Sakin zamanlar için bir tavsiye

MOZART YILI’nda iyi bir Mozart yorumu dinlemek istiyorsanız, yaz yılgınlığınızı üzerinizden atacak, müziğin sizi yenileyecek, canlandıracak havasını özlediyseniz, bir CD salık vereceğim:

Uluslararası ün ve değerde kemancımız Tuncay Yılmaz’ın Mozart’larını dinleyin. Ona Alexander Rudin yönetiminde Moscow Musica Viva Chamber Orchestra’sı eşlik ediyor.

Tuncay Yılmaz sadece iyi bir solist değil, iyi de bir öğretmen. Tuncay Yılmaz Alaçatı Yaz Okulu’nda verdiği derslerle, genç kemancıların, daha iyi çalma yeteneklerini geliştirdi.

Rusya’da çaldığı Mozart’lar hakkında övgü dolu yazılar yayınlandı. Kemancı Mozart’ın bütün konçertolarını seslendirmeyi istiyor. Ayrıca Türk bestecilerinin eserlerini de seslendirmeyi, özellikle Bülent Tarcan’ın keman için yazdığını seslendirmek istiyor.

Sanırım Türk müzik severine Tuncay Yılmaz ile Alexander Rudin’i tanıtmaya gerek yok. İkisini de dinlediler, beğendiler, övdüler.

Mozart’ın doğumunun 250. yılında bir Türk icracısının başarısını dinlemek, hepimizi sevindirir.

CD, 6 Aralık 2004’te Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon’da gerçekleştirilen konserin canlı kaydından yapılmış.

Küçük kitapçıkta Tuncay Yılmaz’ın yurtdışındaki başarılarını, aldığı ödülleri okuyunca, bir Türk kemancısının başarısını alkışlayacaksınız.

Alexander Rudin’in biyografisini de okuyun.

KENAN ONUK’UN ANISINA

KISA
süre önce aramızdan ayrılan Kenan Onuk’un Anısına, iyi piyanist, besteci Kerem Görsev’in bestelerinden oluşan Orange Juice’u dinledim.

Üçlünün diğer adları, Volkan Hürsever (bass), Cengiz Baysal (drums).

Birinci parça, Sunday, Kenan Onuk için bestelenmiş. Annesi ve kızı için yaptığı besteleri de ben çok sevdim.

Cengiz Baysal’ın Candy & Milkshake’de özellikle Arap Bacı, Yedi Tepenin Poyrazı bana değişik bir lezzet verdi.

Her iki CD’yi yapan Rec by Saatchi firmasının gelecekteki programında, piyanist Burçin Büke’nin, Rüya Taner’in, Ufuk & Bahar Dördüncü’nün, Mehmet Okonşar’ın, Kerem Görsev’in çalışmaları yer alıyor.

Mozart Yılı’nın sürprizlerini de merak ediyorum.

CD’ler yurtdışındaki müzik mağazalarında Virgin Mega Store’larda satılacak, Türk solistlerinin dünya dinleyicisinin kulağına ulaşmasını hep destekledim.

KLASİK VE CAZ MÜZİĞİNİN YÜKSELİŞİ

REC BY SAATCHİ
firmasının sahibi Ercan Saatçi, besteci, icracı olarak pop müziğin tanınmış bir adı. Ama Türkiye’nin çağdaş yönünü gören genç kuşaktan biri olarak, cazı ve klasik müziği dinleyicilere sunuyor.

Türkiye’nin müziği için ne yapması gerektiğini iyi biliyor.

* * *

İYİ,
müzikli bir pazar tatili diliyorum.
Yazarın Tüm Yazıları