Sakın ha 3. olmayın

Sırbistan, İtalya, Fransa, Letonya, Almanya, İsrail’den oluşan grubun Sırbistan ve Almanya’sına düşmemek gerek.

Haberin Devamı

GEMİCİLERİN, işçilerin birlikte bir şey çekerken ‘haydi çek, gayret et’ anlamında bir ağızdan yüksek sesle ve makamla söyledikleri ‘heyamola’ sözünü basketbola uyarlamak istersek, sanıyorum, “Mola yok, bastır 12 Dev Adam” dememiz gerekir.
Başbakan’ın şahsında ulusa ‘olimpiyata katılma sözü’ verdiğinizi ve ‘Dünya İkincisi’ apoletinizi hiç aklınızdan çıkarmayın. Bunların size baskı değil katkı olduğunu geçmiş yıllarda yaşadık. Harun ve Orhun ağabeylerinizle 50 gün çalıştınız. Parlak neticeler dolu hazırlık döneminiz olmasa da grubunuzdaki İspanya, Litvanya, Büyük Britanya, Polonya ve Portekiz’in hangisinin muhteşem oldu ki? Hem geçmişte de böylesi kötü hazırlık dönemlerini olumluya çevirmelerinizi yaşadık. Zoru sever, ‘varlıkta yokluk yaşamaktan’ zevk alırsınız. Litvanya’da sevdiğiniz tipten zorluk bekliyor sizi. Bizim ‘sadece kendi evimizin efendisi’ olmadığımızı yedi düvele gösterin.

Haberin Devamı

Vasco De Gama’nın torunları

Bugün 5. randevuya çıkıyoruz Portekiz’le... 12 Dev Adam, Portekiz ile bugüne dek yaptığı 4 maçta da sahadan galibiyetle ayrıldı. “Büyük lokma yut ama büyük konuşma” derler ama bence basketbolu keşif aşamasındaki Vasco de Gama’nın torunları kolay lokma. Daha sonra yıllardır ‘atletik adamlardan basketbol takımı yapmaya çalışan’ Büyük Britanya var sırada. Onlarda ancak ‘haka’cı Yeni Zelanda kadar zorlamalı bizi. Cuma günü bize oldum olası ters gelen, tarihde yaptığımız 21 maçın sadece 6’sını kazanırken, 15 karşılaşmada yenildiğimiz ev sahibi Litvanya ile kırılma maçı oynayacağız. Onları yenersek bir gün aradan sonra Polonya ve sonrasındaki şampiyon adayı İspanya maçlarına islim tutmuş çıkarız.


Dev adamlara doktor reçetesi

Litvanya’da grubu 3. bitirmeyin de ne yaparsanız yapın. Sırbistan, İtalya, Fransa, Letonya, Almanya, İsrail’den oluşan çapraz grubun birbirinden dişli Sırbistan ve Almanya’sına denk düşmemek gerek. Olimpiyat katılım hayalinin bittiği yer olur ona göre çocuklar... Hazırlık dönemindeki kondisyon yüklemesinin sizi çok iyi koşabilir hale getirdiğini varsayarsak en iyi yapabileceğinizi yapın. İyi savunma sonucunda kazanılan savunma ribaundları ile başlayan fast-break sonu trailer/takipçi gelen uzunların bitirdiği transition game (savunma dengesizliğinden yakalanan ani hücum) sayıları Litvanya’da en büyük silahımız olmalı. Sete set kalındığında da topun en az 1-2 kere içeri girdiği, hücum ribaundu dengesiyle ikinci top imkanı veren hücumlar geliştirmeliyiz.
Her maç öncesi aç karnına alınacak doktor reçetesi gibi oldu ama “DEVLER beni anladılar” umarım!

Yazarın Tüm Yazıları