Sağlıklı bir cilt için güneşten korunun

Güneşin en yoğun olduğu yaz günlerinde, güvenli güneşlenmenin kurallarına harfiyen uymak gerekiyor.

Haberin Devamı

Uzun süre ve korumasız bir şekilde güneşe maruz kalmak cilt kanseri, lekeler, kırışıklık ve güneş yanıkları gibi birçok sonuç doğuruyor.

Avrupa Birliği güneşin sağlığa zararını minimuma indirmek amacıyla bir yönerge çıkardı. Buna göre, güneşten korunmada doğru ürünün seçilmesi ve ürünün doğru şekilde kullanılması büyük önem taşıyor.
Etkili bir korunma için, ürünlerin güneşe çıkmadan önce kullanılması sonrasında ise 2-3 saatte bir yenilenerek; özellikle yüzme, havluyla kurulanma ya da terleme nedeniyle kısmen yok olan UV filtrelerinin cilde tekrar kazandırılması gerekiyor.
Güneş koruma faktörü, ultraviyole ışınlarının yol açtığı zararlara karşı ürünün koruma derecesini gösteren bir ölçü birimi. Hiçbir ürün ultraviyole ışınlarını yüzde 100 filtrelemiyor. AB yönergesine göre, sağlıklı güneşlenme için geçerli minimum faktör 6’dır. Ancak açık tenliler daha yüksek koruma faktörlü ürünleri tercih etmeli. Yönerge, ürünlerin üzerinde belirtilen GKF’ye uygun korumanın sağlanması için, kullanılan ürünün cildin her tarafına eşit miktarda yayılması gerektiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Güneşten korunmanın altın kuralları

? Hiçbir güneş koruma ürünü ultraviyole ışınlarını yüzde 100 filtreleyemiyor. Dolayısıyla koruma ürünü kullansanız bile, çok uzun süre güneşe maruz kalmayın.
? Bebek ve küçük çocukları direkt güneş ışınlarına maruz bırakmayın.
? Güneşe çıkılırken açık renkli giysileri tercih edin, şapka ve güneş gözlüğü kullanın. 
? Güneş koruma ürünlerini, güneşe çıkmadan önce kullanın,  2-3 saatte bir yenileyin.
? Bulutlu havalarda da uygun güneş koruma ürünü kullanın. Bulutlar ultraviyole ışınlarının etkisini en fazla yarıya indirir. 
? Özellikle öğle saatlerinde güneşe çıkmaktan kaçının.

‘Colon therapy’

Colon therapy bedenleri strese daha dirençli, hastalıklara karşı daha güçlü ve sağlıklı kılmayı vaat ediyor.
Yöntem sindirim kanallarına ait fonksiyon bozukluklarında hem de bağışıklık sistemi hastalıklarında önemli bir destek olarak uygulanıyor. Aldığımız gıdalardaki kimyasallar içtiğimiz su ve soluduğumuz havadaki zararlı maddeler ve bunların yanı sıra yaşadığımız yerlerdeki kimyasal toksinler sürekli süzülerek bedenimizde yığılma yapıyor. Toksin maddeler bağırsak floramızı bozarak bağırsakların normal görevini yerine getirebilmesini engelliyor.
Bağırsakların tekrar aynı düzenli bir biçimde fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için temizlenmesi gerekiyor.

Uygulama nasıl gerçekleşiyor

Haberin Devamı

Spa’nın deneyimli uzmanları uygulama öncesinde kişinin sağlık durumuna, geçirmiş olduğu rahatsızlıklara, ameliyatlara ve kullanmakta olduğu ilaçlara dair önemli bilgilerin alındığını belirtiyor: “Kişinin uygulama yapılmadan bir saat öncesine kadar yemek yememiş olması gerekiyor. Ardından uygulama başlıyor. Dört kez filtre edilmiş ve 38 derece ısıtılmış 3 litre su bağırsaklara lağman şeklinde veriliyor. Uygulama bağırsaklardaki iyi huylu ve kötü huylu bakterileri temizliyor. Sindirim sistemi çalışmasını düzene sokuyor.”

‘Colon therapy’nin yararları

? Kronik kabızlığın giderilmesi
? Kronik ishalin giderilmesi ? Parazitlerin giderilmesi ? Migrenin giderilmesi ? Kronik cilt hastalıklarının giderilmesi (akne, sedef vb.)
? Bağırsak kanserinin başlamasını engellemek ? Bağırsaklarda meydana gelen mantar enfeksiyonunun giderilmesi
? Toksinlerin giderilmesi ? Alerjik hastalıklar

Haberin Devamı

Bronzlaşma sevdasının sonu: Güneş alerjisi ve yanıklar!

Havuz ve deniz sezonu açıldı. Mantar, isilik, sivilce, güneş alerjisi ve yanıklarda önemli bir artış yaşanıyor. Uzmanlar yaz aylarında özellikle cilt bakımının önemine dikkat çekiyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dolar, yaz aylarında sıkça karşılaşılan cilt problemlerini ve yaz aylarında doğru cilt bakımı yapmak gerektiğini belirtiyor.
? Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte cilt hastalıkları ve cilt sorunları da artıyor. Bunlardan en sık görülen durum güneşin zararlı ışınlarının etkisiyle ortaya çıkan lekeler. Ayrıca mantar hastalıkları, isilik, sivilcelenme, yağlanma artışı, güneş alerjisi, güneş yanıkları ve kaşıntı gibi hastalıklara da yaz aylarında daha sık rastlıyoruz.
? Özellikle ozon tabakasının incelmesiyle birlikte güneşin zararlı ışınlarının yeryüzüne daha kolay ulaşması; leke ve benlerin sayısında artışa, sivilce oluşumuna neden oluyor hatta deri kanseri oluşumuna zemin hazırlıyor. Deri kanseri gelişiminde zararlı UV ışınlarının etkilerinin kesinleşmesi, güneşten korunmanın önemini ortaya koyuyor. Ancak maalesef tüm uyarılara rağmen günümüzde güneş banyoları ve solaryumlar halen toplumda büyük rağbet görüyor. Kişilerin yanlış uygulamaları da oluşan zararlara katkı yapıyor.
GÜNEŞ YANIĞINA DİKKAT
? Güneş alerjisi genellikle ilk güneşlenmeyi takiben kabarıklık, kızarıklık ve şişmelerle kendini gösteriyor. Oldukça kaşıntılı olan bu tablo, özellikle güneşe maruz kalan bölgelerde ortaya çıkıyor. Güneş alerjisi durumunda mutlaka bir dermatoloğa başvurup önleyici ve baskılayıcı tedavilere başlanmalı, güneşten koruyucu ürünler kullanılmalı. Güneş yanığı bilinçsiz ve aşırı güneşlenme sonrasında ortaya çıkıyor ve cilde çok ciddi zararlar veriyor.
ZARARLI IŞINLAR DNA’YI BOZAR
? Güneş ışınlarına maruz kaldığımızda cildimiz kendi kendini koruma programını hayata geçiriyor. İşte bu bronzlaşma. Ama biz yeterli önlemi alamazsak bronzlaşırken UV ışınları hücrelerde DNA üzerinde bazen kalıcı tahribatlara yol açıyorlar. Bu nedenle yaz aylarında güneşten korunmak şart!
? Yaz aylarında güneş ışınlarının en şiddetli olduğu öğlen saatlerinde (11.00 ile 15.00 arasında) güneşe çıkmamaya özen gösterin. Şemsiye, şapka kullanın, açık renk giysiler tercih edin. Unutmayın, gölgede ve bulutlu havalarda da tam olarak güvende değiliz. Çünkü UV ışınları çevreden yansıyarak da deriye ulaşabiliyor. Bu yüzden gölgede ve bulutlu havalarda da güneş koruyucular kullanın.

ÜRÜN MARKET

Yüzde 50 indirimli bronzluk

Haberin Devamı

Tekin Acar, tatil sezonu açylyr açylmaz yeni bir kampanya ba?latty. Clarins, Bergasol, Estee Lauder, ROC ve Shiseido markalary için geçerli olan bu özel kampanya kapsamynda, bir ürün alana ikinci ürün yüzde 50 indirimli... Yani güne? ürünü aly?veri?inin ?imdi tam zamany...

Yazarın Tüm Yazıları