Seni bırakmam dedi ona inandım birlikte oldum

Sevgili Güzin Abla, ben çalışan genç bir kadınım. Yaşadıklarım genç kızlara örnek olsun diye sana hikâyemi yazıyorum.

Benim hayatımın mahvolduğu gibi başkalarının da hayatı mahvolmasın. Yaşadıklarım genç kızlara örnek olsun.
Erkek arkadaşımla işten eve gelip giderken tanıştık zaten evlerimiz de yakındı. Bir gün otobüsten indim. Devamlı selamlaştığım bir hanımla karşılaştım. O genç de onun yanındaydı. Hanım seslendi, uzaktan selamlaştık. ılk defa onu o zaman gördüm. Nasıl biri olduğunu fark etmedim bile. Fakat o benim numaramı o hanımdan istemiş. Ertesi gün yine iş dönüşü o hanım yolda numaramı istedi. “O iyi bir çocuk. Ailesi de düzgün insanlar...” gibi bir şeyler söyledi. Eve gittiğimde yarım saat geçti geçmedi, o genç beni aradı. Çok kısa konuştuk. Ertesi gün için buluşmaya karar verdik. Güzel giden bir ilişki başladı aramızda. Sık sık buluşuyorduk. Ona o kadar alışmışım ki yokluğu çok zor geliyor şimdi. Ölüm bile bu yaşadıklarımdan daha güzeldir.
ılişkimiz gayet güzel giderken benimle ilişkiye girmek istedi. Kabul etmedim. Ama o ısrarla hep istedi. Reddettim. Çünkü ortada kalmaktan korktum. Ayrılabilirdik. Garantisi yoktu. “Seni o zaman hiç bırakabilir miyim? Cezası var, günahı var. Ben Allah’tan korkarım” dedi. Ailesinin üstüne yeminler etti. ınandım ona. Teklifini kabul ettim. Böylece onun kadını oldum. Birkaç ay kadar sürdü ilişkimiz. Sonra beni aramamaya başladı. “Beni artık istemiyor musun?” diye sordum. “Evet, istemiyorum sıkıldım” dedi. Dünyam başıma yıkıldı. Ağladım, beni bırakmamasını söyledim. Mesajlar attım, beni dinlemedi bile. Bana bu yaşattıklarının hiçbirini hak etmiyorum.
Sonra bir gün beni bilmediğim bir numara aradı. O anda ağlıyordum. Telefonu açınca karşıma çıkan kız bağırarak, bir daha asla sevdiğim genci aramamamı söyledi. “Biz çıkıyoruz. Evleneceğiz” dedi. Ben de “Allah onu da ortada bıraksın” dedim. “Yoksa onunla ilişkiye mi girdiniz” dedi. Ben sustum. “O zaman bir yerde buluşalım” dedi. Ama sonra bir daha aramadı.
Dayanamayıp, yardım istemek için tekrar eski sevgilimi aradım. “Sana tırnağımı bile veremem” dedi. Arkadaşları “Ondan helallik iste” demişler. Ben ona asla helallik vermem. Oysa benden canımı isteseydi verirdim. Ona “Beni bırakırsan kendimi öldürürüm” dedim. “Beni korkutmaya çalışıyorsun” dedi.
Ben böyle nasıl yaşarım? Kararımı verdim. Bana geri dönmeyeceksen kendimi öldüreceğim. Geçen gün eczaneden birkaç hap aldım, intihar edeceğim. Ben onu çok sevmiştim. Hâlâ seviyorum. Ölmemek için nedenim yok. Kardeşime bile anlatamıyorum. Çok perişanım. Ne yapmam gerektiği konusunda sizden yardım bekliyorum. Beni bu durumda kim kabul eder? Sürekli ağlıyorum. Beni böyle bırakamaz. Aklıma ölmekten başka bir şey gelmiyor.
***Rumuz: İbret olsun

*** Kızım dünyada hiç kimse yaşamaktan vazgeçmeye değmez. O sen öldükten sonra birkaç gün bir şaşkınlık yaşayacak, biraz vicdanı sızlayacak, ondan sonra ise yine başka kızlarla gezip tozacak, evlenip çoluk çocuğa karışacak. Keyifle yaşamını sürdürecek, sense öldüğünle kalacaksın...
Buna değer mi? Bekaretin bozulduysa ne yapalım? Olmuş bir kere... Ona güvenmemeliydin. Allah korkusu yokmuş demek ki ama bir incecik zar için hayattan vazgeçilir mi?
Elbette bir çaresi bulunur ama önce sen bu yalancı ve sorumsuz genci kafandan ve kalbinden çıkarmayı başar... Sana geri dönse, böyle bir adamla evlenip mutlu olabilir miydin?

Çocukluk aşkıma yeniden aşık oldum

Aslında hiç düşünmezdim bu hale düşeceğimi; ama sevdiğin uğruna acı çekmek de güzelmiş. Nasıl desem bilmiyorum? Onu gerçekten seviyor muyum yoksa o benim için bir takıntı mı, bilemiyorum.
O benim çocukluk aşkım. Onu çok seviyordum küçükken. Sonra o bizim okuldan ayrıldı. Başka bir okula gitti. Aradan uzun yıllar geçti. Yaklaşık bir yıl önce fotoğraflarını gördüm bir yerde. Tekrar aşık oldum ona sanki. Kimseye de söylemedim, dalga geçerler diye. ıçim içime sığmıyor, konuşamasam da görüşemesem de onu düşünmek çok güzel.
**Rumuz: Aşk acısı

*** Sevgili kızım, gençlik aşkını demek ki unutamamışsın, gerçekten de bu saf ve tertemiz aşk belki de hayatta gerçek anlamda yaşadığımız en güzel aşktır. Hemen herkesin yaşamında böyle bir okul aşkı yok mudur?
Demek ki, yıllar geçtiği halde, karşına sana daha güçlü duygular besletecek bir başkası çıkmamış. Demek ki, gençlik aşkından başka kimseye aşık olmamışsın.
Madem ki durum böyle neden ona yaklaşmayı, onunla görüşmeyi denemiyorsun? Senden çok uzakta değilse eğer, onu arayıp sorabilir, okul arkadaşını yeniden tanımak isteyebilirsin... şimdi Facebook gibi internet sitelerinde eski arkadaşlarını bulup tekrar görüşmek mümkün.
Yazarın Tüm Yazıları