Sedef hastalığıyla ilgili son kez bilgi veriyorum

Sayın Güzin Hanım, benim oğlum 12 yıl önce hedef hastalığına yakalandı. Şu an kendisi 26 yaşında. Bu hastalıkla ilgilenen bütün uzman kişilere gittik ancak bir sonuca varamadık.

Oğlum Sivas Kangal'daki balıklı göle de girdi. Bundan 1 yıl önce yayınlanan Hürriyet Gazetesi'ndeki bir yazınızda sedef hastalığı hakkında bilgi vermiştiniz. Köyde yaşayan bir öğretmenin sedef hastası olan küçük öğrencilerinden birini, yaşlı bir kişinin yabani pancar ile tedavi ettiğini ve hastalığı geçirdiğini yazmıştınız. Biz bu yabani pancarı araştırdık ancak bulamadık. Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinden size yazan bu öğretmene ulaşacağımız adres ya da tel numarası varsa bize iletirseniz veya bizi bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun oluruz. Necla T.



Ayrıca Ankara'dan Nurçen G., Almanya'dan Hayriye Y., Almanya'dan Rumuz 88, İstanbul'dan Rumuz Gül, Rumuz Çaresiz, Ankara'dan Remzi Ş., Konya'dan Rumuz Karanfil, Muğla'dan Rumuz: Sedeftir Derdim gibi bana yazan ve aylardır biriken yüzlerce okuruma son kez sedef hastalığıyla ilgili bazı bilgiler vermeye çalışacağım. Bu konu gerçekten beni çok üzüyor ve bu çaresiz insanlara yardım edemediğim için kendi kendimi yiyorum. Ülkemizde bu kadar çok sedef hastası olduğunu öğrenmek de beni gerçekten çok üzdü. Uzmanlar sedef hastalığının kalıtımsal olduğu gibi, psikolojik sorunlardan ve stresten kaynaklanabildiğini belirtiyorlar. Ayrıca bağışıklık sistemindeki zaafiyetin, karaciğer sorunlarının da etkisi olduğu söyleniyor. Ankara yakınlarındaki öğretmen okurumun bildirdiği yaban pancarı ya da gavur pancarının dövülüp yağda kavrularak sedefli yerlere sürülmesi dışında, yine ada çayı ve balın çay şeklinde içilmesinin, kekik ve papatyanın da demlendirilip yine balla karıştırılarak çay şeklinde içilmesinin çok yararlı olduğunu öğrendim. Ancak sonuçta bunlar bitkisel destek olabilecek ilaçlar. Bilimsel açıdan her zaman söylediğim gibi gerçek bir uzmana başvurmak çok önemli. Fototerapi yöntemiyle sedef hastalığına çok yararlı bir tedavi sağlayan bir klinikteki uzmanlara ulaşabilmeniz için bu sağlık merkezinin telefonunu veriyorum: 0.216 360 42 21. Ve izninizle bu sedef hastalığı konusuna nokta koyuyorum.
Yazarın Tüm Yazıları