Sağlıklı beslenme çantası

Bebeklikten itibaren yeterli ve dengeli beslenmenin şişmanlık oluşumunu engellediğini, sağlıklı bir yaşamın güvencesi olduğunu artık birçoğumuz biliyoruz.

Haberin Devamı

Bu yüzden çocuklarımızın beslenmesine özen göstermemiz gerekiyor. Özellikle büyüme çağındaki çocuklarımızın gelişimlerini normal olarak tamamlayabilmeleri için, okula götürdükleri beslenme çantalarının doğru hazırlanmış olması gerekir. Uzmanlar çocukların beslenme çantası için, süt, yoğurt, meyve, az yağlı kek, peynirli tost, börek, az yağlı kurabiye, ceviz, fındık, kuru üzüm, kuru kayısı gibi besinlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyorlar.
Çocukların gelişme döneminde vücutlarının yüksek oranda enerji harcadığına dikkat çeken uzmanlar, bu süreçte bağışıklık sistemi de şekillenen çocukların üç ana öğün ve bir ya da iki ara öğün yemelerini tavsiye ediyorlar.

Cevizli kabak mezesi

Malzeme listesi

- 3 adet orta boy yeşil kabak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Sos için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarmısak
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- Yarım demet dereotu
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı kırmızı
pul biber

Haberin Devamı

Kabakların saplarını kesip iyice yıkayarak kuruladıktan sonra rendenin iri delikli tarafıyla rendeleyin. Bazen kabak çok sulu çıkar ve yapacağınız mezenin kıvamını bozar. Rendelediğiniz kabağın suyunu avuçlarınız arasında sıkarak süzebilirsiniz.
Unutmamanız gereken başka bir nokta da rendelenen kabağın çok çabuk sulandığıdır, bu yüzden rendelediğiniz kabağı hemen kullanmanız gerekir.
Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir tavada kızdırıp üzerine rendelenmiş kabağı ilave edin. Yüksek ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5-6 dakika kadar kavurup ocaktan alın. Tuzu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin.
Sosu hazırlamak için; yoğurdu derin bir kaba aktarıp üzerine dövülmüş sarmısakları ilave edin. Mayonezi ve ince çekilmiş cevizleri de ekleyin. Varsa incecik kıydığınız dereotunu da serpiştirin.
Hazırladığınız bu sosu çatalla karıştırıp bir kenarda bekleyen ılık kabakların üzerine gezdirin. Tekrar karıştırdıktan sonra servis tabağına aktarın. Üzerini kırmızı pul biber ve ceviz taneleriyle süsleyip servise sunun.

Yazarın Tüm Yazıları