 yıl aradan sonra bu yaz Türkiye’ye geldim. İçim kan ağlayarak döndüm.

İnsanlar çok tuhaf olmuşlar. 15 yaşındaki çocuklar silah taşıyor. Neden, anlamak mümkün değil. Sanki insanlar bir can almak için pusuya yatıyorlar. Kapkaç almış başını gidiyor. Bir cep telefonu için gencecik bir kızı öldürebiliyorlar.

Bence o güzel topraklarda yaşamayı hak etmek gerekir. En kötüsü de bir insanı silahla yaralayan kişi, elini kolunu sallayarak toplum içinde bir tehdit olarak yaşayabiliyor. Umarım yalnız aşk konularına değil, benim bu yazıma da köşenizde yer verirsiniz. Buradan herkesi sorumluluğa davet ediyorum

RUMUZ: UMUTSUZUM

Yıllar sonra ülkene dönünce, belki içinde yaşaya yaşaya kanıksadığımız bazı gerçekleri görmek seni üzmüş, belli oluyor. Ama ülkemizde durum pek iç açıcı değil, haklısın. Silahı erkeklik simgesi olarak görenler, daha küçücük yaşta çocukların eline bu korkunç aleti tutuşturuyorlar.

Düğünlerde, maç sonrasına havaya sıkılan kurşunlar yüzünden yüzlerce kişi öldü. Halen de ölüyor. Emniyet görevlileri canları pahasına suçluların peşine düşüyor, ama yeni yasalar yüzünden kısa sürede salıveriliyorlar. Bu duruma biraz da, AB ülkelerinin baskılarının neden olduğunu söylesem, inanır mısın?
Yazarın Tüm Yazıları