Selülite karşı uzay gemisi basıncı

Kadınların en büyük kabusu olan selülite, şimdilerde yeni bir teknoloji savaş açıyor.

Uzay yolculukları sırasında astronotların bacaklarındaki kan dolaşımını sağlamak amacıyla geliştirilen özel basınç sistemi, kadınlara da pürüzsüz bir cilt vaat ediyor.

Kadınların neredeyse yüzde 80’inde rastlanan portakal kabuğu görüntüsü, cildin özel yapısından ve hormonlara reaksiyonundan oluşuyor. Bilindiği gibi kadınların cilt yapısı erkeklerinkinden çok daha elastik. Üstelik cilt altındaki yağ hücrelerini oluşturan kollajen dokular, erkeklerinkinin aksine paralel yerleşmiş. Dolayısıyla büyüyen yağ hücreleri kollajen liflerine baskı yapıyor ve bu da cilt yüzeyinde dalgalı bir görüntü oluşturuyor. Selülit oluştuğunda da cildin rutin kan dolaşımı sekteye uğruyor. Şişmiş yağ hücreleri suyun dokulara baskı yapmasına neden oluyor ve kanın dolaşımını engelliyor.

Toksinleri atıyor cildi sıkılaştırıyor

Uzay yolculukları sırasında astronotların yerçekimi sorununa çözüm olarak geliştirilen "vacustyler" adlı cihazın işleyişinin temel prensibi de uzay araştırmalarına dayanıyor. Yerçekimsiz bir ortamda kalbin bacakları yeterince kanla beslemesi mümkün değil. Atılamadığı için depolanan toksinler olarak da tanımlayabileceğimiz selülit oluşumunu engelleyen konseptin temeli ise üç noktaya dayanıyor. Öncelikle cildi toksinlerden arındırmak, yağın çözülmesine yardımcı olmak ve cildin sıkılaşmasını sağlamak...

High Care Güzellik Merkezi’nde uygulanan bu selülit bakımı ve lokal incelme sistemi, pozitif ve negatif atmosfer basınçlarıyla çekim gücü oluşturuyor. Alçak basınç sırasında bacaklara kan ve oksijen pompalanıyor. Yüksek basınç ise kirli kan ve toksinlerin damarlar ve lenf kanallarıyla dışarı atılmasına yardımcı oluyor.

Ciltteki ödem ve yüzeydeki pürüzler yok oluyor

Uygulama sırasında vücudun alt kısmına bir tüpün içinde dönüşümlü olarak alçak ve yüksek basınç veriliyor. Alçak basınç sırasında damarlar genişliyor, böylelikle vücudun belden aşağı kısmına oksijen yüklü kanın gitmesi sağlanıyor. Yüksek basınçta ise kan ve lenf sıvısı, basınç sayesinde toksinlerin dokulardan atılmasına yardım ediyor.

Dokular ritmik dalgalarla aralıksız bir şekilde vücudu toksinlerden arındırıyor. Ayrıca ödem ve cilt yüzeyindeki pürüzler de yok ediliyor. Uygulama sonrasında bacaklarda bir hafiflik hissi oluşuyor. Kanla daha iyi beslendikleri için üst bacaklardaki cilt ve popo bölgesi belirgin şekilde sıkılaşıyor. Kalça ve karın bölgesindeki selülit de yok oluyor. Bir uygulama yaklaşık 30 dakika sürüyor.
Yazarın Tüm Yazıları